Оновлення деяких Samsung-смартфонів до One UI 5.1 викликає проблеми акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення свіже, тому ваш пристрій міг його ще не отримати. І в такому разі, не виключено, що є сенс почекати з установкою.

Про проблеми повідомляють власники смартфонів Galaxy S22 Ultra. Це флагман із потужним залізом, тому час роботи без підзарядки може бути критичним.

Скарги можна знайти родом з Італії, де один із користувачів повідомив, що час активного екрану його S22 Ultra скоротився з 7 годин до 4 після апдейту One UI 5.1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окрім того, з’явилися аналогічні скарги на Reddit. Там повідомлялося про урізання екранного часу з 7 до 4,5 години, що теж дуже значно.

Додають, що були скарги від інших власників S22.

Цікавим є той факт, що при цьому покращилося нічне енергоспоживання для низки користувачів. Тобто за ніч, коли смартфон у режимі очікування, раніше він міг споживати близько 3% батареї, а тепер цей показник змінився до 1%.

Деякі власники відзначають також зміну робочої температури, повідомляючи, що їх Galaxy S22 відчуваються гарячішими під час роботи, ніж раніше.

Деякі покупці цих пристроїв відзначили, що робота стає знову нормальною через якийсь час. Сьогодні вендори нам розповідають про ІІ у прошивках, які відстежують звички користувачів та допомагають оптимізувати енергоспоживання смартфонів. Ймовірно, девайс просто потрібно адаптуватися після оновлення і провести всі необхідні оптимізації, що займає час.

Також деякі помітили після оновлення, що надто сильно споживати заряд акумулятора стала фірмова клавіатура Samsung.

У такому разі рекомендовано офіційно очистити кеш програми. Це може допомогти.

Що ж до ситуації в цілому, то Samsung вже в курсі проблеми. Цілком ймовірно, що незабаром вийде ще оновлення, яке виправить поточну ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.