Топ-5 корисних фішок MIUI, про які мало хто знає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом смартфони на MIUI значно змінилися. Навігація зрозуміла, зручна, а головне, доступ до важливих вкладок став набагато швидшим. Раніше, щоб дістатися до потрібного налаштування чи корисної функції, потрібно було забратися в нетрі, розібратися в яких може лише досвідчений користувач.

В оновленій MIUI є кілька крутих фішок, якими ми рекомендуємо користуватися, щоб переконатися, що сучасний Android вже мало чим поступається iOS.

Відключаємо все зайве

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий або перевстановлений смартфон буквально напханий непотрібними додатками, які не просто марні, але й дуже набридають. Тому, відключаємо або видаляємо GetApps, Mi-музика та Mi-відео, прибираємо повідомлення від програми «Теми» та зупиняємо «Рекомендації». Після цього ви зможете без проблем дивитися відео і слухати музику, не займатимете оперативну пам’ять і витрачати заряд батареї на мінливі шпалери, а також не забивати пам’ять і меню рекомендацій, які в 99% марні.

Вимикаємо екран з активною програмою

Як приклад, візьмемо YouTube. Раніше дивитися (слухати) ролики можна було лише у пакеті Premium. З MIUI 13 це не проблема. Там є SideBar, це бічна панель для швидкого доступу до програм. Це зручно, коли під час гри чи перегляду фільму потрібно відповісти на повідомлення. Тут є вкладка, що дозволяє налаштувати якість відео. Але ми почали з можливості прослуховування відео при вимкненому екрані. У вкладці «Персоналізація» можна налаштувати програми, де SideBar буде працювати.

Смартфон у телевізорі чи комп’ютері

З комп’ютером не так просто. Смартфон і ноут повинні бути однієї моделі, наприклад, обидва Huawei. У цьому випадку підключення просте через PC Manager. Якщо це стаціонарний ПК, то в налаштуваннях Windows потрібно налаштувати функцію “Трансляція” на “Бездротовий екран”. Потім у налаштуваннях смартфона активувати опцію «Трансляція».

З телевізором все ще простіше. Вони обидва повинні бути підключені до одного Wi-Fi і обов’язково наявність Gromecast. Далі підключення не складне.

Управління

Новий MIUI відрізняється за способом керування. Свайп туди, свайп сюди. Залежно від того, як опустіть шторку, відкриваються різні меню. Звикли до старого способу керування – його можна повернути. У налаштуваннях заходьте до «Центру керування» і перейдіть у вкладку «Стиль центру керування». Де б не були повідомлення, ви побачите точний час, коли вони прийшли, замість невизначеного “5 годин тому”.

Ховаємо сканер

Це фішка для тих, хто користується топовими смартфонами, які мають сканер відбитка на екрані. У меню налаштувань у вкладці «Паролі та безпека» перейдіть до «Сканер відбитка пальця». Тут можна налаштувати анімацію для розблокування, налаштувати яскравість сканера. Більше того, коли сканер постійно на екрані, це може бути незручно. Місце, куди прикладається палець, залишиться на місці, зате мінімальна яскравість зробить його непомітним.

Редактор фото та метадані

Це не суперфотошоп, але вже близько. Можна редагувати фотографії, аж до видалення об’єктів або людей зі знімка. Можна робити все вручну або довірити коригування штучного інтелекту. Також можна налаштувати дані про дату знімка, місцезнаходження або модель пристрою.

Це далеко не всі фішки MIUI. Вивчайте, щоб користування смартфоном було суцільним задоволенням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.