Xiaomi відправила на звалище історії популярні смартфони

Компанія Xiaomi оновила список EOS (End of Support). Увімкнені до нього смартфони перестають отримувати апдейти – як великі (наприклад, з новою версією Android), так і невеликі (латки та інші патчі безпеки).

Список поповнився шістьма моделями лінійки Redmi Note 8: Redmi Note 8T, Redmi Note 8A Dual, індійська версія Redmi Note 8, китайська версія Redmi Note 8 та глобальна версія Redmi Note 8. Подальших оновлень також було позбавлено Redmi K30 5G Speed. Примітно, що з якоїсь причини до списку EOS не включена модель Redmi Note 8 Pro (ймовірно, через те, що вона дорожча за інші, і в Xiaomi вважали за доцільне підтримувати її ще якийсь час).

Смартфони серії Redmi Note 8 були випущені у 2019 році та стали досить популярними, у тому числі в Росії. Redmi K30 5G Speed ​​(він же Redmi K30 5G Racing на деяких ринках) – не особливо поширений, але ще свіжіший апарат, він був випущений навесні 2020 року, спочатку працював на Android 10, а наприкінці минулого року отримав оновлення до Android 12 с оболонкою MIUI 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.