Samsung Galaxy Z Fold – ось 5 змін, які переконали б мене купити складний смартфон

Складані пристрої все ще залишаються відносною новинкою на ринку, і лише деякі покупці обирають їх. Нова технологія повинна була взяти кишені користувачів штурмом, але цього не сталося. Складані екрани зачарували мене, тому після 4 років їхньої присутності на ринку я піддався спокусі і купив Samsung Galaxy Z Fold 4 наприкінці 2022 року. Як ви вже могли прочитати, ця покупка виявилася цілковитою катастрофою, бо я отримав несправний пристрій. Весь процес повернення зайняв багато часу, і довелося пройти через сервісний відділ Samsung, який підтвердив несправність. Ця ситуація відштовхнула мене від цієї технології, але також навчила мене, що поки що серія Z Fold не для мене, незважаючи на деякі дійсно цікаві функції. Що має змінити Samsung, щоб переконати мене купити інший флагман цієї серії?

Що Samsung повинен змінити в серії Z Fold?

Зовнішній екран повинен бути більш зручним для використання

Galaxy Z Fold 4 має розміри 155,1 x 67,1 x 14,2 мм у складеному стані. Це означає, що його корпус довгий і вузький. Це, в свою чергу, впливає на розмір екрану, який розміщується на передній панелі пристрою. Його ширина становить максимум близько 66 мм (потрібно враховувати рамки). Наприклад, мій Galaxy S23 Ultra має ширину 78,1 мм. Це дійсно величезний розрив у ширині екрану – близько 1 см. Крім того, роздільна здатність дисплея Galaxy Z Fold4 при таких розмірах теж не допомагає – вона становить 904 x 2316 пікселів зі співвідношенням сторін 23,1:9. Чому це так важливо і чому я про це пишу?

Поєднання всіх цих вищезгаданих параметрів – рецепт жахливого користувацького досвіду. Задоволення від користування таким дисплеєм, який більше нагадує пропорції пульта дистанційного керування, мізерне. Споживання контенту аж ніяк не приносить задоволення, як на звичайному смартфоні – все здається маленьким, вузьким і обмеженим.

Перевагою такого пристрою має бути те, що він дає вам додаткову можливість відкрити більший екран. Я користувався ним, оскільки зовнішній екран дратував при перегляді контенту. Це потрібно змінити! Я не фанат Xiaomi, але компанія показала, як може виглядати зовнішній екран на складному пристрої (Mix Fold 2). Oppo також дуже добре підійшла до цього питання з Find N2, де екран невеликий, але його пропорції і розміри нагадують стандартні смартфони. Схоже, що Google зробить це найкраще з Pixel Fold – чутки вказують на те, що зовнішній екран буде дійсно великим.

Конкуренти не сидять склавши руки і показують, як це робити правильно – Samsung, мабуть, засвоїв свій урок.

Камера повинна бути флагманською, а не середньою

Нові технології мають властивість коштувати дорого. Флагманські ціни на серію Galaxy Z Fold4 стартували приблизно з 8 000 фунтів стерлінгів. Це занадто висока стеля. Найгірше, однак, те, що в “комплекті” ми отримуємо апарат зі звичайною камерою. Це тому, що датчики схожі на ті, що стоять на Galaxy S22+, який коштує близько 3700 злотих. Для мене незрозуміло, що флагман з інноваційною технологією не може отримати найкращу камеру.

Звичайно, це, безумовно, питання збереження його стрункості. Однак я не бачу проблеми в тому, щоб “острівець” з лінзами більше виступав над корпусом в горизонтальному положенні, наприклад – щоб смартфон не хитався, коли лежить на поверхні. Тоді на нього міг би поміститися об’єктив перископа, який пропонує величезний спектр можливостей на Galaxy S22 Ultra або S23 Ultra. Деякі покупці прощають покупку серії Z Fold саме через гірші камери порівняно з іншими моделями.

Більша міцність

Серйозним недоліком технології складного екрану є його крихкість. Тому важко очікувати, що з серією Z Fold буде інакше. Samsung має невелику перевагу над конкурентами, оскільки Galaxy Z Fold4 сертифікований за стандартом IPX8, що гарантує водонепроникність пристрою. На жаль, апаратне забезпечення все ще не захищене від пилу. Механізм відкривання і закривання смартфона означає, що частинки можуть потрапити під екран, а це рецепт повної катастрофи. Не уявляю, як можна піти на пляж з таким пристроєм, де причаїлися трильйони частинок, які можуть підступно потрапити між шарнірами.

Samsung має розробити технологію, яка зробить похід на пляж з флагманом задоволенням, а не стресом. Гігант повинен мінімізувати або повністю виключити можливість потрапляння пилу або інших частинок під екран.

Підекранний сканер відбитків пальців

Користуватися зовнішнім екраном на Galaxy Z Fold4 проблематично не тільки через його пропорції, але й через сканер відбитків пальців, розташований на бічній грані. Це рішення знайоме з багатьох попередніх моделей Sony Xperia, які я особливо ненавидів. Флагман за дійсно великі гроші повинен мати сканер відбитків пальців в екрані. Враховуючи, що такий пристрій має два дисплеї, він також повинен мати зчитувач у внутрішньому екрані.

Ще краще програмне забезпечення

One UI – моя улюблена оболонка для Android, і вона чудово працює на Galaxy Z Fold4. Багатозадачність на Android 12L дійсно чудова, а док-станція внизу екрана змінює спосіб використання пристрою. Однак я очікував від Samsung більшого.

Наприклад, виробник дозволяє перемістити фотографію з веб-сторінки (але тільки з інтернет-додатку Samsung) в, наприклад, “Повідомлення”. Ось тут і виникає проблема, тому що ця чудова функція не працює в інших додатках. Якщо я захочу швидко перенести фотографію з веб-сайту до відкритого Messenger, це не спрацює. Це, ймовірно, не вина корейського гіганта, а провайдерів окремих додатків. Користувацький досвід був би багатшим, якби подібні можливості працювали в інших популярних додатках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.