Топ-5 маленьких телефонів 2023 року: огляд найкращих компактних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2023 році маленький – поняття відносне: смартфони, які раніше вважалися фаблетами, що заповнюють кишеню, тепер стали звичайною справою. Але якщо вам потрібен мобільний телефон, який легше носити з собою, який найкращий компактний смартфон ви можете купити?

Деякі смартфони використовують форм-фактори п’ятирічної давності, а інші оснащені дисплеями, які максимально заповнюють кожен дюйм доступного простору. Звичайно, вони все ще будуть перевершувати 4-дюймові телефони минулих років, але, принаймні, вони повинні бути більш зручними, ніж середній сучасний флагман.

Якщо у вас маленькі лапки або ви просто хочете смартфон, який не займає багато місця в кишені, то нижче ви знайдете свій ідеальний компактний телефон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Apple iPhone 13 Mini

Хочете отримати повноцінний смартфон Apple, але з меншою кількістю жиру? iPhone 13 Mini покращено порівняно зі своїм мініатюрним попередником, і він являє собою кишеньковий телефон, у якому практично немає компромісів. Mini можна зручно використовувати однією рукою, а його плоский дизайн має такий самий акуратний вигляд, як і у всіх останніх моделей iPhone.

Його 5,4-дюймовий OLED-дисплей насичений, чіткий і яскравіший, ніж раніше. Виріз зменшився, хоча у верхній частині він все ще заважає. Частота оновлення, як і раніше, обмежена 60 Гц, але iOS досить швидка, щоб це мало значення. Технічні характеристики зйомки теж на висоті – основний датчик на 12 МП показує вражаючі результати завдяки оптичній стабілізації зображення і поліпшеному збору світла.

Незважаючи на свої мініатюрні розміри, процесор Apple A15 означає, що Mini очолює чарти продуктивності смартфонів. Ви будете регулярно дивуватися тому, як телефон такого розміру може впоратися з будь-яким додатком, завданням або грою. Час автономної роботи не настільки вражаючий, але він покращився порівняно з попередньою моделлю Mini. Загалом, iPhone 13 Mini – це маленьке диво!

2. Asus Zenfone 9

Як і його попередник, Zenfone 9 втискує чудові характеристики в зручний для кишені корпус. Товстенький – 9,1 мм – він зручно лежить у руці, а софт тач шар надає пластиковій задній панелі відчуття преміальності.

Рамки незначно збільшені зверху і знизу, але в іншому 5,9-дюймовий дисплей заповнює всю передню панель Zenfone 9. Це яскрава OLED-панель з адаптивною частотою оновлення 120 Гц, підтримкою HDR10+ і фантастичною точністю передачі кольору. При 445ppi, вона також дуже чітка – навіть якщо пікова яскравість менша, ніж у найкращих 800 ніт.

Два великих ока камери розташовані на задній панелі: 50-Мп сенсор Sony і 12-Мп ультраширококутний. Результати хороші, але не завжди чудові, оскільки автоматична обробка не справляється з апаратними можливостями. Проте, відео у форматі 8K за 30 кадрів на секунду виходить чудовим.

Чип Snapdragon 8+ Gen 1, зазвичай використовуваний в ігрових телефонах, робить Zenfone 9 чимось на зразок маленького суперфона. В Android 12 від Asus навіть є режим поліпшення ігор, подібний до ROG. Жодних помилок, збоїв чи проблем із перегрівом. Потужність зарядки обмежена на рівні 30 Вт, але акумулятор ємністю 4300 мАг цілком здатний протриматися протягом дня.

3. Google Pixel 6a

Pixel 6a від Google – це чудовий, добре оснащений телефон, який продовжує серію Pixel з відмінними камерами. З огляду на набагато доступнішу ціну – порівняно з флагманськими конкурентами, які коштують більш ніж удвічі дорожче – ви отримуєте до біса високу якість камери за свої гроші.

Однак він не ідеальний. Ніщо не ідеальне. За аналогічну ціну ви можете придбати інші телефони на Android, які мають зручнішу зарядку і швидший, ніж 60 Гц, дисплей. Тут також немає бездротової зарядки, і вам може набриднути відносно незмінний дизайн. Однак, попри все це, проти такого вибору важко заперечити, особливо якщо вам зручно водити пальцями по 6,1-дюймовому екрану.

4. Samsung Galaxy Z Flip 4

Galaxy Z Flip 4 від Samsung з екраном 6,7 дюйма не здається маленьким телефоном. Але його “фішка” надає йому належної портативності – він може складатися, утворюючи квадрат. Так, у складеному стані він товстий, як два телефони (17,1 мм), але його розміри становлять мініатюрні 72×85 мм.

Преміальні матеріали роблять його одним із найміцніших складних пристроїв на сьогоднішній день. Основна панель AMOLED також є предметом краси, з яскравими кольорами, насиченим чорним кольором і плавною частотою оновлення 120 Гц. Крім того, вужче співвідношення сторін 22:9 робить його ідеальним для перегляду потокових фільмів. Маленький 1,9-дюймовий дисплей на зовнішній стороні достатній для створення селфі, управління музикою і перевірки повідомлень.

Подвійні 12-Мп ширококутна і ультраширококутна основні камери цілком хороші. Вони досить придатно працюють при хорошому освітленні, але зазнають труднощів у більш тьмяних умовах. Переконливішим є двигун – чип Snapdragon 8+ Gen 1 забезпечує високу швидкість роботи, завдяки 8 ГБ оперативної пам’яті. І хоча батарея менша, ніж у багатьох флагманів, вона як і раніше забезпечує повний день роботи.

5. Sony Xperia 5 IV

Незважаючи на 6,1-дюймовий екран (що робить його одним із найбільших дисплеїв у нашому списку компактних телефонів), перевірене та унікальне співвідношення сторін Sony означає, що Xperia 5 IV насправді вужчий, ніж більшість конкурентів. Це робить його приємним у використанні для таких дій, як набір тексту одним пальцем і прокрутка стрічки. Недоліком є те, що вам доведеться тягнутися далі, щоб перетягнути вниз верхню панель сповіщень, але це не сильно відволікає від загального відчуття компактності.

На задній панелі розташована дуже функціональна система з трьох камер. Як і у випадку з більшістю телефонів Xperia, найкращих результатів ви досягнете, якщо будете налаштовувати все вручну в професійному режимі. Незважаючи на використання менш продуктивної версії процесора Snapdragon 8 Gen 1, смартфону все ж вдається перевершити багатьох конкурентів у плані автономності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.