Топ-5 причин для покупки – iPhone 12 mini

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купувати iPhone 12 Mini чи ні? Будь-хто, хто переглядає статті, нині стикається зі статтями, в яких йдеться про найнепопулярніший смартфон Apple або про брак заряду батареї. То чи є маленький мобільний телефон провалом? Тим, хто думає про покупку і все ще не впевнений, слід продовжити читання тут.

Розмір: Чому міні-дисплей не проблема

Що якщо я скажу вам, що 5,4-дюймовий екран iPhone 12 mini в принципі такий самий великий, як гігантський екран Galaxy Note 20 Ultra? “Він все-таки крутиться!” – могли б ви подумати просто зараз. На це у мене є дві відповіді. По-перше: так, але це давно відомо. По-друге, будь-хто, хто занепокоєний тим, наскільки добре текст, зображення і відео працюють на такому маленькому дисплеї, повинен враховувати щільність пікселів. Різниця дисплеїв:

  • iPhone 12 mini (5,4 дюйма): Full HD +, щільність пікселів близько 475 пікселів на дюйм
  • Galaxy Note 20 Ultra (6,9 дюйма): QHD +, щільність пікселів близько 500 пікселів на дюйм
  • Galaxy S21 (6,2 дюйма): Full HD +, щільність пікселів близько 420 пікселів на дюйм
  • iPhone SE 2020 (4,7 дюйма): HD, щільність пікселів близько 326 пікселів на дюйм

Таким чином, iPhone 12 mini має вищу щільність пікселів, ніж більший iPhone SE (2020 р.), і може навіть зрівнятися з гігантським флагманом у цій дисципліні. Простіше кажучи, на практиці це означає, що ви бачите на екрані таку саму кількість контенту, як і на більших моделях, тільки в меншому форм-факторі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І ось тут-то і з’являється жарт: коли я користуюся iPhone 12 mini, я інстинктивно підношу його ближче до обличчя, ніж Note 20 Ultra. А саме, це легко зробити через високу щільність пікселів, при цьому я не можу рахувати пікселі один за одним, інакше зображення стане для мене розмитим. Отже, якщо я зменшу відстань, у мене буде (майже) такий самий великий дисплей, як у Note 20 Ultra. Особливо в тому, що стосується гостроти. Перегляд, перегляд відео, перегляд зображень: розмір iPhone 12 mini мене абсолютно не турбує, завдяки високій щільності пікселів. Навіть якщо я паралельно використовую значно більший оглядовий блок.

Отже, перед покупкою iPhone 12 mini потрібно пам’ятати лише про одне: про плавники. Якщо ви постійно чуєте, що у вас величезні руки, навіть зі свого кола знайомих, вам, як правило, слід шукати смартфон більшого розміру для набору тексту.

Акумулятор

Деякі оглядачі піддали iPhone 12 mini різкій критиці через невеликий акумулятор. Кілька разів я читав про низьку тривалість роботи. Один із найвагоміших аргументів на користь того, чому вам краще відразу придбати iPhone 12. Але: я щиро мало що помічаю через низький час автономної роботи. Дві години музики, кілька годин в інтернеті, багато WhatsApp, година розмов телефоном, час від часу перегляд відео: у більшості випадків я проводжу від 30 до 45 годин без підзарядки. Поганим я це зовсім не називаю.

Насправді, низька ємність акумулятора iPhone 12 mini може бути навіть аргументом на користь покупки. Будь ласка, що? Зачекайте, я поясню вам: у вас випадково немає невеликого зручного акумулятора ємністю, скажімо, 10 000 мАг? Як часто ви можете використовувати його для повної зарядки смартфона Android з акумулятором ємністю 4000 мАг? Правильно, максимум два рази.

Акумулятор iPhone 12 mini, з іншого боку, має ємність 2227 мАг. Мій акумулятор ємністю 10 000 мАг може повністю зарядити телефон Apple приблизно чотири рази, перш ніж сам зовнішній акумулятор знову почне потребувати живлення. Для мене це величезна перевага, адже навіть у кишені пальта я можу носити із собою достатньо енергії, щоб протриматися трохи менше тижня.

Робота однією рукою

Наші постійні читачі вже знають це зізнання: для чоловіка в мене навіть не такі великі руки. Спочатку мав з’явитися iPhone 12 mini, щоб я міг знову дотягнутися до всіх кутів дисплея великим пальцем під час використання однією рукою. І це ідеально підходить для iOS 14: наприклад, якщо ви хочете відкрити центр сповіщень або центр управління, вам справді потрібно провести пальцем по верхньому краю з лівого або правого кута вниз. І я можу зробити це, не прибираючи кави в іншу руку.

Для мене в багатьох випадках просто дуже зручно мати вільну другу руку. Тим не менш, iPhone 12 mini можна з комфортом протирати. Одного великого пальця вистачить на весь екран. На iPhone 12 і вище мені знадобиться друга рука, принаймні в будь-який час, коли я захочу дотягнутися до протилежного кута дисплея. І це напевно дратувало б мене в довгостроковій перспективі.

Технологія: iPhone 12 у маленькому корпусі

Також слід мати на увазі одну річ: технічно ви отримуєте iPhone 12. Тільки трохи дешевше і з меншим форм-фактором. Відмінності полягають тільки в розмірі батареї (і часу роботи). Крім того, міні-телефон з MagSafe заряджається трохи менше ніж на три Вати повільніше, але це ще не весь світ.

З іншого боку, вам не потрібно зрізати кути, особливо з точки зору камери та продуктивності. Де: Добре, це повністю залежить від того, що ви, хлопці, хочете робити з телефоном. Тим, хто хоче постійно грати у складні 3D-ігри та повною мірою використовувати заявлену потужність, слід придбати інший смартфон. А саме, чипсет A14 може розрядити акумулятор iPhone 12 mini за кілька годин. А саме, якщо процесор працює правильно, споживання енергії буде відповідно високим. І ось тут невеликий запас енергії швидко вичерпався.

Вільний одяг

Нині багато хто з вас, безумовно, відчуває те саме, що і я. Замість того, щоб їхати в офіс, ви сидите вдома або на відпочинку у своїй модній сорочці. Тут є одна річ, про яку насправді не говорять: після кількох місяців роботи вдома бувають дні, коли джинси не пасують до робочого столу. Натомість на зміну приходять спортивні штани або шорти, які в жодному разі не видно на відеоконференції або ви не потребуєте дрес-коду так як на відпочинку.

Проблема: досі смартфони з діагоналлю екрана не більше 6 дюймів рано чи пізно випадали зі звичних мені спортивних штанів. Через його невеликий розмір зі мною такого ще не траплялося з iPhone 12 mini, він набагато надійніше сидить у вільній кишені.

Підсумок: купувати чи ні?

Ці п’ять пунктів ясно дають зрозуміти, що маленький смартфон на iOS здивував мене одразу в кількох місцях. Звісно, чи варто вам купувати iPhone 12 mini чи ні, залежить від вашого власного смаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.