Huawei P60 представлять вже цього тижня. Все, що про нього відомо

Торгова заборона США завдала важкого удару по Huawei, але китайська компанія змогла впоратися і продовжити випускати нові телефони. Іноді в цьому процесі бувають перебої і затримки, але пристрої загалом все одно виходять чудовими. Вони наповнені футуристичними інноваціями, привабливим дизайном і тією самою душею, яку зараз можна зустріти тільки, напевно, у Apple і Samsung. Адже інші телефони можуть бути хорошими, але в них немає індивідуальності. І нехай Huawei, як і раніше, не підтримує 5G, нам це все одно не важливо, адже у нас таких мереж поки немає. А навіть якщо з’являться, це буде не критично. Хоча телефони Huawei не мають доступу до 5G і сервісів Google, їхні флагманські моделі, як і раніше, дуже привабливі і їх важко не помітити.

Коли вийде новий Huawei P60

Уже за кілька днів – 23 березня – в Китаї може бути представлено нове покоління смартфонів флагманської лінійки Р. Підтверджено, що в ній будуть представлені серйозні технології камери, і очікується, що вона буде містити в собі стандартну модель P60, а також P60 Pro і Р60 Ultra. Хоча офіційного запуску серії Huawei P60 ще треба дочекатися, ми пішли вперед і зібрали все, що відомо про неї на даний момент.

Яким буде Huawei P60

Екран нового Huawei

У той час, як Apple і Samsung зупинилися на унікальному дизайні своїх флагманських телефонів і зосередилися на внутрішньому поліпшенні з кожним новим випуском, Huawei вибрала інший підхід. Китайський технологічний гігант постійно випускає свої телефони преміум-класу з новим та інноваційним дизайном, що вигідно відрізняє їх від конкурентів. Майбутня серія P60 не стане винятком і матиме абсолютно новий зовнішній вигляд.

Згідно з недавнім зображенням, опублікованим керівником компанії, серія Huawei P60 буде оснащена характерним прямокутним модулем камери, що відрізняє її від інших смартфонів. Основний датчик укладений у велике кільце в центрі, а два інших розміщені в менших кільцях над і під ним. Спереду, швидше за все, буде все як завжди – з камерою в отворі по центру.

Між моделями Huawei P60 Pro і Ultra можуть бути невеликі відмінності, але очікується, що всі три телефони цієї серії матимуть схожий дизайн. З чуток, P60 Pro буде оснащений 6,6-дюймовою OLED-панеллю виробництва BOE з частотою 120 Гц і роздільною здатністю 3200 x 1440. Очікується, що дисплей підтримуватиме високочастотне ШІМ-затемнення з частотою 1920 Гц. Новин про характеристики дисплеїв інших двох моделей немає.

Смартфон на Snapdragon 8+ gen 1

Повідомляється, що смартфони серії Huawei P60 працюватимуть на процесорі Snapdragon 8+ gen 1, який вже трохи застарів, але, як і раніше, є високопродуктивним і буде актуальним ще довгі роки. Однак слід зазначити, що всі три телефони використовуватимуть версію чипсета тільки з LTE. 5G не буде в жодному регіоні.

Яка камера в Huawei P60 Pro

З чуток, Huawei P60 Pro буде оснащений потрійним заднім блоком камери, головним з яких буде 50 Мп основна камера (IMX888). Основний датчик може супроводжуватися надширококутним об’єктивом на 50 Мп і телеоб’єктивом на 64 Мп. Базовий P60, найімовірніше, постачатиметься з двома новими датчиками – IMX789 і IMX888. Обидва ці сенсори мають роздільну здатність 50 Мп і розмір 1/1,4 дюйма. Кажуть, що смартфони оснащені змінною апертурою, як і торішній Mate 50 Pro. Деталі камери P60 Ultra поки не розголошуються. Повідомляється, що всі три телефони мають 32 Мп селфі-камеру на передній панелі.

Компанія нещодавно оголосила, що флагманська лінійка матиме нові можливості обробки зображень з XMAGE 2.0. Наразі невідомо, які саме покращення принесе ця нова технологія. Однією з ключових особливостей XMAGE є можливість фізичних змін параметрів камери, вперше представлена в серії Mate 50. У камері використовується технологія XMAGE зі змінною апертурою, яка може досягати десятиступінчастої регульованої діафрагми на фізичному рівні. Вона також пропонує нові поліпшення кольору, які підходять для різних сценаріїв фотозйомки.

Телефон на HarmonyOS 3.0

Серія Huawei P60 повинна працювати з власним програмним забезпеченням HarmonyOS 3.0 з коробки. Телефони можуть бути оснащені акумулятором ємністю 5000 мАг з дротовою зарядкою потужністю 100 Вт і бездротовою зарядкою потужністю 50 Вт. Крім того, моделі Pro і Ultra можуть постачатися з підтримкою супутникового зв’язку і з загартованим склом Kunlun на дисплеї.

Скільки коштуватиме Huawei P60

Huawei P60, P60 Pro і P60 Ultra спочатку дебютують у Китаї, а пізніше можуть вийти на світовий ринок. Тобто Європа і Україна можуть отримати телефон уже до кінця весни. Говорити про ціну поки передчасно, але дорожчий P60 Pro, імовірно, коштуватиме близько 35-40 тисяч гривень, а вартість доступніших моделей може зупинитися на рівні 30 000 гривень або трохи менше. Вартість версії Ultra поки прогнозувати складно, оскільки ми мало що про неї знаємо, але вона точно буде дорожчою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.