Названо 10 найкращих китайських телефонів з гарною камерою та ємною батареєю

Вибираємо найкращий смартфон від китайських виробників. Враховуємо дизайн, обсяг пам'яті, роздільну здатність камери та функціональні можливості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасну людину, що йде в ногу з часом, не можна уявити без смартфона чи іншого мобільного пристрою. Телефон може повноцінно замінити кілька пристроїв. Він служить для роботи, відпочинку, спілкування, творчості та, як правило, поєднує всі ці функції в одному пристрої. Саме тому вибір смартфона має проводитися особливо ретельно. Важливо враховувати кілька пунктів, виходячи з яких підбирається необхідний пристрій. Насамперед, це планована тривалість експлуатації. У деяких випадках немає бажання та необхідності міняти телефон просто тому, що ринок мобільних пристроїв оновився. Інші користувачі, навпаки, оновлюють пристрій з виходом нового – особливо властиво активним користувачам марки Apple.

Так чи інакше, на кожен із запитів можна знайти модель та іншої марки, причому у різному ціновому діапазоні. Найчастіше купуються мобільні телефони для різних цілей – це залежить від віку користувача, типу роботи чи навчання, захоплень та іншого. Залежно від цього важливо вибирати мобільні телефони з певними характеристиками: для любителів ігор – з гарною батареєю, а для тих, хто дивиться на смартфоні кіно, серіали або youtube – з якісним широким екраном (ефектно виглядатиме відео на безрамковому телефоні), для тих , хто використовує телефон в основному для дзвінків – більш компактний варіант, а для старших людей – пристрій з простим інтерфейсом.

Особливості пристроїв

Так чи інакше, вибір мобільного телефону зачіпає вибір бренду – іноді це важливий момент, тому що інтерфейс та операційна система бувають різними – а це, у деяких випадках, важливо. У випадках, коли необхідний якісний і ефективний телефон, причому за раціональну вартість, краще звернути увагу на бренди з Китаю. Справа в тому, що китайські смартфони останнім часом продаються досить активно у тому числі і в Україні, і на це є об’єктивні причини. Брендів КНР безліч, вони постійно конкурують між собою, що позитивно позначається і “начинці”, і вартості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Широкий асортимент охоплює не тільки верхній ціновий сегмент, що властиво брендам відомішим (як правило, якісні моделі виділяються тільки в лінійці флагманів, бюджетні варіанти вкрай неякісні).

На жаль, є в подібних моделях і недоліки – смартфони китайських брендів, особливо невідомих, часто мають оновлені оновлення, які обмежують доступ до відомих додатків, а вони бувають необхідні. Однак питання зараз стоїть вже не так гостро – досить просто знайти пристрій, в якому такої проблеми не виникне. При цьому все ж таки важливо при виборі звертати увагу і на це.

1. HONOR Magic4 Lite 5G 6/128 ГБ Global

Стильний та тонкий смартфон цього типу привертає увагу. З перевагу можна відзначити його легкість – всього близько 200 грам, за рахунок цього та його особливої ​​будови телефон дуже зручно тримати в руках. Крім того, варіант чудово підійде для тих користувачів, які вважають за краще читати на смартфоні – наявність режиму E-book дозволяє зробити екран чорно-білим та скоротити негативний вплив на очі.

Простий, досить звичний інтерфейс, високий рівень яскравості та чіткості теж стануть досить приємним бонусом. Однак головна перевага – камера.

Основна має роздільну здатність 48 Мп. та дві додаткові, по 2 Мп. Немає ширококутної лінзи, яка є у багатьох інших моделей, проте назвати це недоліком не можна. Вражає смартфон якісною деталізацією та досить красивими фотографіями – у рейтингу є варіанти з більш професійною та динамічною зйомкою, а також із підвищеною частотою – у даної камери вона всього 30 фото за секунду. Цікаво, що можна активувати обидві камери одночасно (фронтальну та основну), що нечасто властиве аналогам.

2. realme GT Neo 3T 8/128 GB RU

Обтічний, стильний та зручний у використанні смартфон. Якісний екран, закруглена форма, тонкі міцні кнопки блокування та регулювання гучності – все це допомагає використовувати мобільний телефон для власного комфорту. Фронтальна камера розташована збоку, що нетипово, проте досить зручно під час використання як фото, так і відео. Основна камера представлена ​​у двох форматах – основна та ширококутна, а також макро версія камери.

Зображення досить світле, не надто яскраве, але досить детальне, а з коригуванням режиму фотографії можуть виходити досить якісно. Що стосується макрозйомки, її якість не надто висока, тому покладати на неї великі надії не варто. Зйомка в 4к відмінна, проте не надто природна з погляду передачі кольорів.

Екран з прекрасними функціями антивідблиску має досить насичені кольори, іноді занадто насичені і спотворені, але для користувача, якому не принципово мати ідеальну кольоропередачу варіант все ж відмінний – існують окремі режими, які змінюють режим дії екрану і насиченість. Смартфон має високу продуктивність, не гальмує.

3. Xiaomi POCO X5 Pro 5G 6/128 ГБ RU

Модель смартфона з чудовими характеристиками. Зовнішній вигляд стандартний, зручний для використання. Окремо можна відзначити якість екрана, яскравість та особливості якого можуть регулюватися як автоматично, так і за допомогою налаштування екрана. Існуюча функція always on (активність екрану навіть у заблокованому стані) також може тимчасово відключатися протягом дня.

Безліч встановлених програм, які за бажання можуть бути видалені, досить приємний дизайн і просте управління – пристрій підійде для всіх користувачів. Пристрій довго тримає заряд, при цьому швидко заряджається необхідна риса, враховуючи сучасний темп життя.

Камери виробництва Samsung досить якісно знімають у різних умовах. При цьому гарна як ширококутна, так і зум (він представлений окремою камерою). При цьому і нічний режим зйомки досить непоганий, особливо на основній камері – ширококутне зображення розмиває. Загалом варіант досить непоганий і відмінно підійде для тих, хто планує використовувати телефон активно.

4. OPPO Reno 7 4G 8/128 ГБ RU

Недорогий китайський смартфон із відмінними властивостями для даного цінового діапазону. Виглядає пристрій вкрай оригінально – задня панель обшита штучною шкірою. Розмір телефону досить стандартний, менший, ніж у аналогів – це дуже зручно, тому що далеко не всім підходять пристрій із широким екраном. Сканер відбитка пальця на екрані, розпізнавання обличчя, чіткий дисплей з якісним перенесенням кольорів.

Процесор досить стандартний, що поступається аналогам – для звичайного користувача це не критично, а для любителів ігор та інших додатків, які потребують постійного активного відгуку, це може стати проблемою. При цьому досить якісно тримається батарея і відгукується пристрій при стандартній завантаженості – відеохостинги, читання на пристрої, ігри (без пам’яті), музика, соціальні мережі.

Що стосується камери, у цьому варіанті вона досить якісна. Дві камери – стандартна та зумова – досить якісні і, що важливо, не відрізняються як (зумова камера часто втрачає як відносно основну). Знімає досить детально та чітко, без розмитостей, без засвітів. Відмінне фото та відео виходить навіть уночі!

5. Xiaomi 12T 8/128 ГБ Global

Пристрій з лаконічним дизайном у кількох досить стандартних кольорах – даний варіант сірий. Смартфон популярного китайського бренду чудово підійде для тих, кому важливі зручність, продуктивність, а також простота керування та камера. Основна камера досить якісна, має чудовий автофокус та стабілізатор. Ширококутна зйомка теж досить точна і деталізована, що дозволяє фотографувати в різних режимах і отримувати досить “чисті” знімки.

Що стосується фронтальної камери, її якість теж досить висока, знімок виходить чітким та стабільним, тому шанувальників відеодзвінків та селфі телефон не розчарує.

У комплекті – прозорий чохол, що дозволяє убезпечити смартфон від зовнішніх пошкоджень. Загалом пристрій досить міцний, при належному відношенні прослужить досить довго. Екран вкрай приємний візуально – яскравий, але не завдає дискомфорту різкістю. У перевагах також швидке заряджання пристрою.

6. Vivo V21e

Основна зовнішня перевага даного якісного смартфона – тонкий та легкий корпус, який чудово лягає в руку. Модель просто та зручно брати із собою, використовувати незалежно від освітлення та інших зовнішніх факторів. Цей пристрій підійде для тих, хто не мислить свого повсякденного життя без телефону – стильний корпус, простий інтерфейс платформи Android, сканери відбитка пальця та розпізнавання по обличчю. Камери з активним автоматичним фокусуванням, ширококутним сенсором та макрозйомкою (камера на 2 Мп.) мають досить непогану якість зйомки.

Декілька налаштованих режимів фото та відео, відмінна передача всієї палітри кольорів, можливість зйомки у високій роздільній здатності (64 Мп). Однак окрема перевага фото у фронтальної камери – потужної, з можливістю автостабілізації та б’юті-покращенням. Передача досить детальна, для селфі, відеозв’язку, відеоповідомлень та іншого варіант підійде чудово.

Варто зазначити, що наведений варіант із його вартістю – це версія для ресейлу. Пристрій має зовнішні недоліки, рахунок чого ціна порівняно нижче. У складі немає заводської плівки і відкрито упаковку, в іншому пристрій абсолютно новий. Акумулятора вистачає на кілька днів використання, що досить зручно. При цьому комплектаційна зарядка швидка, за рахунок цього при деградації АКБ проблем не виникне.

7. Xiaomi Mi 11 Lite

Тонкий, легкий та стильний смартфон, зовсім не типовий для китайських виробників. “Видає” його, мабуть, лише зона камер, проте за якість знімків можна пробачити і це. Система трьох камер – ширококутна, макро з автофокусуванням та ультраширококутна – з якістю до 64 Мп. та частотою до f/2.4. Макро-камера чудова, знімає вкрай чітко, основна камера при світлі теж досить детальна та стабільна. Нічна зйомка набагато краща з режимом “Ніч”. При активному використанні телефону спокійно вистачає на день (екран досить яскравий, тому забирає багато заряду).

Зручно розташовані і досить потужні динаміки, що дозволяють з комфортом приймати дзвінки – все ж таки будь-який телефон в першу чергу необхідний для цього. Фільтрування зовнішніх шумів мікрофоном, зручна ширина екрану та якісні показники відгуку. Телефон швидко працює, відмінно реагує на запити та не перегрівається. Яскравий екран і просте керування – це позитивно впливає на використання.

8. realme 10 8/256 ГБ RU

Досить приємний тактильно та привабливий зовні корпус смартфона у поєднанні з досить низькою ціною та безліччю відмінних характеристик – мобільний телефон китайського виробництва забезпечує абсолютну зручність роботи з ним. Корпус нагадує Apple, зовні це грає як форма, і камери. При використанні телефону без чохла камери випирають настільки, що він не може лежати на задній кришці. Працює пристрій на платформі Android.

Екран досить стандартний, проте цілком комфортний у використанні для любителів різної яскравості (діапазон регулювання широкий), хоча в деяких режимах перенесення кольору трохи гіперреалістична за рахунок автоматичного коригування. Відмінний якісний звук, який абсолютно нівелює проблему відсутності стереодинаміків. При цьому зручно слухати музику і через бездротові пристрої звук залишається гучним і чітким (це властиво не всім китайським смартфонам).

Що стосується камер, основна – 50 Мп. – має фазовий автофокус, знімає фото та відео досить якісно. Можливість вибору частоти кадрів 30/60 fps, велика кількість режимів зйомки, цифровий зум до 10х – все це позитивно впливає на зручність зйомки, проте зум не можна назвати якісним, тому що окремої камери для нього немає, хоча основна камера знімає в режимі макро. Ширококутна зйомка також не представлена.

Фронтальна камера має стандартні показники, нічого особливого – загалом, фотографії виходять чіткими, але з лідерами рейтингу смартфон не зрівняється.

9. Motorola Moto G30 6/128 ГБ

Гарний голографічний корпус, на якому непомітні відбитки, закруглена форма і, звичайно, знайомий логотип – Motorola випускає смартфони, деякі з яких явно недооцінені користувачами. Може здаватися дивним, що цей бренд з’являється в топі мобільних телефонів китайського виробництва, проте відповідь досить проста: порівняно недавно її перекупила компанія Lenovo з Китаю, і активно займається їхньою “реанімацією”. Зовні смартфон досить великий, що зручно, оскільки екран досить широкий, але не надто зручно, тому що вага його досягає 200 гр. – проте тримати в руці телефон все ж таки не складає труднощів. Захист від вологи дозволить не турбуватися про дощ чи вогкість.

Що стосується екрану, його ширина – не єдина перевага. Яскравість не відрізняється рекордними показниками, але антибліковий шар чудово доповнює її. Є деякі зручні фішки – “Розумний дисплей”, “Темна тема” з якісними кольорами та трохи інша версія формату Always On – суб’єктивно набагато зручніша.

Якісна батарея (через яку смартфон має велику вагу) не нагрівається під час роботи і служить досить довго – у тому числі й тому, що процесор передбачає якісну систему енергозбереження. Оперативна пам’ять 6 ГБ. – для активної роботи кількох програм одночасно вистачить. П’ять камер (тільки одна без відеозйомки) при денному освітленні дають чітку та яскраву картинку, яка не перенасичена квітами. Для нічної зйомки пристрій підійде погано – низька стабілізація.

Селфі-камера теж досить непогана, стабільна – справляється з передачею кольорів та відтінків на ура. Що стосується відео, його якість трохи нижча – через проблеми з динамікою.

10. HUAWEI Mate 50 Pro 8/256 ГБ

Флагманський смартфон від бренду Huawei, випущений згодом після попередньої моделі і явно відрізняється від неї. Ціновий діапазон даного пристрою порівняно вищий за інші елементи рейтингу, оскільки, найчастіше, флагмани мають ціну вище, проте й усі технічні інновації там гарантовано є. Що стосується фото та відеозйомки, система з трьох камер справляється досить якісно – основна має змінну діафрагму, надширококутний блок та довгофокусний об’єктив. Автофокус із лазерною допомогою, оптичний стабілізатор – все це дозволяє робити чіткі фотографії у різних умовах, знімати досить якісне відео. Особливість змінної діафрагми у цьому, що у нічному режимі її показник становить f/1,4., а денному – f/2.0. Це дозволяє робити якісні знімки як у денному, так і в нічному режимі. що є далеко не для всіх. Макро на ширококутній камері заслуговує, щоб його відзначили окремо – технічні показники сприяють високій якості знімків. Відео у максимальній якості 4К залишається стабільним та чітким, підійде для тих, хто часто знімає саме відеоролики. Селфі-камера теж дуже якісна, знімає бездоганно.

Тонкий корпус виглядає досить ефектно, проте блок камер занадто великий і розташований не в найкращому місці. Всі необхідні для безпеки (паролі та датчики), для комфорту (бездротові модулі) та якості роботи (режими енергозбереження) засоби у пристрої є. Китайський виробник передбачив усе для оптимального тривалого користування.

Як вибрати?

Вибір смартфона – справа досить нелегка. Доводиться розбиратися з величезною кількістю характеристик, порівнювати моделі між собою та визначатися, що важливіше, а що не має значення. Часто саме це стає однією з причин, через яку люди просто покладаються на бренд: чим він популярніший, тим кращий пристрій. Однак у результаті це далеко не завжди виявляється правдою. Саме тому за необхідності можна зрозуміти, у чому один пристрій програє іншому.

Насамперед – АКБ (акумулятор), від нього залежить тривалість та активність роботи пристрою. Телефон працює довше, якщо ємність батареї більша. Зазвичай – близько 4000-5000 мА*год. У такому випадку заряду може вистачити на день або два – залежно від інтенсивності користування та режиму заощадження, встановленого на пристрої.

Плюсом буде наявність швидкої зарядки – щоб модель заряджалася за пару годин, необхідна підтримка модуля Fast Charge та наявність спеціального адаптера – він перебуватиме в комплекті. На даний момент багато китайських смартфонів оснащені подібною функцією.

Велику роль відіграє і безпека – вона в сучасних мобільних пристроях представлена ​​сканером обличчя та відбитком пальця, двофазною автентифікацією та іншим. Все ж таки додатки банків, ділове листування, паролі та особиста інформація, що зберігаються там, повинні бути захищені.

Що стосується камери , визначення її ефективності досить складне. При виборі треба врахувати кілька особливостей, а насамперед зрозуміти, що означають ті чи інші показники. Мегапікселі прийнято вважати основною категорією вибору: вважається, що чим більше, тим краще. Справа в тому, що мегапіксель відповідає за пропуск світла на фото, і чим більше піксель – тим більше світиться фото. У разі великої кількості Мп. знімки виходять відмінними – але тільки при ідеальному студійному освітленні. Тому в камерах з високим показником такого типу багато різноманітних режимів.

Для того, щоб вибрати якісний пристрій, краще дивитися пріоритетно на частоту – вона вимірюється у fps, чим більше показник – тим краще. При цьому важливі також деякі встановлені особливості: наявність автофокусу, стабілізації та якісне налаштування штучного інтелекту. Останній часто використовують для того, щоб автоматично покращити фото, додати яскравості та чіткості. В результаті фото виглядає не надто реалістичним.

Відзначити необхідно й кількість камер – очевидно, що сучасний ринок мобільних телефонів уже деякий час не обмежується однією камерою – використовується від двох до шести. Тут принцип “більше означає краще” не працює. Як правило, вони служать для різних цілей – основна з кращими показниками знімає в стандартному і нічному режимах, ширококутний варіант відповідає за збільшення “захоплення” простору, а макро-камера чітко знімає в режимі “мікроскопа”.

Звичайно, існують і інші категорії вибору, проте саме дані особливо важливі і іноді не враховуються при покупці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.