Названо лідерів ринку преміальних смартфонів у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітична компанія Counterpoint опублікувала звіт про постачання флагманських смартфонів за минулий рік. Незважаючи на зниження загального обсягу відвантажень, преміальний сегмент (від $600) виявився цілком стабільним, водночас лише один бренд “відхопив” три чверті ринку у своїй категорії.

Лідером у топовій ціновій ніші стала Apple, на частку якої припало 75% постачань у рамках всієї категорії. Експерти зазначають, що якби не збої логістики, частка бренду могла виявитися ще вищою. На другому місці розмістилася Samsung (16%), яка просіла на 5% порівняно з обсягом постачань у 2021-му.

Аналітики також зазначили, що продажі Android-флагманів поступаються iOS-пристроям, які забезпечують три чверті всіх продажів смартфонів у преміальному сегменті. Xiaomi і HUAWEI, згідно зі статистикою, торік просіли з продажу флагманів на 40% і 44% відповідно (як порівняти з 2021-м).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть з огляду на чутки про підвищення ціни iPhone 15 Pro і Pro Max, аналітики прогнозують високий і стабільний попит на пристрої Apple за рахунок збільшення кількості апаратних оновлень у нових моделях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.