Нові функції iPhone: ось що буде в iOS 16.4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скоро вийде наступне велике оновлення iOS для iPhone. Ви, можете з нетерпінням чекати нових функцій для телефонних розмов і додатка “Фотографії”. Крім того, кандидат на випуск iOS 16.4 містить цікаві натяки на нові AirPods.

Apple готується до випуску iOS 16.4. Після численних бета-версій нещодавно з’явився реліз-кандидат (RC), тож фінальна версія, найімовірніше, скоро з’явиться на ваших iPhone. Тепер, коли RC вже перебуває під пильною увагою експертів, для iPhone з’являється кілька нових функцій.

Краща розбірливість мови під час телефонних дзвінків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше нововведення спрямоване на оптимізацію якості голосу під час дзвінків стільниковою мережею. Зокрема, йдеться про розбірливість мовця, особливо в галасливій обстановці. Таким чином, iOS 16.4 розширює функцію налаштування голосу до “звичайних” розмов стільниковим зв’язком. Ця функція визначає пріоритет голосу мовця і знижує гучність навколишнього шуму.

Поки що ця функція доступна тільки для власних додатків Apple, таких як FaceTime, або деяких сторонніх додатків, таких як WhatsApp, але не для звичайних дзвінків через мобільну мережу. Очікується, що в iOS 16.4 це зміниться. Починаючи з нової версії, у вас також буде вибір між “ізоляцією голосу” (фокусування на голосі) і “широким спектром” (відсутність блокування навколишнього шуму) навіть під час телефонних розмов.

Розширене виявлення дублікатів фотографій

Ви можете знайти додаткове розширення функцій у застосунку Apple Photos. Конкретно це стосується загальних медіатек фотографій iCloud. Додаток Photos автоматично виявляє дублікати зображень і відео у відповідних медіатеках, починаючи з iOS 16.4.

Хоча iOS вже давно знаходить мультимедійний контент, що дублюється, загальні медіатеки з фотографіями iCloud явно були виключені з цього правила. Таким чином, Apple розширює підтримку колекцій фотографій, якими можна ділитися з сім’ями, а також із друзями в iOS 16.4. Ось як ви, хлопці, маєте отримати вигоду від більшої впорядкованості та ясності в програмному забезпеченні Apple для роботи з фотографіями.

Покращене виявлення аварій

Для iPhone 14 iOS 16.4 пропонує поліпшене виявлення аварій. Хоча Apple не розкриває подробиць про зміни, очікується, що компанія збільшить швидкість виявлення реальних аварій, щоб скоротити кількість помилкових спрацьовувань.

Останніми місяцями почастішали повідомлення про випадкові екстрені виклики, що надходять з iPhone і Apple Watch, таких як Apple Watch Series 8, наприклад, після падінь під час катання на лижах. Але оскільки виявлення аварій явно пов’язане з автомобільними аваріями, з боку Apple виникла необхідність в оптимізації.

Чи справді оновлення програмного забезпечення мобільної операційної системи Apple призведе до помітного поліпшення швидкості розпізнавання, стане зрозуміло тільки після випуску фінальної версії iOS 16.4.

Крім iPhone 14, iPhone 14 Plus також має поліпшену функцію виявлення нещасних випадків в iOS 16.4; те ж саме стосується iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max.

Інші нововведення в iOS 16.4

Крім розглянутих нововведень, уже відомо безліч інших нових функцій, які очікують нас у майбутніх оновленнях iOS. До них належать додаткові смайлики, зокрема нові тварини і жести рук. Веб-додатки також отримують підтримку повідомлень. Додайте до цього виправлення помилок HomeKit і поліпшену підтримку Matter для пристроїв розумного будинку.

Дата виходу iOS 16.4 поки невідома. Але оскільки радіокерований апарат зазвичай оголошує про близьке завершення метафази, це може статися вже наступного тижня.

Примітки про нові AirPods

RC iOS 16.4 містить не тільки нові функції, а й інформацію про майбутні новинки Apple. Зокрема, йдеться про нові AirPods. Таким чином, кандидат на випуск має кодові номери A3048 і A2968, які відносяться до ще не випущених навушників Apple і доданого чохла для зарядки. Чи є вони наступниками вже доступних AirPods або абсолютно новою моделлю, невідомо.

Оскільки останні оновлення продукту, пов’язані з цим, були випущені не так давно (AirPods Pro 2: 2022; AirPods 3: 2021), Apple може скористатися можливістю перейти на USB-C для зарядного пристрою Lightning (водночас долучивши до нього злегка оптимізовані AirPods). Ходять чутки, що Apple також змінить порт на iPhone 15.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.