Власники iPhone лютують від автозаміни в iOS — вона жахлива, і стає тільки гіршою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Користувачі iPhone по всьому світу скаржаться в мережі на роботу автозаміни при наборі тексту в iOS 16. Про це пишуть DailyMail.

Згідно з джерелом, останнім часом функція автозаміни в iOS стала генерувати все більше хейту на свою адресу. Теоретично вона повинна допомагати користувачам набирати текст швидко і без помилок, за фактом замінює слова зовсім не так, як треба.

“Не хочу наздоганяти драматизму, але автозаміна iPhone буквально руйнує моє життя”, – користувач Twitter. 
Власники «яблучних» смартфонів відзначають, що особливо погано автозаміна поводилася після виходу iOS 16.3.1. Пристрій постійно намагається вставляти в текст слова, що не підходять за контекстом, так що користувачеві доводиться постійно його виправляти.

Деякі намагаються методично навчати клавіатуру iOS, постійно виправляючи слова або додаючи їх у розділ «Заміна тексту» — до речі, саме такий метод навчання ІІ рекомендує Apple. Однак ці дії нічого не змінюють, і iPhone продовжує вставляти слова, які сам вважає правильними, навіть якщо автор пише зовсім інше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім автозаміни, користувачі скаржаться також на роботу автокорекції слів та інтелектуального введення тексту. Вони кажуть, що смартфон зовсім не враховує контекст і підставляє невідповідні слова. Наприклад, у Twitter пишуть, що він постійно виправляє займенник “я” на слово “хворіти” (англ. I проти ill).

Я сам давно відключив автокорекцію та автозаміну на iOS, оскільки вона не допомагає, а швидше заважає мені правильно та швидко висловлювати свої думки. Якщо ви також незадоволені роботою автоматики в клавіатурі iOS, ось як її вимкнути:

  • Відкрийте «Параметри» → «Загальні» → «Клавіатура»
  • Вимкніть тумблери «Автокорекція», «Правопис» та «Предиктивне введення». 

Після виходу iOS 16.4 можна включити ці функції знову і перевірити, чи змінилося щось у їхній роботі на краще. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.