Apple може запропонувати 3 альтернативні пристрої замість найсучаснішого iPhone 14

Американський технологічний гігант щороку випускає нові покоління своїх “наворочених” смартфонів. Однак за співвідношенням ціна-якість вони найчастіше поступаються попереднім моделям, які, між іншим, можна придбати із солідною знижкою. Ми вибрали три телефони, які досі не втратили своєї актуальності.

iPhone 11

Смартфон був представлений компанією Apple восени 2019 року. Він оснащений двома фотосенсорами на звороті – основним і ширококутним. Хоча обидві лінзи мають не дуже високу роздільну здатність (12 Мп), якість знімків у них дуже пристойна. Також радує око соковитий 6,1-дюймовий дисплей Retina із пропорціями 1792×828 пікселів.

Пристрій витримує занурення у воду на глибину до 2 метрів протягом 30 хвилин і стійкий до проникнення всередину пилу відповідно до стандарту IP68. На сьогоднішній день це практично максимально можливий ступінь захисту мобільних телефонів. У поєднанні з якісним чохлом ви отримаєте майже невбивний апарат.

Крім того, iPhone11 оснащений чіпом Apple A13 Bionic та 4 ГБ оперативної пам’яті, що є досить солідним “залізом” для того часу. При звичайному використанні телефон працює майже так само швидко, як останні версії “яблучних” смартфонів. Різниця буде помітна лише тоді, коли ви запустите “важкі” іграшки.

У порівнянні з новими моделями, головним недоліком iPhone 11 є акумулятор, час автономної роботи якого становить приблизно один день. Ще одне слабке місце смартфона криється у його нездатності підключатися до мереж 5G.

Якщо вас не лякає вади, перелічені в попередньому абзаці, то iPhone 11 вірою та правдою прослужить вам, як мінімум, ще кілька найближчих років.

iPhone 12

Цей смартфон з’явився у 2020 році. Він відрізняється від моделі 2019 більш якісним OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 2532х1170 пікселів і потужним процесором наступного покоління Apple A14 Bionic. Версії “Pro” також отримали по 6 ГБ ОЗУ та камери з трьома 12-мегапіксельними датчиками.

Очевидною перевагою цього телефону є те, що він отримуватиме програмну підтримку довше, ніж iPhone 11, який вийшов на рік раніше.

iPhone 13

На цей пристрій слід звернути особливу увагу. Моделі “Pro” оснащені тим же чіпом (Apple A15 Bionic), що і базовий iPhone 14, але при цьому коштують значно дешевше. До того ж акумулятор iPhone 13 на 15% більший за батарею iPhone 12, і це дозволяє йому працювати на дві з половиною години довше.

Камера смартфона також складається з двох 12-мегапіксельних сенсорів, але вони пропускають на 47% більше світла та забезпечують чіткіші зображення, ніж їхні попередники. А iPhone 13 Pro отримав додатковий телеоб’єктив з тією ж роздільною здатністю (12 Мп) та 3-кратним зумом.

Дисплей не зазнав серйозних змін у цій моделі в порівнянні з iPhone 12. Тут ми бачимо ту саму панель діагоналлю 6,1 дюйма з вже знайомими пропорціями і частотою оновлення 60 Гц. Зате вона захищена міцнішим склом Ceramic Shield.

Якщо вам потрібна чудова камера, швидкий процесор і найкраща автономність, але ви не хочете платити нечувані гроші за найсучасніший iPhone 14, то ваш вибір очевидний – це iPhone 13. Або потерпіть півроку до виходу нової серії iPhone 15.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.