Що вибрати – Realme GT Neo 3T чи Xiaomi Poco F4. Порівняння головних субфлагманів на ринку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Влітку минулого року на ринку з’явилося відразу двоє “вбивць” флагманів – Realme GT Neo 3T і Xiaomi Poco F4. Обидва пристрої отримали чудові екрани, топове залізо і надшвидку зарядку, а також – максимально приємні цінники. Ми розібралися, який девайс кращий. І, зрозуміло, знайшли, де можна придбати їх за найкращими цінами.

Дизайн

Обидві моделі мають солідний вигляд, однак “тешка” ще й доступна в цікавих забарвленнях із картатою текстурою на задній панелі – ідеальний варіант для тих, хто втомився від одноманітних Android-девайсів. При цьому вона поступається “поко” за якістю збірки через пластиковий корпус – “ефка” має суворіший вигляд, але в неї скляний задник і є базовий захист від вологи та пилу IP53. Зазначимо, що глянсове покриття “покофона” легко збирає відбитки – невеликий, але неприємний нюанс.

Екран

“Поко” обладнаний 6.67-дюймовим AMOLED-екраном з роздільною здатністю Full HD+ підтримкою HDR10+ і Dolby Vision, а також піковою яскравістю 1300 ніт – максимально комфортне рішення для геймінгу. У “джиті” дисплей трохи менший (на 6.62 дюйма) і без підтримки Dolby Vision, але з підекранним дактилоскопічним сканером. Проте за яскравістю народний флагман злегка випереджає конкурента.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звук

Зі звуком у девайсів проблем немає – кожен отримав стереодинаміки з підтримкою Dolby Atmos, однак у випадку з “покоєм” у верхнього випромінювача два окремі прорізи, що забезпечують більш збалансований звук.

Продуктивність

У цьому плані обидва смартфони практично ідеальні – вони базуються на оптимальному чипі Snapdragon 870 і з легкістю справляються з будь-якими тайтлами на максималках. Відрізняються моделі тільки оперативною пам’яттю – в “поколі” встановлений більш свіжий тип оперативки LPDDR5, а в “рілмі” – LPDDR4X. На практиці суттєвої різниці помітити неможливо – під час тесту на троттлінг смартфони показують чудовий результат з максимальним падінням потужності до 87%. Тобто запасу продуктивності пристроїв вистачить ще на кілька років.

Камери

За фотоможливостями “поко” з легкістю перевершує конкурента. Чому? По-перше, у нього більш просунута селфі-камера на 20 мегапікселів – за достатнього освітлення вона видає збалансовані знімки з хорошим динамічним діапазоном і придатною чіткістю. 16-мегапіксельна фронталка Realme GT Neo 3T справляється помітно гірше – фото виходять бляклими і злегка розмитими. По-друге, вирішує наявність оптостаба у головного датчика в потрійній камері на 64+8+2 мегапікселі – з ним легше зловити вдалий кадр і зняти відео без трясок. “Тешка” отримала таке ж тріо модулів, однак без оптичної стабілізації зображення. Утім, чекати від смартфонів середнього сегмента шедеврів мобільної фотографії не варто – вони підійдуть для зйомок хіба що в умовах хорошої освітленості.

Автономність

Тут усе максимально просто – у “нео” більший акумулятор (5000 мА.год проти 4500 мА.год) і швидша зарядка (80 Вт проти 67 Вт), що дає змогу підзарядити його від нуля до країв усього за 30 хвилин. Якщо ви топите за надшвидку зарядку і більшу автономність – для вас вибір очевидний.

Вердикт

Xiaomi і Realme вдалося створити справжніх “вбивць” флагманів, які ідеально підійдуть як основний девайс для повсякденних завдань і навіть важкого геймінгу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.