Смартфони до 10000 гривень: топ-7 найкращих у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви шукаєте доступний китайський смартфон для дитини, батьків, роботи або інших цілей, ми рекомендуємо вам подивитися на рейтинг найкращих смартфонів, що продаються на AliExpress за ціною до 10000 гривень. У 2023 році попит на недорогі телефони продовжує зростати, тоді як ціни на топові моделі iPhone продовжують підвищуватися. Купівля надійного і доступного смартфона на AliExpress, як і раніше, можлива. Ми сподіваємося, що санкції та обмеження в оплаті не матимуть жодного впливу на поставки з Китаю.

На що здатні смартфони менш ніж за 10000 гривень?

Коли мова заходить про бюджетні телефони до 10000 гривень, це, в основному, пристрої початкового рівня або нижче середнього класу. Вони зазвичай оснащені дисплеєм Full HD, від 4 до 6 ГБ оперативної пам’яті, середнім об’ємом зберігання від 64 або навіть 128 ГБ і батареєю ємністю від 4000 до 5000 мАг. Крім того, часто можна знайти сучасні повноекранні дисплеї, датчики відбитків пальців і восьмиядерні процесори.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб звузити наш вибір, ми розглядатимемо тільки ті моделі, які працюють під управлінням Android 10 або вище. Деякі з дешевих смартфонів також беруть участь у програмі Google Android One, яка була створена для стандартизації операційної системи. Пристрої, які беруть участь, постачаються з чистою версією Android без попередньо встановлених додатків (роздутого ПЗ) і без власного інтерфейсу виробника. Це означає, що вони отримують оновлення та виправлення безпеки набагато швидше, ніж інші смартфони. Ще однією перевагою Android One є дворічна гарантія на оновлення.

Xiaomi Poco M3 Pro 5G

Xiaomi Poco Pro 5G – це не тільки смартфон з підтримкою нового стандарту зв’язку, а й пристрій з базовим комплектом функцій, які зазвичай пропонують дорожчі моделі. Цей пристрій оснащений Android 11, 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ пам’яті, яка, на жаль, не може бути розширена. Ця комплектація є дуже хорошою для смартфона до $200.

Телефон також має безліч інших корисних функцій, таких як 6,5-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення 90 Гц. Ємність акумулятора становить 5000 мАг, що підходить для смартфона такого розміру, і має середню швидкість зарядки в 18 Вт. Користувачі отримують гніздо для підключення стандартних навушників, (бічний) датчик відбитків пальців, дводіапазонний Wi-Fi, а також NFC та інфрачервоний порт.

Смартфон оснащений фронтальною камерою на 8 МП і потрійною камерою на задній панелі. У камері на задній панелі є 48-мегапіксельний ширококутний об’єктив, макрооб’єктив і датчик глибини, кожен з роздільною здатністю 2 МП. На жаль, відсутній телевізійний об’єктив, що часто зустрічається в цій ціновій категорії. Смартфон Xiaomi Poco M3 Pro 5G оснащений процесором Mediatek Dimensity 700, восьмиядерним процесором з тактовою частотою 2,2 ГГц і графічним процесором Mali-G57. Це забезпечує надійну і стабільну роботу, але може не задовольнити вимогливих користувачів або геймерів.

Oppo A54

Виробник Oppo вже досить давно присутній на ринку і зазвичай пропонує свої смартфони за хорошою ціною і якістю, що не поступається виробам інших постачальників. Серед найкращих моделей цієї компанії варто виділити Oppo A54 – пристрій сучасного дизайну з різноманітними колірними варіантами, що володіє безліччю технічних переваг.

Смартфон працює на операційній системі Android 11 і оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 480, 4 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ вбудованої пам’яті, яку можна розширити. Він підтримує передачу даних через WLAN ac, а також через LTE і 5G, якщо це необхідно. Ззаду розташовані чотири камери, включно з 48-мегапіксельною ширококутною, 8-мегапіксельною надширококутною, макрооб’єктивом на 2 мегапікселі і датчиком глибини також на 2 мегапікселі. Фазовий автофокус (PDAF) та електронна стабілізація зображення забезпечують високу якість знімків. Завдяки акумулятору ємністю 5000 мАг, Oppo A54 здатний працювати без підзарядки протягом двох днів.

Xiaomi Redmi Note 10S

У травні 2021 року Xiaomi представила Redmi Note 10S, який можна віднести до середнього класу. Зараз смартфон можна купити за трохи менше ніж 200 євро. Пристрої китайського виробника вже деякий час офіційно доступні в Німеччині та підтримують частоти, що використовуються в цій країні. Завдяки вузьким рамкам, Redmi Note 10S з діагоналлю дисплея 6,43 дюйма не виглядає громіздким. Екран має роздільну здатність Full HD або AMOLED.

Оснащення Redmi Note 10S також вражає: він оснащений процесором Mediatek Helio G90 і 6 ГБ оперативної пам’яті. Ємність сховища становить 64 ГБ або 128 ГБ, і за останнє покупці повинні заплатити всього на 10 євро більше. Камера також не розчаровує: на задній панелі, крім 64-мегапіксельної камери, є надширококутний об’єктив на 8 мегапікселів, макросенсор на 2 мегапікселі та 2-мегапіксельний датчик глибини, що в сумі утворює чотирьохядерну камеру. Фронтальна камера має роздільну здатність до 13 мегапікселів. Ємний акумулятор на 5000 мАг забезпечує тривалий час роботи, а смартфон працює на операційній системі Android версії 11 з поверхнею MIUI від Xiaomi.

Nokia 5.4

Нокіа пропонує смартфони з операційною системою Android One, яка забезпечує швидкі оновлення та є дуже чистою. Ще однією перевагою є дворічна гарантія оновлень. Смартфон Nokia 5.4 вже поставляється з Android 10 і коштує менше 200 доларів.

Nokia 5.4 від компанії HMD Global, з його 6,39-дюймовим безрамковим екраном і чотириядерною камерою, не потребує приховування. На задній панелі розташовані основна камера на 48 мегапікселів і фронтальна камера на 16 мегапікселів, які розташовані у вирізі у формі отвору на верхньому краю екрана. Однак роздільна здатність HD може виявитися недостатньою для такого великого екрана.

Смартфон Nokia 5.4 працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 662, з 4 ГБ оперативної пам’яті та вбудованою пам’яттю на 128 ГБ, яку можна розширити за допомогою карти micro SD. Ємність акумулятора становить 4000 мАг.

Xiaomi Poco X3 Pro

З березня 2021 року доступний на ринку смартфон Xiaomi Poco X3 Pro, який виробник пропонує за ціною, що не перевищує 200 євро. Цей телефон має кілька особливих функцій, які зазвичай присутні лише в значно дорожчих моделях. Наприклад, він оснащений 6,67-дюймовим дисплеєм Full HD з частотою оновлення 120 Гц, що забезпечує більш плавні рухи.

Ще однією з відмінних рис є чотирьохядерна камера з основним сенсором на 48 мегапікселів, надширококутним об’єктивом на 8 мегапікселів, макрооб’єктивом на 2 мегапікселі та датчиком глибини також на 2 мегапікселі. На заводі встановлено операційну систему Android 11. Телефон працює на потужному процесорі Snapdragon 860 і оснащений акумулятором ємністю 5160 мАг і 6 ГБ оперативної пам’яті.

Samsung Galaxy M21

У 2019 році Samsung представила модель серії M – Samsung Galaxy M21. Цей смартфон був представлений на ринку Німеччини в травні 2020 року і порівняно зі своїм попередником – M20 – має кілька значних поліпшень. Однією з головних відмінних рис Galaxy M21 є AMOLED-екран від Samsung, який має розмір 6,4 дюйма і роздільну здатність Full HD+. На екрані розташована 20-мегапіксельна селфі-камера у виїмці.

Однак, справжньою родзинкою цього смартфона є його акумуляторна батарея. Її ємність становить 6000 мАг – на 1000 мАг більше, ніж у попередника M20. Завдяки такій ємності, Galaxy M21 є бігуном на витривалість серед телефонів вартістю до 200 доларів США.

Технічні характеристики Samsung Galaxy M21 включають восьмиядерний процесор Exynos 9611, 4 ГБ оперативної пам’яті та 64 ГБ внутрішньої пам’яті, що розширюється, що забезпечує хорошу продуктивність. В якості камери Galaxy M21 має потрійну камеру, яка включає 48-мегапіксельну ширококутну камеру, 8-мегапіксельну надширококутну камеру та 5-мегапіксельний датчик глибини. Виробник також постачає смартфон з Android 10.

Xiaomi Redmi Note 9T 5G

З 2021 року Xiaomi пропонує доступний 5G-смартфон Redmi Note 9T, який можна придбати за менш ніж 200 євро. Пристрій поставляється з Android 10 і оснащений дисплеєм розміром 6,53 дюйма з Full HD+ роздільною здатністю. Крім того, смартфон оснащений потрійною камерою з роздільною здатністю 48 мегапікселів, що забезпечує хорошу якість знімків.

Продуктивність пристрою гарантується восьмиядерним процесором Mediatek Dimensity 800U, 4 ГБ оперативної пам’яті та двома варіантами вбудованої пам’яті: 64 ГБ або 128 ГБ, які можна розширити. Однією з головних особливостей Redmi Note 9T є підтримка 5G, що робить його одним із найдоступніших 5G-смартфонів на ринку. На додаток до цього, пристрій має дуже швидкий сенсор відбитків пальців на бічній панелі та акумулятор ємністю 5000 мАг, який забезпечує тривалий час роботи. Єдиним мінусом є трохи повільна швидкість завантаження, яку зафіксували в тесті.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.