iPhone перестав вмикатися: у чому причина

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви, просто друкуєте на телефоні, редагуєте фотографію або читаєте повідомлення, і раптово екран iPhone стає чорним. iPhone більше не вмикається. На це може бути багато причин. Батарея може розрядитися або може статися збій операційної системи. Ми покажемо вам, що робити, якщо ваш iPhone більше не хоче запускатися.

Мій iPhone більше не вмикається – що сталося?

Якщо iPhone не запускається, значить, проблеми великі. Але це не обов’язково має бути серйозною проблемою відразу. Перша можливість полягає в тому, що акумулятор сильно розряджений. Отже, у смартфона недостатньо потужності, щоб повідомити вам, що він потребує підзарядки. Підключіть iPhone до зарядного кабелю і дочекайтеся, поки на дисплеї відобразиться процес заряджання. Це може зайняти від 10 хвилин до години.

Також перевірте, чи не пошкоджений або не забруднений роз’єм зарядного кабелю. Невеликі забруднення можна очистити. Кабель уже сильно пошкоджений? Тоді це може спричинити коливання контакту. Таким чином, iPhone не може заряджатися без перебоїв. У цьому випадку протестуйте iPhone на іншому зарядному пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо iPhone як і раніше не працює, можливо, стався збій операційної системи. Тут зазвичай потрібне перезавантаження. Ви можете примусово перезавантажити пристрій, навіть якщо екран чорний або заморожений. Якщо це теж нічого не дасть, ви можете перевести iPhone у стан обслуговування і оновити або відновити його через iTunes.

Корисно знати: якщо ви просто оновите iPhone, він перевстановить операційну систему. Ваші дані не будуть видалені. Залежно від моделі встановлення може зайняти деякий час.

Відновлення призведе до відновлення всього пристрою до заводського стану. Ваші дані буде видалено в процесі. Завжди переконайтеся, що у вас є актуальна резервна копія. Ви можете відтворити це пізніше.

iPhone більше не вмикається, тому що ви, хлопці, його впустили? Тоді причиною може бути дисплей. Наприклад, якщо ви купили iPhone 13, в авторизованому магазині ви можете піти в магазин Apple і здати пристрій у ремонт.

Перезавантаження та відновлення: від iPhone 3G до iPhone 13

У наступних розділах ми розповімо вам, як перезавантажити та відновити відповідні моделі iPhone.

iPhone 6S і старші

Ви примусово перезавантажуєте всі смартфони iPhone 6 і старіші моделі, утримуючи натиснутими одночасно кнопки “В режимі очікування” і “Додому”. Потім через 10 секунд на ньому має з’явитися логотип Apple. Після цього ви можете знову відпустити кнопки.

Якщо iPhone як і раніше не працює, підключіть його до iTunes через ваш комп’ютер або ноутбук. Переведіть iPhone 6S і всі старіші моделі в режим обслуговування, як і раніше утримуючи кнопки “Додому” і “В режимі очікування” натиснутими після появи логотипу Apple. Тільки коли вам буде показано режим відновлення, ви зможете відпустити кнопки і стежити за індикаторами.

iPhone 7 і 7 Plus

Натискає кнопку зменшення гучності та кнопку режиму очікування одночасно. Утримуйте обидва натиснутими, поки не з’явиться логотип Apple. Потім ви можете знову відпустити кнопки. Тепер iPhone повинен перезавантажитися в режимі відновлення.

iPhone 7 все одно більше не вмикається? Потім він підключається до iTunes і переводить його в стан обслуговування. Щоб перейти в режим обслуговування, натисніть і утримуйте вищезгадану комбінацію клавіш доти, доки не запуститься режим відновлення.

iPhone 8 та iPhone SE 2020

Щоб примусово перезавантажитися в режимі відновлення, виконайте такі дії: на iPhone 8 і iPhone SE вам потрібно один раз натиснути кнопку збільшення гучності “Голосніше” і відразу ж відпустити її. Потім ви натискаєте кнопку “Вимкнути звук” і відразу ж відпускаєте її. Після цього вам просто потрібно утримувати праву бічну кнопку натиснутою досить довго, щоб з’явився логотип Apple.

Якщо спроба не увінчалася успіхом, у вас залишається можливість підключити iPhone до iTunes на вашому комп’ютері. Тут ви можете зробити резервну копію своїх даних, а потім перевести пристрій у стан обслуговування. Після цього ви перезапускаєте його і перезаписуєте дані, щоб все було так само, як і раніше.

Від iPhone X до iPhone 13

Щоб викликати перезавантаження iPhone 13 або інших новіших моделей, вам потрібно спочатку натиснути кнопку “Голосніше”, а потім кнопку “Тихіше”. Після цього ви будете утримувати праву бічну кнопку натиснутою доти, доки на дисплеї не з’явиться логотип Apple.

Знову ж таки, це нічого не допомагає, і новий iPhone 13 більше не вмикається? Підключіть пристрій до комп’ютера або Mac за допомогою USB-кабелю для зарядки і підключіть його до iTunes. Потім ви натискаєте ту саму комбінацію клавіш, що й під час перезавантаження. Але тепер ви, хлопці, продовжуєте утримувати бічну кнопку натиснутою доти, доки не з’явиться режим відновлення. Потім iTunes запитає вас, чи хочете ви оновити або відновити пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.