Нові смартфони Samsung отримають підтримку супутникового зв’язку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung оголосила про створення технології 5G Non-Terrestrial Networks (NTN), яка наділить майбутні смартфони компанії функцією супутникового зв’язку. Вона зазвичай використовується в надзвичайних ситуаціях, коли користувач не має змоги здійснити виклик через відсутність покриття стільникової мережі.

Згідно з прес-релізом компанії, технологія буде інтегрована в модем Exynos 5300, який допомагає точно прогнозувати та мінімізувати частотні зміщення. З огляду на це швидкості підключення буде достатньо для обміну повноцінними текстовими повідомленнями, а також зображеннями та відео у високій якості, на відміну від ряду існуючих рішень.

NTN — це комунікаційна технологія, що використовує супутники та інші засоби для забезпечення зв’язку в регіонах, які раніше недоступні для наземних мереж. Очікується, що розгортання технології матиме вирішальне значення для комунікації в районах стихійних лих та в рамках міської повітряної мобільності для коректного обміну даними з безпілотними літальними апаратами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung зацікавлена ​​у розвитку стандарту 5G NTN, а також у його подальшій інтеграції у фірмові чіпи Exynos. На даний момент технологія знаходиться на стадії тестування. Про терміни її повноцінного запуску та реалізації у готових пристроях компанія оголосить пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.