На що скаржаться користувачі, які оновили свій смартфон Xiaomi, Redmi або Poco до MIUI 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, численні власники смартфонів Xiaomi, Redmi і Poco щорічно з величезним нетерпінням очікують виходу прошивки з новою версією MIUI для свого апарату, після чого тематичні ресурси просто завалюються описом проблем, що виникли після оновлення.

Не стала винятком і актуальна MIUI 14, глобальні збірки якої компанія Xiaomi викочує з початку року, хоча офіційна її презентація відбулася лише 26 лютого. Традиційно, до глобальних збірок MIUI 14 дісталася лише частина нового функціоналу, наявного в китайських прошивках, але проблем з новою оболонкою менше не стало.

Зокрема, після отримання перших оновлень MIUI 14 власники апаратів Xiaomi, Redmi або Poco почали скаржитися на самостійне увімкнення запису екрана, зменшення об’єму оперативної пам’яті, стабільність роботи Poco Launcher, низький рівень гучності динаміка під час розмови і навіть на зникнення налаштувань бездротових навушників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Після оновлення свого Xiaomi 12 Lite на MIUI 14, зіткнувся з такою проблемою як автоматичне увімкнення запису екрана. Тобто, натискаю на кнопку блокування і вона вмикається у фоні, може бути як щодня так і раз на тиждень.

Після переходу на MIUI 14 оперативна пам’ять мого Redmi Note 10S скоротилася, через що телефон висне не по-дитячому… Може, хто знає, як вирішити цю проблему?
Прилетіла прошивка MIUI 14 на мій Poco X3 Pro. Після оновлення почав зависати Poco launcher, приблизно кожні півгодини. У підсумку система пропонує його закрити і перезапускає. Це дуже дратує.

Після оновлення свого Redmi Note 10S до MIUI 14 зіткнулася з проблемою якої раніше не було, а точніше це чутність під час дзвінка. Виклик йде як зазвичай, але після того, як співрозмовник піднімає слухавку, він мене не чує, раз на 2-3-4 (як пощастить) після того, як передзвоню повторно, співрозмовник чує все ніби нічого й не було, а я весь цей час чую його прекрасно.

Куди пропали налаштування бездротових навушників під час оновлення до MIUI 14? На MIUI 13 все було, довелося ставити додаткову програму для налаштування.

Крім того, надходять скарги на зниклі супер-шпалери, зникнення шторки сповіщень, падіння fps в ігрових додатках, туплячі тригери на геймерських моделях, незрозумілі проблеми з вібровідгуком, періодичне перезавантаження пристроїв, а нові іконки в налаштуваннях називають, м’яко кажучи, страшними.

У мене після оновлення Xiaomi 11 Lite 5G NE на MIUI 14 на Android 13 пропали супер шпалери, немає змоги встановлювати їх через пакет оновлення Wallpaper Alpha та видає помилку – додаток не встановлений, бо його пакет недійсний, наприклад, пошкоджений. Пробував і ранні версії програми, результат один і той самий.

Після оновлення до MIUI 14 на Poco X4 GT пропала шторка сповіщень, не можу відкрити її зверху вниз… Була в когось така проблема?

Така проблема, після оновлення MIUI 14 на Android 13 смартфон Redmi Note 10 Pro в іграх сам по собі скидає частоту оновлення. Тобто, я ставлю в 120 fps і через деякий час саме по собі повертається на 60… У телефоні постійно 120 увімкнено. У чому проблема?

Poco F4 GT, у кого стали тупити тригери після оновлення до MIUI 14? При натисканні лівого тригера один раз, то натискається саме багато разів у системі, і коли вмикаю звук на тригери, звук самостійно звучить навіть коли я не натискаю, у кого так?

Poco X3 Pro. Після оновлення MIUI miui 14, шторка часто не опускається, сповіщення не завжди буває приходить (Телеграм і т.д.) – у додаток заходиш, а повідомлення висять. Хто стикався з такою проблемою?

Здрастуйте! Після оновлення MIUI 14 на телефоні Poco X3 Pro пропала вібрація під час відповіді співрозмовника, хоча в налаштуваннях встановлена, і з’явилася вібрація при введенні графічного пароля під час спроби зайти в якийсь додаток.

Як виправити?

Після оновлення на MIUI 14 Poco X3 Pro став сам періодично перезавантажуватися, що робити, порадьте. Така сама проблема, плюс до всього ще іноді він сам вирубається й перезавантажується до напису Poco та заново перезавантажується по кілька разів поспіль, і тільки потім вмикається.

Зате багато користувачів стверджують, що за розміром прошивка стала меншою, смартфон “начебто” став швидше працювати, а власники апарату Poco F3 неодноразово відзначали, що зросла гучність звуку з динаміків, але водночас їх обділили, та й усіх власників Poco, з “великими” папками.

Звичайно, не всі описані і не зазначені тут проблеми пов’язані з самою прошивкою MIUI 14 і цілком собі вирішуються шляхом встановлення повної версії прошивки, очищенням кешу проблемних додатків або невеликими маніпуляціями з налаштуваннями.

До речі, численні скарги на автономність, що впала після отримання MIUI 14, також не пов’язані саме з MIUI 14 – це цілком нормальне явище після великого оновлення, і впродовж кількох днів усе має “устаканитися”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.