Qualcomm розповіла, у яких Android-смартфонах з’явиться супутниковий зв’язок

На MWC 2023 у Барселоні компанія Qualcomm поділилася новими подробицями про анонсовану раніше технологію супутникового зв’язку Snapdragon Satellite. Зокрема, було оголошено, у смартфонах яких компаній вона точно використовуватиметься.

Спочатку було оголошено, що Snapdragon Satellite працюватиме в смартфонах з модемом Snapdragon x70 і процесором Snapdragon 8 Gen 2. Тепер Qualcomm уточнила, що в майбутньому технологія підтримуватиметься всіма фірмовими процесорами компанії – з четвертою по восьму серію. Отже, вона з’явиться навіть у найдоступніших апаратах. Крім того, у перспективі супутниковий зв’язок дістанеться й інших категорій пристроїв, включаючи автомобілі та гаджети розумного будинку.

На відміну від рішення Apple, Snapdragon Satellite дозволить обмінюватися повідомленнями супутникового зв’язку в будь-який час, а не тільки в екстрених випадках. Обмін даними відбуватиметься через супутникову мережу Iridium. Чи ця послуга буде платною — не уточнюється.

У ході спеціального заходу на MWC 2023 було оголошено, що Snapdragon Satellite варто очікувати на смартфонах Honor, Motorola, Nothing, OPPO, vivo та Xiaomi. Конкретних моделей названо не було. Спочатку повідомлялося, що перші смартфони з підтримкою супутникового зв’язку від Qualcomm варто очікувати у другій половині цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.