Усі нові функції Android, які анонсував Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що час для березневого випуску нових функцій ще не настав, сьогодні все ще цікавий день для Android. Google представив дев’ять нових функцій Android і Wear OS, які користувачі можуть очікувати в найближчі тижні, причому деякі доступні вже сьогодні. Починаючи з появи функції “Чарівна гумка” на більшій кількості пристроїв і закінчуючи новими комбінаціями емодзі, це оновлення буде цікавим.

Чарівна гумка для iPhone та Android

Як ми вже розповідали, функція “Чарівна гумка” від Google тепер доступна на всіх пристроях Android і iOS, а не тільки на Pixels. У той час як лінійка смартфонів Google позбулася флагманської функції, інші пристрої не отримають її безкоштовно: тільки передплатники Google One зможуть використовувати “Чарівну гумку”. На щастя, ця функція доволі дешева. Крім того, наступного місяця Google пропонує безкоштовну пробну версію Google One, тож ви не розоритеся, якщо захочете спробувати.

Emoji Kitchen тепер підтримує більше емодзі

Emoji Kitchen – одна з найкреативніших функцій Gboard, яка дає змогу значно розширити можливості емодзі, об’єднавши два різних емодзі в один. Тепер Google додає підтримку ще більшої кількості можливостей: ви можете схрестити різні емодзі з баскетбольним м’ячем або мегафоном (скажімо, у дусі березневого божевілля), а також із різними кольорами, щоб відзначити швидкий початок весни. Це ті емодзі, про які Google розповів у своєму анонсі, але цілком можливо, що найближчим часом в Emoji Kitchen з’являться й інші комбінації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суперзум у Chrome

Chrome для Android скоро буде підтримувати масштабування до 300%. Ви навіть зможете встановити цей масштаб за замовчуванням, щоб не змінювати його під час наступного відкриття Chrome. Цю функцію буде запущено в березні, але ви можете спробувати її вже зараз через застосунок Chrome Beta в розділі Налаштування > Універсальний доступ.

Віджет Google Keep і ярлики

Будь-який випадок, коли можна не відкривати застосунок, але водночас користуватися його функціями, просто чудовий, і Google скоро додасть віджет “Google Keep single note”, щоб зробити саме це: віджет дасть вам змогу додати одну із нотаток на головний екран телефона, включно з нагадуваннями, кольорами фону і будь-якими зображеннями, які ви додали до нотатки, щоб ви могли викреслити справи зі списку справ без необхідності відкривати Google Keep. Користувачі Wear OS знайдуть два нові ярлики Google Keep для створення нотаток і справ на циферблаті годинника.

Анотування PDF-файлів у Google Диску

Тепер ви зможете робити позначки на своїх PDF-файлах у Google Диску. Для цього немає жодних налаштувань – ви можете просто взяти стилус або палець і почати малювати та робити анотації. Хоча ви можете використовувати стандартне перо для написання або малювання на документах (включно з контролем над штрихами чорнила), але ви також можете використовувати інструмент виділення для виділення.

Google Meet звучить краще, ніж будь-коли

Google розширює опцію шумозаглушення в Google Meet на більшу кількість пристроїв Android та iOS. Щоб отримати доступ до шумозаглушення, вам потрібна підписка Google One або одна з наступних редакцій Google Workspace:

  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise

У Pixel 4 і новіших моделях шумозаглушення завжди доступне як опція, незалежно від тарифного плану Google.

Хромбуки тепер підтримують функцію Fast Pair

Fast Pair тепер не тільки для Android – тепер ваш хромбук може швидко під’єднатися до нового пристрою Bluetooth за допомогою Fast Pair, якщо ці пристрої також підтримують протокол. Ще краще, якщо ви спочатку під’єднали ці пристрої Fast Pair до свого телефона Android, вони автоматично під’єднаються до вашого хромбука.

Нові анімації платежів у Google Pay

Припустимо, ви почуваєтеся трохи винуватим після того, як витратили цілий статок у магазині. Google знає, що вас розвеселить: мила анімація з пінгвінами, яка відтворюється при підтвердженні платежу.

Wear OS отримує нові режими звуку та відображення

Google додає два нові режими звуку та відображення у Wear OS 3 і вище. Це монозвук, який допоможе зменшити плутанину, спричинену роздільним звуком, а також режими кольорокорекції та відтінків сірого для налаштування відображення на дисплеї годинника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.