Причини швидкої розрядки iPhone і поліпшення показників автономності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В умовах інтенсивної експлуатації в прискореному режимі розряджається батарея будь-якого смартфона, зокрема й iPhone. При багатогодинному перегляді відео у форматі 4К – це взагалі норма. Однак нерідко користувачі скаржаться на те, що їхні гаджети швидко розряджаються і без вагомих причин. Чому так відбувається і що з цим робити?

У смартфонах Apple використовуються літій-іонні акумулятори, які втрачають частину своєї ємності після кожного циклу зарядки-розрядки. У середньому за 12 місяців батарея iPhone втрачає близько 10 відсотків ємності, відповідно, вже через 2 – 3 роки експлуатації показники автономності пристрою помітно погіршаться.

Утім, швидка розрядка пристрою може бути пов’язана не тільки з об’єктивними процесами деградації АКБ, а й через апаратну складову. Зниження показників автономності пристроїв було неодноразово відзначено після оновлень операційної системи. До того ж надлишкове фонове навантаження на акумулятор можуть давати і багато додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо батарея вашого iPhone вже втратила частину ємності і перестала “тримати” навіть 12 – 15 годин, то вибір досить простий: або замінити “втомлену” АКБ, або спробувати оптимізувати енергоспоживання пристрою. Що саме потрібно зробити? Пропонуємо вашій увазі 10 заходів з перевіреною ефективністю, за допомогою яких справді можна подовжити “життя” пристрою на кілька годин.

  • Обмежуємо отримання Push-повідомлень. Масове отримання повідомлень активно “з’їдає” заряд АКБ. Кожне таке сповіщення вмикає екран і потроху “висаджує” акумулятор пристрою.
  • Вимикаємо функцію Handoff, якщо в ній немає нагальної потреби. Handoff створює універсальний буфер обміну між пристроями Apple (що само по собі енерговитратно) і дає можливість продовжити використання застосунку на іншому пристрої з того ж місця. Якщо в цьому немає об’єктивної необхідності, функцію можна сміливо відключати заради економії заряду батареї.
  • Обмежуємо оновлення контенту для всього зайвого софту. Фонова активність додатків негативно впливає на стан батареї, і що більше таких додатків, то швидше розряджається смартфон.
  • Зменшуємо час автоматичного блокування екрана iPhone. Це простий, але водночас ефективний захід, здатний зробити великий внесок у справу оптимізації енергоспоживання без втрати функціональності пристрою.
  • Вимикаємо активацію екрана під час підняття смартфона. Що рідше протягом дня вмикається екран вашого iPhone, то довше протримається акумуляторна батарея.
  • Обмежуємо служби геолокації для встановленого софту. Фонове визначення місця розташування веде до швидкої розрядки мобільного пристрою, тому цю функцію найкраще залишити тільки для тих застосунків, яким вона дійсно необхідна.
  • Позбавляємося від автоматичного фіксування руху. Стежити за кількістю зроблених кроків можна і за допомогою інших пристроїв.
  • Відключаємо автоматичне завантаження музичних записів. Це ще одна необов’язкова фонова активність, яка негативно впливає на стан акумулятора.
  • Розумно знижуємо якість записів в Apple Music. Що більше інтернет-трафіку йде через iPhone, то швидше він розряджається. Тому має сенс його розумно скоротити.
  • Вимикаємо автоматичне завантаження подкастів. Якщо ця функція активована, то не варто дивуватися, що пам’ять пристрою стрімко забивається, а акумулятор – швидко розряджається.

Якщо вищеописані заходи не дали помітного результату, то це означає, що виправити ситуацію можна тільки заміною АКБ.

Сервісний центр MacPlus працює на ринку вже понад 10 років і за цей час ми відновили працездатність понад 50 000 різних пристроїв Apple. Наші інженери вміють усувати найскладніші несправності і при цьому завжди намагаються враховувати інтереси клієнта. Багатий професійний досвід дає нам змогу проводити безкоштовну діагностику будь-якого пристрою за 15 хвилин, а терміновий дрібний ремонт, зокрема заміну акумуляторних батарей, – за 20. Для відновлення техніки, що вийшла з ладу, ми використовуємо тільки якісні комплектуючі та даємо гарантію на роботи від 90 днів до 12 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.