Пристрій, який очікується цієї весни, рекламується як можливий наступник iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє The Wall Street Journal, двоє колишніх керівників Apple створили стартап-фірму під назвою Humane. Імран Чаудрі та Бетані Бонджорно заснували компанію, яка, як очікується, випустить новий споживчий продукт на основі штучного інтелекту цієї весни. Humane щойно завершила третій раунд фінансування, який приніс компанії $100 млн після $130 млн, зібраних під час перших двох раундів.

У Humane також є кілька важливих партнерів, таких як творець ChatGPT OpenAI і Microsoft. Остання є великим інвестором в OpenAI, а інтеграція ChatGPT в Bing вже дозволила збільшити кількість активних щоденних користувачів пошукової системи до 100 мільйонів.

Невідомо, над яким саме продуктом працює Humane. Однак, були опубліковані деякі патенти, які створюють враження, що цей пристрій буде носимим. Журнал пише, що пристрій може проектувати дисплей (можливо, на руку), з яким користувачі зможуть взаємодіяти. Однак Джон Грубер з Daring Fireball ділиться низькороздільною копією колоди для пітчингу інвесторів 2021 року від Humane, і згаданий пристрій (можливо, це не той самий, що буде представлений цієї весни) – це постійно увімкнена камера, підключена до штучного інтелекту, яка зберігає зображення (фото і відео) в хмарі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як вже зазначалося, схема зйомки має низьку роздільну здатність, але в ній згадується використання LiDAR і потоків часу польоту, які дозволяють пристрою швидко реагувати на такі питання, як “Що це за машина?”, коли камера спрямована на автомобіль. Інші питання, на які пристрій може відповісти, згідно з пітч-деком, включають: “Що це за будівля?” “Чи підійде це моїй дружині?” “Скільки я сьогодні з’їв?” і “Скільки це коштує на Amazon?”. Грубер каже, що йому сказали, що Apple не зацікавлена в тому, щоб отримати частку або купити Humane.

Згідно з презентацією, пристрій може “взяти на себе мікротранзакції, які колись вимагали смартфона, а тепер стали ще швидшими, простішими і гнучкішими завдяки зоровому сприйняттю контексту”. Чи знадобиться для роботи пристрою смартфон, поки що невідомо. Стрічка з камери може бути використана для покращення прямих трансляцій, що транслюються через додатки для смартфонів, прикладами яких були Instagram і Snapchat.

Враховуючи, що OpenAI співпрацює з компанією, ви можете поставити свій останній долар на те, що ChatGPT буде якимось чином пов’язаний з цим продуктом.

Пан Чаудрі був колишнім директором з дизайну в компанії Apple, де він очолював команду з розробки людського інтерфейсу. Ця команда фокусується на користувацькому досвіді пристроїв Apple. Пані Бонджорно була директором з операційної системи Apple. Інший співробітник Humane, Патрік Гейтс, колишній старший директор з інжинірингу в Apple.

Про те, чи зможе такий пристрій замінити iPhone, поки що зарано говорити, зважаючи на обмежену інформацію про нього. Однак, враховуючи, що окуляри Apple Glasses з підтримкою AR (а не майбутня гарнітура AR/VR Reality Pro) вже давно розглядаються як можливий наступник iPhone, цей пристрій, схоже, створений за тією ж схемою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.