Galaxy S22, A53, Pixel 6, Pixel 7 та інші смартфони з модемами Samsung можна зламати за номером телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда Project Zero компанії Google, що займається питаннями безпеки, як повідомляє The Verge, виявила проблеми в модемах виробництва Samsung – останні використовуються як у девайсах самого бренду, так і в інших гравців. Зачеплені можуть бути також переносні пристрої і навіть автомобілі.

Мова про модеми Exynos – вони, якщо вірити представникам команди безпеки, можуть дати змогу вмілим зловмисникам зламувати пристрої практично без взаємодій з їхніми власниками. По суті, необхідним залишається лише номер мобільного телефону.

У The Verge наводять список девайсів, які в теорії схильні до зломів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Samsung Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 і A04.
  • Vivo S16, S15, S6, X70, X60 і X30.
  • Будь-які переносні пристрої, що використовують чипсет Exynos W920.
  • Будь-які автомобілі, що використовують чипсет Exynos Auto T5123.

Утім, у статті уточнюється: багато смартфонів Galaxy, що пропонуються за межами Європи та деяких африканських країн, вирізняються SoC Qualcomm, а також використовують модем Qualcomm – завдяки цьому вони мають бути захищені від подібних проблем. Але телефони на базі SoC Exynos, включно з популярними Galaxy A53 і європейськими S22, перебувають під теоретичною загрозою.

Як убезпечити себе, якщо ви власник одного з таких девайсів? У Project Zero радять: вимкніть дзвінки через Wi-Fi, а також функцію передачі голосу через LTE. Крім того, ситуацію, схоже, можна виправити програмним способом. Так, березневе оновлення безпеки для Pixel має розв’язати проблему (хоча воно поки що й недоступне для Pixel 6, 6 Pro і 6a).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.