Google розробила для iOS повністю нову версію Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google активно готується до того, щоб Apple зняла обмеження на використання сторонніх веб-движків у браузерах для iOS замість стандартного WebKit, як у Safari. Пошуковий гігант уже розробив альтернативну версію Chrome на базі фірмового рушія Blink, який декому вдалося випробувати.

Google Chrome для iOS на базі Blink ще не доступний в App Store, але співробітникам порталу 9to5Google за допомогою інструкцій Google вдалося запустити його через Xcode Simulator. Ця версія далека від фінального вигляду і поки що призначена лише для тестування працездатності основних функцій. Тому інтерфейс, відверто кажучи, безглуздий, а при натисканні трьох точок у меню, що відкривається, замість звичної безлічі функцій знаходиться лише одна – “Почати трасування”. Вона необхідна для оцінки продуктивності.

Зазначається, що загалом браузер працює нормально, але окремі проблеми все ж спостерігаються. Наприклад, деякі сайти розуміють, що вхід було здійснено з iPhone, тому вимикаються функції, непідтримувані Safari/WebKit. Це можна обійти, змусивши браузер прикидатися, ніби він запущений на Android-пристрої, щоб зняти всі обмеження. Але це швидше тимчасове рішення. В ідеалі розробникам доведеться оновити код своїх сайтів для коректної роботи на пристроях Apple з браузерами не на WebKit.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі Apple вимагає, щоб усі браузери для iOS були побудовані на фірмовому рушії WebKit, але є інформація, що компанія може зняти це обмеження в осяжному майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.