Xiaomi 13 Ultra – камера значно швидша та краща завдяки партнерству з Leica

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 13 Ultra, очікуваний вже у квітні, знову став предметом обговорення в китайській мережі Weibo, де відомий і зазвичай надійний інсайдер прокоментував новий “Leica Professional Optical Lens” і його переваги, особливо щодо чуйності системи камери.

Під час виставки Mobile World Congress 2023 компанія Xiaomi нарешті представила перші камери серії Xiaomi 13 з оптимізацією під Leica для своїх шанувальників. Ті, хто готовий витратити 1 000 євро за Xiaomi 13 або 1 300 євро за Xiaomi 13 Pro, все ще можуть скористатися бонусом попереднього замовлення на кілька днів, але за такого рівня цін Xiaomi частково дорожча, ніж Samsung і Apple за межами Китаю.

Це не віщує нічого хорошого для Xiaomi 13 Ultra, який вже очікується на початку квітня і також буде доступний як глобальна модель і повинен увінчати всю тему флагманських камер Leica. Проте шанувальникам Xiaomi, які хочуть отримати найкраще, що може запропонувати китайський виробник у 2023 році, можливо, варто подумати, чи має сенс почекати ще трохи, а потім, можливо, заплатити на кілька сотень євро більше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Більше і значно краще зум-камер, ніж у Xiaomi 13 Pro”

Про це вкотре нагадав індійський інсайдер Kartikey Singh, який першим показав нам дизайн камери Xiaomi 13 Ultra у вигляді відрендерених зображень раніше за всіх. І без того вражаючі характеристики портретної та макро-камери з 3-кратним зумом, що базується на єдиному 1/2,76-дюймовому 50-мегапіксельному сенсорі Samsung ISOCELL JN1 у Xiaomi 13 Pro, мають значно зрости в якості завдяки значно більшому 50-мегапіксельному сенсору Sony IMX858, який очікується у Xiaomi 13 Ultra.

Очікується, що новий сенсор Sony матиме величезний розмір 1/1,75 дюйма – згідно з більш ранніми витоками – і буде використовуватися в Xiaomi 13 Ultra не тільки для камери з 3-кратним зумом, а й для телекамери з перископом і надширококутної камери, у парі з 1-дюймовим Sony IMX989 як основною камерою, причому остання, можливо, буде додатково оптимізована завдяки змінній діафрагмі та поліпшеним алгоритмам. Чи залишиться Xiaomi 13 Ultra доступним за ціною, поки невідомо, але, принаймні, з цією крутою камерою він має стати більш ніж гідним суперником для Samsung Galaxy S23 Ultra.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.