Названо 3 причини змінювати Android-смартфон раз на рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники смартфонів дуже сильно хочуть, щоб ми змінювали пристрій раз на рік. Щороку виходять оновлені моделі або нові версії моделей від брендів, які давно закріпилися на ринку.

Логіка виробників зрозуміла – якщо вони не будуть випускати нові товари, то на які кошти тримати співробітників і підтримувати виробництво? Але поговоримо ми не про фінансову підтримку заводів-виробників, а про причини заміни старого телефону на новий для користувача.

Сучасне залізо

Практично завжди нова версія смартфона базується на сучасному залізі. Це може бути як нове покоління процесора, так і поліпшення архітектури CPU попереднього покоління. Збільшується і швидкість роботи пристрою за рахунок більш потужного CPU.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом із процесором можуть бути “підтягнуті” й інші важливі параметри, наприклад, оновлення протоколів Bluetooth і Wi-Fi, а також поліпшується робота різних датчиків. Збільшується і оперативна пам’ять – на сьогоднішній день 4 гігабайти ОЗП є абсолютним мінімумом для сучасного смартфона.

Семимильними кроками розвиваються камери – топові пристрої вже вміють робити хороші знімки при поганому освітленні. А при природному світлі навіть недорогий, але новий смартфон може знімати дуже якісні фотографії та відеоролики.

Остання версія Android

Практично кожен середньобюджетний і вищий за вартістю смартфон буде оснащений вже останньою версією операційної системи Android. Разом з цим ви також отримуєте нові функції і хорошу захищеність системи від злому і витоків даних. Остання версія ОС – це покращення роботи всіх додатків, адже розробники постійно враховують свої попередні помилки та оптимізують систему з кожним оновленням.

Бажання бути в тренді

Часто користувачі змінюють смартфони лише з тієї причини, що їм необхідно бути постійно в перших рядах серед своєї соціальної групи. Хоч смартфони вже зовні один від одного не відрізняються, але частина користувачів змінює свої гаджети саме для того, щоб “виділитися з натовпу”.

Зазвичай це стосується так званої “золотої молоді” – важливо мати новий девайс, щоб друзі та недруги нічого поганого не подумали. Заможні люди у віці вже подібним не займаються – час “малинових піджаків” уже залишився в минулому.

Також є і фанати певного бренду, які тільки й чекають виходу нового смартфона. Справжній шанувальник якоїсь торгової марки почуватиметься погано, якщо вчасно не придбає сучасний продукт.

Ну, а якщо бути чесним, то запасу будь-якого сучасного смартфона (крім ультрабюджетних) вистачить з лишком на наступні 3 роки, а то й більше. Просто з кожним періодом часу пристрій працюватиме все повільніше й повільніше через те, що програмне забезпечення розвивається, а апаратна складова залишається без змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.