Топ-3 крутих фішки iPhone 15, через які ви захочете його купити

Цього року виповнюється 6 років з моменту виходу iPhone X: на даний момент, це останній смартфон від Apple, в якому були серйозні зміни – недарма його називають революційним. Однак відтоді Apple обходиться лише невеликими поліпшеннями, експлуатуючи все той же форм-фактор. Змінам бути: судячи з витоків від інсайдерів, iPhone 15 отримає кілька класних фішок, які давно напрошувалися. Саме вони змусять вас купити модель 2023 року, а не торішню. Розповідаємо, що нового в iPhone 15 і чим він буде кращим за торішні моделі.

Так, айфонів останнім часом стало дійсно багато, але Apple серйозно ставиться до розмежування лінійок одна від одної. Але у нових айфонів з’являться нові відмінні риси.

Яким буде iPhone 15

Як ви пам’ятаєте, зараз базовий iPhone 14 має старий виріз для Face ID, а iPhone 14 Pro – острівець Dynamic Island. Цього року Apple поверне новим айфонам ще одну відмінну рису – тонкі рамки навколо дисплея. Про це повідомляє інсайдер Ice Universe, який стверджує, що товщина рамки дисплея iPhone 15 Ultra буде меншою, ніж у Xiaomi 13 (1,81 мм). За словами джерела, вона складе 1,55 мм, що майже на 1 мм тонше за рамку iPhone 13 Pro Max (2.42 мм).

Для порівняння, на даний момент, товщина обрамлення навколо екрану iPhone 14 Pro становить 2,17 мм, а у Samsung Galaxy S23 – 1,95 мм. За рахунок цього також збільшиться і корисна площа екрану, хоча зараз у флагмана від Apple вона і так становить 88%. У будь-якому разі, приємно, що в Купертіно згадали про колись важливу фішку своїх смартфонів, а також про те, що Айфон – ніби як безрамковий.

Кнопки на корпусі Айфона

У 2022 році Apple втілила в життя мрію Стіва Джобса, випустивши iPhone 14 без слота для сім-карти. Але один із засновників компанії марив про створення смартфона без фізичних клавіш. Поки що купертинівці до такого кроку не готові, але буде одна цікава особливість – новий смартфон отримає одну довгу кнопку регулювання гучності. При цьому вона буде ємнісною: тобто, фізичного натискання відбуватися не буде – найімовірніше, йдеться про подобу кнопки “Додому” в iPhone 7.

  • Дисплей iPhone 15 і iPhone 15 виросте з 6,1 до 6,2 дюйма – вперше з часів iPhone XR, який вийшов у 2018 році.
  • А ось екран iPhone 15 Plus і iPhone 15 Pro Max (або Ultra) залишиться колишнім – 6,7 дюйма. Великі смартфони вирішили не оновлювати, оскільки з моменту “збільшення” екрана минуло не так багато часу – всього 3 роки. Тоді iPhone 12 Pro Max став більшим на 0,2 дюйма.

Апгрейд здається, на перший погляд, несерйозним, але це не так: сам екран Айфона стане більшим ще й за рахунок зменшення рамок. Але є нюанс: найімовірніше, в розмірах підросте і сам смартфон, оскільки великий екран потребуватиме збільшення ємності акумулятора. А ось відмову збільшувати Pro Max і Plus зрозуміти можна – аж надто тонка межа між ними і iPad mini 6 (8,3 дюйма).

Відповідно, і чохли для звичайного iPhone 15 від попередньої моделі вже точно не підійдуть: тож, якщо плануєте купити новий Айфон, краще відмовитися від купівлі дорогих аксесуарів. Придивіться до цієї недорогої моделі, про яку ми не так давно розповідали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.