Смартфони

Найкращі смартфони Xiaomi 2023 року – Топ 10

Share

Xiaomi є широко відомим брендом по всьому світу. Китайська компанія спеціалізується на виробництві не тільки смартфонів, а й телевізорів, моніторів, ноутбуків, а також різних фітнес-браслетів і розумних аксесуарів. В Україні на початок минулого року бренд займав майже 19% частку на ринку смартфонів, поступаючись за цим показником тільки Samsung. Такий успіх багато в чому досягається завдяки доступній ціновій політиці і духу народності компанії. У цій статті ми розглянемо найкращі смартфони Xiaomi і дізнаємося, що виробник може запропонувати нам сьогодні.

Топ 10 найкращих смартфонів Xiaomi на 2023 рік

Xiaomi 12 – один із найкращих

Xiaomi 12 являє собою привабливий флагманський смартфон з компактним форм-фактором, який може зацікавити тих, хто віддає перевагу більш зручним розмірам телефону. Крім того, його дизайн має стильний вигляд і відчувається приємно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон також має низку висококласних характеристик, таких як процесор Snapdragon 8 Gen 1, AMOLED-екран з частотою оновлення 120 Гц і швидка зарядка на 67 Вт. Він також оснащений міцною основною камерою і хорошим ультраширококутним об’єктивом. Проте деякі покупці можуть бути незадоволені телемакро об’єктивом.

Незважаючи на те, що Xiaomi 12 має безліч переваг, пристрій не захищений від води, а час автономної роботи батареї не відрізняється від інших аналогічних смартфонів.

Poco X5 Pro – найкращий із бюджетних

За співвідношенням ціни та якості смартфон Poco X5 Pro 5G є чудовим вибором. Незважаючи на пластиковий корпус, він має преміальний вигляд і привабливий дизайн. Дисплей AMOLED з частотою оновлення 120 Гц яскравий, насичений і дуже плавний, перевершуючи конкурентів у цьому ціновому діапазоні.

Хоча частота оновлення не адаптивна, як у преміальних моделей, телефон може працювати більше одного дня при середньому навантаженні, а швидке заряджання забезпечує зарядний пристрій потужністю 67 Вт, що входить до комплекту.

Камера на 108 Мп заслуговує на окрему увагу, оскільки вона пропонує вражаючу деталізацію та передачу кольорів у добре освітлених приміщеннях, однак відсутність оптичної стабілізації зображення впливає на якість нічних знімків. 8-Мп ультраширококутний об’єктив корисний, але 2-Мп макро об’єктив залишає бажати кращого.

Нутрощі середнього рівня. Процесор Qualcomm Snapdragon 778G видає хорошу продуктивність гідну своєї ціни. Poco X5 Pro 5G – привабливий варіант для тих, хто цінує економію.

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro – це один з лідерів ринку мобільних пристроїв, який має безліч переваг. Один з головних плюсів – це його елегантний і мінімалістичний дизайн, який зачаровує погляд. Крім того, пристрій оснащений чудовим дисплеєм, який виводить зображення яскравими, насиченими і дуже чіткими.

Крім того, у Xiaomi 12 Pro вражаюча камера з трьома об’єктивами, яка дозволяє робити якісні фотографії. У цьому пристрої присутня дротова зарядка потужністю 120 Вт, що є рекордом на ринку мобільних пристроїв.

Однак, Xiaomi 12 Pro має пару серйозних недоліків. Один із них – це низька автономність батареї, яка може не задовольняти потреби користувачів. Крім того, пристрій не має стандарту захисту від води та пилу, що може бути недоліком для деяких користувачів.

Poco F4 GT – Найкращий для ігор

F4 GT – це спроба Poco приховати ігровий телефон у простому обличчі. Геймери будуть у захваті від чипа Snadpragon 8 Gen 1, 12 ГБ оперативної пам’яті, швидкої зарядки 120 Вт і від висувних кнопок на плечах.

Тим часом, всі інші будуть раді тому, що він не виглядає як ігровий телефон, і все ще має пристойну камеру на 64 Мп, яка може витримати конкуренцію.

Телефон також має високу частоту оновлення екрана в 120 Гц, стереодинаміки та зручне розташування роз’єму для навушників.

Xiaomi 12 Lite – Найкращий телефон середнього класу

Xiaomi 12 Lite – відмінний представник середнього класу смартфонів. Його легка конструкція приємно вирізняється з-поміж важчих аналогів у цьому ціновому сегменті, а квадратний дизайн не тільки має сучасний вигляд, а й спрощує утримання пристрою в руці.

Смартфон Xiaomi 12 Lite має діагональ дисплея 6,55 дюймів з роздільною здатністю 2400 х 1080 пікселів. Він працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 778G з 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ вбудованої пам’яті. Камера основна на 64 Мп і фронтальна на 16 Мп. Смартфон також має сканер відбитків пальців на бічній грані та батарею на 4250 мАг.

Продуктивність Xiaomi 12 Lite є одним з його сильних моментів, а камери відмінно підійдуть для створення контенту для соціальних мереж. Хоча програмне забезпечення може іноді давати збої, і дисплей трохи чутливий, це невеликі мінуси порівняно з усіма іншими перевагами, які пропонує цей телефон. Крім того, варто відзначити, що пристрій має досить привабливу ціну порівняно з аналогами інших виробників.

Xiaomi 12S Ultra – топовий флагман

Xiaomi 12S Ultra є найпотужнішим телефоном компанії на даний момент, однак ми не рекомендуємо його більшості людей. Цей телефон офіційно випущений тільки в Китаї, тож потенційним покупцям доведеться імпортувати його і зіткнутися з додатковими проблемами, пов’язаними з налаштуванням програмного забезпечення для світових смаків (наприклад, він не містить програмного забезпечення Google, включно з Play Store).

Проте, якщо ви готові пожертвувати зручністю заради потужності, то Xiaomi 12S Ultra надасть вам усе необхідне. Головна перевага цього телефону – камера, брендована Leica, з головним датчиком 1 дюйм, який є найбільшим серед аналогів. Вона забезпечує деталізовані фотографії, чудову роботу в умовах низької освітленості та красивий природний боке.

Чип Snapdragon 8+ Gen 1 забезпечує потужну продуктивність і відмінну автономність роботи від акумулятора. Дисплей телефону також не викликає критики.

Однак у цього телефону є свої недоліки. Крім ексклюзивності для Китаю, є дизайн, який викликає неоднозначну реакцію, а камера, незважаючи на її розмір, можливо, не є найкращою серед аналогів. Наприклад, Vivo X80 Pro все ще обходить її в режимі нічної зйомки, а Samsung Galaxy S22 Ultra залишається королем зуму з перископом.

Xiaomi 12T

Xiaomi 12T – це смартфон середнього рівня з чипсетом MediaTek Dimensity 8100 Ultra, 6,67-дюймовим OLED-дисплеєм і частотою оновлення 120 Гц. Камера основна на 108 мегапікселів, а серед інших характеристик можна відзначити стильний дизайн і швидку зарядку на 120 Вт. Однак, при таких швидкостях зарядки батарея може швидко розряджатися. Загалом, Xiaomi 12T – чудовий вибір за свою ціну.

Poco X5

Poco X5 – це більш доступний телефон Xiaomi, який все ще забезпечує підключення до 5G і надійні технічні характеристики.

Дисплей AMOLED з частотою оновлення 120 Гц особливо вражає за свою ціну, а довгий час роботи батареї робить цей телефон надійним вибором для будь-якого користувача.

Дизайн простий і привабливий, а продуктивність від чипсета Snapdragon 695 хороша. Камери тільки середнього рівня – основна камера на 48 Мп і ультраширококутна камера на 8 Мп, але за менші гроші кращого варіанту годі й шукати.

Xiaomi 11i Hypercharge

Xiaomi 11i Hypercharge – чудовий телефон середнього рівня, який гарний не тільки завдяки швидкій зарядці, зазначеній у назві, – хоча з 120 Вт він безумовно не відстає в цьому плані.

Дизайн чудовий, продуктивність вражаюча завдяки чипсету MediaTek Dimensity 920 5G, і основна камера на 108 Мп також дає чудові результати. Єдиними недоліками є те, що інші камери вражають менше, і те, що телефон все ще поставляється зі старою операційною системою Android 11.

Black Shark 5 Pro

На вершині лінійки ігрових телефонів Xiaomi перебуває Black Shark 5 Pro, який задовольняє потреби геймерів завдяки плавній частоті оновлення 144 Гц, високій продуктивності та функціям, спеціально розробленим для ігор, таким як магнітні тригери та жестові ярлики. Серед інших особливостей – зарядка 120 Вт, що забезпечує один із найшвидших часів заряджання (менш ніж 30 хвилин до повного заряджання на 100%), але це компенсується більш маленькою батареєю, ніж у деяких альтернатив.

Задня камера Black Shark 5 Pro на 108 Мп здатна робити непогані знімки, хоча автофокус на макрооб’єктиві, а не на більш популярному ультраширококутному об’єктиві на 120 градусів, може призводити до розмитих ультраширококутних знімків. Хоча дизайн цього телефону буде привабливий тільки для фанатів ігор, програмне забезпечення може викликати деяке роздратування, але загалом тут багато що подобається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • А чому ви так виділяєте перевагу наявність 5g. Поки що ще ж немає в Україні, і невідоми, коли масово пошириться.
    Чи не важливіші характеристики амолед екран, його яскравість, частота, якість фото, а не кількість мегапікселів камери.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024