iPhone 14 Pro – чому краще не купувати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2022 році я оновив свій iPhone 13 Pro на 14 Pro. Минуло доволі багато часу, щоб можна було покласти руку на серце і об’єктивно (підкреслю це слово) зізнатися – це була моя найбезглуздіша трата грошей за останні кілька років.

Чому оновився

У період з 2021 по 2022 рік я зібрав сетап техніки Apple сріблястого кольору: iPhone 13 Pro, iPad Pro, MacBook Air і AirPods Max. Так вийшло випадково. До цього я ніколи не користувався світлими айфонами. Виявилося, що це дуже нудне і банальне забарвлення.

Робота головним редактором видання про технології та гаджети зобов’язує тримати руку на пульсі і стежити за новинками. Якщо відкинути цей фактор, то до оновлення мене підштовхнуло чорне забарвлення (вперше за довгі роки захотілося повернутися до цього кольору), а також мені дуже сильно сподобався чохол Spigen Ultra Hybrid Zero One – на момент покупки він був доступний ексклюзивно для моделей iPhone 14 Pro і 14 Pro Max. Такі справи – купив новий айфон через колір і під кейс:)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нічого корисного: абсолютно

За вже досить тривалий термін використання можу сказати, що нічого принципово нового в iPhone 14 Pro порівняно з попередньою моделлю немає. Тепер по пунктах:

  • Новий процесор A16 – різницю ви не помітите, попередній також справляється відмінно з будь-якими завданнями.
  • Роздільна здатність основної камери 48 МП – кожен день ви в ньому знімати не будете, оскільки ця опція доступна тільки під час зйомки в RAW (збереження зображень без стиснення у форматі DNG). Така зйомка злегка повільна, а знімки займають набагато більше місця – середній розмір файлу 80-100 МБ.
  • Функція виявлення автокатастроф – марна в Україні.
  • Супутниковий зв’язок – поки що марний скрізь за межами США і Канади.
  • Завжди ввімкнений екран – не користувався цією штукою на Android і на iPhone не почав. Відключив одразу. Функція не вписується в мій сценарій використання смартфона і я просто не розумію, навіщо вона потрібна. Під час роботи всі повідомлення дублюються на екран MacBook. Час там теж можна подивитися, а ще для цього є Apple Watch. Розкажіть у коментарях, як ви використовуєте цю фішку, можливо, я упускаю щось важливе і візьму ваш досвід на озброєння.

Як перевагу можу назвати автономність. Мені здалося, що iPhone 14 Pro тримає батарею краще порівняно зі смартфоном попереднього покоління. Не виключаю, що на мої відчуття міг подіяти ефект “свіжого акумулятора”.

Ще зазначу нове забарвлення в лінійці iPhone 14 Pro. У попередньому поколінні був абсолютно безликий Sierra Blue, а в 14-х Apple випустила “прошки” в шикарному фіолетовому відтінку Deep Purple. Втім, у підсумку я все одно віддав перевагу чорному. Він топ.

Dynamic Island: ти такий непотрібний

Цій фічі вирішив приділити окрему увагу. Під час тестування iPhone 14 Pro Max “острівець” замість вирізу справив на мене приємне враження. Apple вміє взяти недолік і перетворити його на перевагу або на “візитну картку” пристрою, якщо так завгодно.

Через кілька місяців використання усвідомлюєш, що Dynamic Island – просто маскування для здоровенної дірки в екрані. Він безглуздий і не несе в собі корисних властивостей. Звичайний виріз в iPhone 13 Pro має акуратніший вигляд.

Apple з релізом iOS 17 доведеться попрацювати, щоб довести, що Dynamic Island корисна штука, а не спроба прикрити дірку в екрані. Як мінімум, чекаю всіх повідомлень, включно зі сторонніми застосунками, в острівці. Також не буде зайвим реалізувати якісь ще корисні сценарії застосування.

Так переходити на iPhone 14 Pro чи ні?

Якщо ваш iPhone 13 Pro прекрасно себе почуває, у нього не розбитий екран і добре тримає заряд батарейка, то оновлюватися не рекомендую. Пересидьте до нової моделі. У цьому випадку наочно діє правило оновлення “1 раз на 2 покоління”.
Кому все-таки варто розглянути можливість оновлення? Власникам iPhone 12 Pro і старіших пристроїв. На їхньому тлі ви побачите значний приріст у якості зйомки, а також у плані продуктивності та автономності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.