Наскільки сильно відрізняються POCO X5 і POCO X4 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно випущений новий смартфон POCO X5 володіє великим AMOLED-дисплеєм, процесором Qualcomm Snapdragon 695 SoC, модулем основної камери, де як первинний датчик виступив 48-мегапіксельний об’єктив, і багатьом іншим. При всьому при цьому ціна апарату виявилася порівнянною з моделлю POCO X4 Pro (детальний огляд тут). Тримаючи перед очима обидва пристрої, на перший погляд досить складно відзначити значущі відмінності, але вони є. Давайте більш детально розглянемо, чим новий POCO X5 відрізняється від POCO X4 Pro.

Ціна

На момент написання публікації ціна на POCO X5 становила 9 999 грн за варіант комплектації пам’яті 6 ГБ + 128 ГБ. Варіант 8 ГБ +256 ГБ коштував трохи дорожче – близько 11 499 грн.

Розкид цін на апарат POCO X4 Pro на момент написання статті становить від 8000 до 12 000 грн і також залежить від комплектації пам’яті, яких на ринку зараз рівно три: 6 ГБ + 64 ГБ, 6 ГБ + 128 ГБ і 8 ГБ + 128 ГБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн

Як вже було сказано вище, з точки зору дизайну абсолютно новий POCO X5 багато в чому схожий на POCO X4 Pro. Пристрій оснащений модулем основної камери, що складається з трьох сенсорів і розташований на тильній панелі. Об’єктиви камери оформлені окремо у вигляді круглих прорізів у модулі прямокутної форми. Великий логотип POCO розташований поруч із модулем камери.

Що стосується розташування кнопок, то гойдалки регулювання гучності і кнопка ввімкнення, яка одночасно служить датчиком відбитків пальців, як і раніше, розташовані на правій бічній стороні пристрою. Лоток для SIM-карти розташований на лівій стороні, а на нижній грані – динамік, роз’єм USB Type-C і мікрофон. Додатковий мікрофон, аудіороз’єм 3,5 мм і ІЧ-датчик розташовані на верхній грані. POCO X4 Pro має аналогічний естетичний дизайн, а розташування кнопок і портів таке ж, як у X5.

Дисплей

І POCO X5, і POCO X4 Pro оснащені 6,67-дюймовим дисплеєм FHD + AMOLED з підтримкою частоти оновлення 120 Гц, частотою дискретизації торкання до 360 Гц (на X4 Pro) і піковою яскравістю 1200 ніт. Дисплеї на двох моделях майже ідентичні, і жодна з них не підтримує HDR10+ або Dolby Vision, присутні на смартфонах Redmi, які продаються в тій же ціновій категорії. Проте, дисплеї обох смартфонів, завдяки глибокому чорному кольору і відмінній передачі кольору, відтворюють контент у високій якості.

Апаратна частина

Апаратну частину обох моделей очолює чипсет Qualcomm Snapdragon 695 середнього класу. Наразі на ринку незліченна безліч аналогічних пристроїв використовують цей конкретний чип, представлений ще наприкінці 2021 року. Snapdragon 695 відомий своєю енергоощадною властивістю, яка досягається завдяки 6-нм техпроцесу. Доповнюють процесор в апаратній частині внутрішня пам’ять UFS 2.2 і ОЗП LPDDR4X.

POCO X5 доступний всього у двох варіантах: 6 ГБ ОЗП з 128 ГБ ПЗП і 8 ГБ ОЗП з 256 ГБ ПЗП, а його опонент POCO X4 Pro випускається з 6 ГБ ОЗП + 64 ГБ ПЗП, 6 ГБ ОЗП + 128 ГБ ПЗП і 8 ГБ ОЗП + 128 ГБ ПЗП.

Новий POCO X5 поставляється з попередньо встановленою ОС Android 12 і фірмовим призначеним для користувача інтерфейсом MIUI 14. POCO X4 Pro постачався з попередньо встановленою версією Android 12 і старішою оболонкою MIUI 13. Оновлення Android 13 має з’явитися для обох пристроїв у найближчі місяці.

Камери

У чому два смартфони відрізняються один від одного, так це в оптиці. Так POCO X5 оснащений потрійною камерою, що складається з 48-мегапіксельного основного об’єктива, 8-мегапіксельного надширококутного датчика і 2-мегапіксельного макрооб’єктива. Для селфі та відеочатів на передній панелі реалізована 13-мегапіксельна камера.

POCO X4 Pro використовує потрійну камеру з основним 64-мегапіксельним датчиком, 8-мегапіксельним надширококутним сенсором і 2-мегапіксельним макрооб’єктивом. На передній панелі в якості фронтальної камери виступає 16-мегапіксельний об’єктив.

Оптична стабілізація зображення (OIS) не підтримується жодним із пристроїв, але у них є безліч AI-фільтрів і відеорежимів, які зручно інтегровані в застосунок камери.

Акумулятор

І POCO X5, і POCO X4 Pro оснащені акумулятором ємністю 5000 мАг. Відмінності полягають у швидкості зарядки: базовий X5 підтримує швидку зарядку потужністю 33 Вт, а X4 Pro оснащений запатентованою технологією Xiaomi Turbo Charge потужністю 67 Вт, що дає змогу повністю зарядити акумулятор приблизно за 40 хвилин. Що важливо, виробник комплектує свої пристрої блоками зарядки.

Підсумок

Підбиваючи підсумок вищесказаного, варто додати, що нова модель POCO виявляється більш виграшною тільки в плані комплектації пам’яті, а торішня модель має кращий вигляд у сфері роботи камери і швидкості зарядки акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.