Huawei подала до суду Xiaomi. Компанії розпочали переговори

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi розпочала переговори з Huawei Technologies після того, як остання подала на конкурента до суду. Конфлікт пов’язаний з використанням технологій, що ліцензуються, передає YiCai. Зазначається, що обидві компанії визнають необхідність співпраці, що дозволяє рухати прогрес на благо суспільства та споживачів.

У Xiaomi заявили, що переговори спрямовані на те, щоб вирішити суперечки. Huawei поки не прокоментувала ситуацію і не висловила свою точку зору.

Предметом суперечки стали чотири патенти, пов’язані з технологіями бездротового зв’язку, мобільною фотографією та деякими іншими. Позов був поданий у січні, про що у лютому повідомив китайський регулятор, відповідальний за контроль над використанням інтелектуальної власності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина суперечок досить прозаїчна: ліцензування технологій приносить власникам патентів мільярди доларів на рік. Згідно з підрахунками Strategy Analytics, до 2025 року роялті будуть приносити $20 млрд на рік, лідерами із заробітку стануть Qualcomm, Ericsson і Nokia.

Huawei вважається світовим лідером за кількістю патентів, що оформлюються: у 2022-му їх зареєстровано 7689. У Samsung, для порівняння, — 4387, у Qualcomm, яка на третьому місці, — 4387.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.