Нова корисна функція для смартфонів скоро з’явиться в додатку магазину Google Play

Очікується нова функція Play маркету, а саме можливість архівувати додатки замість їх повного видалення. Архівування здебільшого дає змогу вам видалити застосунок, але зберегти пов’язані з ним усі особисті дані та деякі файли. Персональні дані зазвичай містять ваші налаштування, дані для входу, а для геймерів – дані збереження.

Ця опція покликана допомогти користувачам телефонів з меншою ємністю пам’яті, або просто прибрати не особливо потрібний додаток з робочого столу. Таким чином, якщо ви опинитеся в ситуації, коли вам потрібно прибрати додаток без втрати даних і налаштувань, ви завжди можете заархівувати його.

У будь-який момент після того, як застосунок заархівовано, ви можете відвідати його сторінку в Google Play і натиснути кнопку “Відновити”, яка в цей момент буде замінена на “Встановити”. Щоразу, коли ви це робите, застосунок завантажує відсутні файли, що дає змогу знову використовувати застосунок повною мірою.

Коли може бути випущена нова функція Google Play?

З огляду на те, що інформація була взята з нової бета-версії Play маркету, в якій вже доступна ця функція. Таким чином, ми можемо очікувати, що ця функція скоро стане загальнодоступною. Якщо ви помітили, що у вас є оновлення для магазину Play маркет, оновіть його. Перевірити оновлення можна натиснувши “іконку профілю” – “налаштування” – “відомості”. Далі також у додатку натисніть “іконку вашого профілю” – “управління додатками і пристроєм” – вкладка “управління” там і повинна з’явиться нова функція, але тільки після глобального оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.