Порт USB-C буде різним в iPhone 15 і iPhone 15 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До презентації iPhone 15 американську компанію чекає ще досить довгий шлях, але вже зараз вважається, що Apple впровадить у смартфони майбутнього року порт USB-С замість Lightning. Компанія і сама підтвердила, що підкориться вимогам, але не говорила, чи станеться це в 2023 або ж 2024 році. Тепер аналітик Мінг-Чі Куо повідомляє деякі подробиці того, що нас чекає з появою нового роз’єму.

За інформацією авторитетного фахівця, USB-С буде представлений в усьому поколінні iPhone 15 одразу – це було неминуче, з огляду на законодавчий тиск в ЄС, США, Індії та інших країнах з метою прийняття загального стандарту зарядного роз’єму для мобільних пристроїв. Однак Куо додає, що між портами різних моделей буде справжня прірва у швидкості.

Аналітик заявляє, що iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max (або, можливо, iPhone 15 Ultra) матимуть порти USB-C, призначені для високошвидкісного передавання даних, імовірно, з використанням стандарту USB 3.2 або Thunderbolt 3. Це сприятиме пришвидшенню передавання відео, фотографій та інших файлів або навіть дасть змогу використовувати телефон із зовнішнім дисплеєм або іншими аксесуарами – в аналогічний спосіб наразі можна використовувати висококласні iPad, хоча USB-C уже представлений у всіх планшетах Apple без винятку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ось для стандартних моделей iPhone 15 сильних поліпшень не очікується: за словами Куо, ці смартфони, як і раніше, працюватимуть на тій самій швидкості USB 2.0, що й актуальні айфони з роз’ємом Lightning. Таким чином, хоч підключення і буде використовувати повсюдно поширений USB-С, але передавати файли швидше, ніж на будь-якому іншому iPhone за останні десять років, все ж не вийде.

У результаті такої невідповідності у швидкості передачі даних здається, що поточний розрив між звичайними і Pro айфонами стане ще більшим. Серія iPhone 14 вже відрізняється від iPhone 14 Pro сильніше, ніж будь-коли раніше: тут і інший дисплей, і різні камери, і інший чипсет і навіть виїмка замість Dynamic Island. Повільніший порт USB-C зробить цей список ще довшим.

До речі, дехто навіть стверджував, що принаймні деякі моделі лінійки iPhone 15 можуть бути взагалі без роз’єму для заряджання, а замість звичайних клавіш регулювання гучності та живлення використовуватимуться твердотільні кнопки. Що б ми не отримали в підсумку, дізнаємося про це тільки наступної осені, а поки продовжимо стежити за новими чутками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.