Який вживаний iPhone точно не варто брати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З початку 2023 року ціни на ринку б/у смартфонів значно змінилися. Наприклад, популярну модель iPhone 11 тепер можна купити приблизно за 15 000 гривень. Але сьогодні ми поговоримо не про це. Йтиметься про ті моделі IPhone, які вже застаріли, і на вторинному ринку їх точно купувати не варто.

iPhone 8

Ця модель відкриває наш рейтинг не дарма. Купувати її цього року справді не варто. Головна причина цього – слабкий акумулятор – лише 1800 mAh. Батарея з такою потужністю не зможе опрацювати навіть 12 годин. Крім того, у даної моделі дуже тендітна задня кришка, зроблена зі скла. Відповідно, кидати його не можна, і на ринку вживаної техніки більшість з кришок биті.

Якщо говорити про iPhone 8 Plus, тут справи у акумулятора краще. 2700 mAh – це досить непоганий обсяг, якщо порівнювати його з іншими гаджетами Apple. Але якщо порівняти з флагманськими моделями на Android, які мають близько 4000-5000 mAh, то такий акумулятор явно програє. До того ж, знайти на вторинному ринку смартфон з батареєю, що реально працює, дуже складно. Більшість акумуляторів у б/у смартфонах вже «вбиті» часом і не дають такого довгого заряду, як на нових пристроях. Єдиний варіант – заміна батареї у сервісному центрі Pedant.ru. Після ремонту телефон знову працюватиме як новий 🙂

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone X

Цю модель в принципі набувати не варто. Експерти назвали її провальною ще після виходу у 2017 році. А через 6 років, девайс і не користується популярністю.

Відразу після її випуску багато користувачів скаржилися на збої в роботі Face ID і на вигоряння OLED-матриці, яка була вперше використана компаніями Apple саме в даному пристрої. А сталева рамка без покриття швидко покривається подряпинами, через що більшість пристроїв з рук виглядають неохайно.

Крім того, застаріло і програмне забезпечення смартфона. Експерт стверджують, що оновлень цього року на нього вже не буде. Тобто iOS 16 так і залишиться максимальною версією.

iPhone 7

Ще кілька років тому ця модель була справжнім кумиром серед мільйонів. Але, на жаль, час бере свій, і протягом останніх трьох років система почала відверто «лагати». Швидше за все, старий процесор просто не тягне нові версії iOS.

Через високу популярність за останні роки ринок вживаних пристроїв просто переповнений iPhone 7. І у більшості з них стан вже плачевний. Все-таки модель знята з виробництва ще 2019 року. Тобто влаштуванню щонайменше 4 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.