Xiaomi розробляє нову ОС на заміну MIUI

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдери поділилися скріншотом нової операційної системи для смартфонів від компанії Xiaomi під назвою MIOS. Вперше про неї заговорили ще 10 років тому, але будь-яких доказів її існування не наводилося – до вчорашнього дня.

На скріншоті чітко видно логотип MIOS, а також вказана поточна версія прошивки – V0.85.22.11.05 alpha. Судячи з цифр, це рання тестова збірка від 5 листопада 2022 року. У статус-барі у верхній частині зображення розташовані добре знайомі користувачам Android індикатори мережі, швидкості інтернет-з’єднання, а також іконки Bluetooth, Wi-Fi і АКБ. Ієрогліфи на кнопці в нижній частині означають “Перевірити наявність оновлень”.

Ніякої технічної інформації про нову прошивку мережеві джерела поки не надали. Неясно, чи йдеться про ребрендинг оболонки MIUI, чи в планах Xiaomi – створення власної ОС і екосистеми за аналогією з HUAWEI HarmonyOS. Сама компанія поки що не робила жодних офіційних заяв з цього приводу, тому про призначення і можливу дату релізу MIOS залишається лише здогадуватися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.