Топ-10 найкращих аналогів смартфонів Samsung Galaxy

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А-бренд, висока якість, тривала підтримка оновлень, широкий вибір продукції у різних цінових сегментах – оптимальний баланс у смартфонах Samsung. Наприклад, топовому Ultra із вбудованим S Pen знайти абсолютну альтернативу не вийде. Якщо виключити стілус, стане простіше – отримуємо рішення, гідні за функціоналом, якістю та продуктивністю. Плюс економимо від 20 до 50 відсотків вартості моделей Samsung. Формула робоча та логічна. Взявши її за основу, зібрали рейтинг найкращих аналогів смартфонам цієї марки.

КРАЩІ АЛЬТЕРНАТИВИ СУБФЛАГМАНАМ І А-СЕРІЇ SAMSUNG

Топ-5. Infinix Zero 20 8/256 Гб

Виглядає менш преміально, ніж старший побратим по лінійці – Infinix Zero Ultra. Останній міг би потрапити до нашого рейтингу, характеристики відмінні. Але ціна дивує, за ці гроші можна купити флагман другого ешелону, а то й торішнього першого. 

Infinix Zero 20, на відміну від нього, вартість виправдовує. Хороше збирання, великий екран з Amoled-матрицею та злегка підвищеною частотою оновлення, свіжий чіпсет MediaTek. Основний блок із трьох камер – 108 Мп сенсор виробництва Samsung, ультраширококутний об’єктив, обидва з автофокусом. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Третій – стандартний датчик глибини. Загалом за знімками результат непоганий – деталізація і передача кольору гідні. При поганому освітленні рятує нічний режим. Головна фішка смартфона – селфі-камера. Для селфі, конференцій чи ведення відеоблогу знайти варіант краще за обмеженого бюджету складно.

Топ-4. Tecno Camon 19 Pro 8/128 Гб

Samsung Galaxy A23 на тлі Tecno Camon 19 Pro виглядає відверто тьмяно. Останній, що працює на Helio G96, пропонує найкращу продуктивність, на третину обганяючи за швидкістю роботи південнокорейський апарат. Діагональ дисплея більша, як і корисна площа екрану, тому в руці обидва смартфони сприймаються приблизно однаково – плюс за ергономіку. 

Зарядка в Техно теж спритніша, 33 Вт наповнюємо акумулятор трохи менше півтори години від 0 до 100 відсотків, і тип накопичувача модніший – UFS 2.1. Найцікавіше ж набір камер. Крім головного модуля з оптичною стабілізацією та гібридним автофокусом встановлений телевізор від Samsung з автофокусом і зумом 2X – ISOCELL JN1, він же використовується як основний сенсор в останній М-лінійці. 

Знімає для своєї ніші телефон добре, що підтверджується відгуками. Хвалять стабілізацію, автофокус, постобробку.

Топ-3. Realme 9 Pro+ 8/128 Гб

Трохи пізніше нашого номінанта Realme 10 Pro+ – приклад того, що не кожні оновлення лінійок хороші. Покупці згодні – за кількістю продажів та кількістю відгуків попередник лідирує. 

Нічого дивного – восьмиядерний MediaTek Dimensity 920 показує відмінну продуктивність, підтримує Wi-Fi 6 та мережу 5G (раптом знадобиться). Екран Super AMOLED з функцією AoD, великим запасом яскравості (1000 нит) та чудовою кольоропередачею. З незвичайного – суміщений із дактилоскопічним сканером у екрані датчик вимірювання ЧСС. 

Головна ж перевага моделі – звичайно, камери. Якщо ширик і макро не особливо вражають, то рівень основної камери справді флагманський – і вдень, і вночі результат тішить. На сьогоднішній день Realme 9 Pro+ – найкраща пропозиція із сенсором Sony IMX766. Радимо звернути увагу на синю версію апарату,

Топ-2. Lenovo Legion Y70 8/128 Гб

Недооцінений девайс, який продають рідкісні магазини – перший мінус. Другий – лише китайська версія. Гугл-сервіси на борту є. Купувати краще на АліЕкспресі – заощадите, та й вибір версій, кольорів багатший. Можливості розширення пам’яті немає, розумніше брати хоча б середню конфігурацію – 12/256 Гб ( біля 17 000 грн в офіційному магазині Lenovo на AliExpress). до 144 Гц, супершвидкий тач, ємна АКБ, швидка зарядка. Реалізовано можливість подачі живлення в обхід батареї – корисна штука, яку, за чутками, нещодавно випадково виявили в останньому флагмані Галаксі.

Топ-1. Google Pixel 6a 6/128 Гб

Як Google примудрився вписатися в нішу 15-20 тисяч гривень з такою продуктивністю та функціями – загадка. Хоча з торішнім Ultra південнокорейців він не потягається. Можна розглядати до покупки як аналог Samsung Galaxy S22, якщо у пріоритеті компактність. Діагональ однакова, тільки галаксі тонше і на 10 грамів легше. 

Ступінь захисту у Гуглофона менший, IP67 – рівень старших моделей A-серії. При огляді камер дивитися тільки на кількість мегапікселів, як відомо, немає сенсу. А на розмір пікселя, апертуру та можливості алгоритмів обробки – є. Google Pixel 6a тому підтвердження – камери шикарні, в деяких умовах не поступаються Google Pixel 6 Pro. Так, тут немає відеозйомки в 4K на фронталку, тільки на основний модуль (60 FPS), немає телевізора, кут ширина середній. 

Це не заважає телефону за фото- та відеоможливістю залишити частину конкурентів Samsung позаду. Мінус – Global-версія дорожча. Японська з нюансом – не вимикається звук затвора камери. Непомітно зняти дивного персонажа в метро навряд чи вийде.

Найкращі аналоги S-серії Samsung

Топ-5. Huawei Mate 50 Pro 8/256 Г

Почнемо з камер – традиційно саме фотоможливістю Mate-серія приваблює покупців. Якщо останній флагман Галаксі розглядається до покупки більшою мірою як камерофон, Huawei Mate 50 Pro стане відмінним аналогом. Ідеальний при зйомці в автоматичному режимі – змінна (f/1,4–4,0) діафрагма основного об’єктива, в автоматі чітко визначаються умови зйомки і вибирається потрібна апертура.

Додаткові модулі: ширик та телевік-перископ (OIS, 3.5X). Знімки на 10-кратний гібридний зум можна порівняти з 10-кратним оптичним Samsung Galaxy S23 Ultra. Мінус все той же – більшість додатків, месенджерів та ігор знайдуться в AppGallery, але не сервіси Google. Їх можна поставити з Gspace, нав’язлива реклама якого часом викликає бажання шпурнути телефон у стіну.

Huawei таку реакцію, мабуть, передбачав, випустивши спешл-версію оранжевого кольору з покриттям з екошкіри зі склом Huawei Kunlun Glass (сертифіковано SGS) – кажуть, смартфоном волоські горіхи колоти можна. Але й коштує версія Orange дорожчою.

Топ-4. OnePlus 11 12/256 Гб

З цього року компанія відмовилася від приставки Pro для флагмана. Тому офіційно OnePlus 11 на сьогоднішній день головний смартфон бренду. Отримав глобальну прошивку, тому можна найближчим часом чекати на появу на ринку в Україні. Поки що, як і у випадку з новинкою Xiaomi, прикинути вартість можна по китайських магазинах – від 25 000 грн за мінімальну конфігурацію (8/128 Гб).

Рекомендуємо брати версію з великим обсягом пам’яті, слота для карт MicroSD немає. Ще один із представників із новомодним Snapdragon 8 Gen 2 – 7-е місце в рейтингу телефонів AnTuTu, де апарат зайняв рядок між Samsung Galaxy S23 та Xiaomi 13 Pro. Маса покращень у порівнянні з торішньою моделлю. Звук став чистішим і голоснішим, з’явилася підтримка eSIM, основна, ширококутна та фронтальна камери показують кращу деталізацію та кольоропередачу в більшості сценаріїв.

Топ-3. Xiaomi 13 8/256 Гб

Міні-флагман Samsung – компактніший і легкий, але багатьох любителів невеликої діагоналі апарат Xiaomi влаштує – користуватися однією рукою комфортно, тим більше схожих Android-альтернатив з таким залізом на ринку ще немає. Новий Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 на борту, запасу продуктивності якого вистачить ще на кілька років – 1290055 в AnTuTu, як і у Samsung Galaxy S23. 

Відмінно зібраний, виглядає преміально – алюмінієва рамка, плоский дисплей з тонкими рамками навколо та піковою яскравістю 1900 ніт, два варіанти корпусу – керамічний або шкіряне оздоблення. Які саме будуть у глобальній версії, поки що невідомо, т.к. презентація лише очікується. Аналогічно і з цінами – поки що орієнтуємося на китайський варіант з AliExpress. Камери покупці та оглядачі хвалять – ненабагато поступається «прошка» і Xiaomi 12S Ultra.

Топ-2. Google Pixel 7 Pro 12/256 Гб

Громіздкий смартфон, приблизно на рівні ультра-флагмана Галаксі, хіба що легше. Дикий розкид цін у роздробі – знайти оптимальну складно. Збиває наявність на ринку кількох версій – американець, японець, глобалка. До дизайну претензії суб’єктивні – вигнутий екран подобається не всім, скло та алюміній корпусу миттєво заляпуються. У цьому питанні молодший апарат серії виглядає симпатичніше. Чохол рятує, але у комплекті його немає. 

Як і зарядного пристрою – неприємний тренд. Новий чіпсет Tensor G2 – аналог із архітектури техпроцесу SoC попереднього покоління. З покращень – графічний, нейронний процесори та модем. Чекати на продуктивність рівня топових моделей Samsung не варто, але цей смартфон був зроблений без ставки на ігрове рішення, швидше, на функції штучного інтелекту та фотоможливості. Однозначної переваги за останніми порівняно з флагманами Apple і Samsung немає (хоча багато хто вважає інакше) – приблизно на одному рівні. Місцями краще нічна зйомка та деталізація.

Топ-1. Apple iPhone 14 Pro Max 6/256 Гб

Найбільший в останній серії Apple телефон. За габаритами – посередині між Samsung Galaxy S23 Ultra та S23+. Єдиний у рейтингу, який працює не на Android. Для багатьох, хто ніколи не користувався IOS-пристроями, перехід на нову систему може бути проблематичним. Хоча це справа звички. Залишимо вічне питання порівняння операційних систем фанатам компаній, перейдемо до головних плюсів та функцій. Звична ідеальна збірка та преміальні матеріали. 

У яблучній моделі встановлено загартоване скло Ceramic Shield проти останнього покоління Victus у топового галаксу. Судячи з краш-тестів, перше крутіше. Ще один плюс у скарбничку Apple – дисплей, чия пікова яскравість вища, ніж у будь-якого телефону Samsung – 2000 ніт. Смішно, враховуючи, що Samsung виробляє дисплеї для IPhone. Висока автономність – ще одна причина вибрати iPhone 14 Pro Max – понад 20 годин відео та 15 – веб-серфінгу. Порівняння камер неоднозначно – 3-кратний оптичний зум проти телевізорів корейця та 10X. У більшості сценаріїв у яблучного девайса перенесення кольорів природніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.