POCO X5 5G та POCO X5 Pro 5G: сучасна функціональність за розумні гроші

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони серії POCO X5 цікаві не лише дизайном. Вони отримали збалансоване залізо, дисплеї флагманського рівня та ємні акумулятори. Автономності обом моделям теж не займати, та й зі зйомкою вони справляються легко. Розповідаємо, чим цікаві новинки бренду.

Тонкий підхід до дизайну

POCO X5 Pro 5G став найтоншим пристроєм серії – всього 7,9 мм. Він отримав плоскі грані корпусу, що поєднуються з яскравою тильною панеллю і відомою формою модуля камери. З руки він вислизнути не норовить, а бічний сканер відбитків пальців полегшує розблокування. Важить смартфон з урахуванням своїх габаритів та автономності теж небагато – навіть тривала гра чи фотосесія не викличе дискомфорту.

“Легкою” зроблена і фірмова Android-оболонка, яка не завантажена зайвими елементами і виглядає лаконічною. При цьому функцій у неї значно більше, ніж у чистої ОС. Це і розширена кастомізація, і додаткові можливості на кшталт розпізнавання подвійного/потрійного постукування задньою кришкою, щоб швидко, без пошуку ярлика, запускати потрібний софт або функцію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Яскраві розваги без втоми очей

Смартфон середнього класу не женеться за рекордами в AnTuTu, віддаючи пріоритет стабільній роботі програм. POCO X5 Pro 5G побудований на базі мобільної платформи Snapdragon 778G. Восьмиядерний чіп з графікою Adreno 642L без проблем тягне як актуальні мобільні ігри, так і вимогливий софт, наприклад, для відеомонтажу.

Ще одна перевага процесора – він не намагається перегрітися під навантаженням, тому не вимагає потужної системи охолодження. Це позитивно вплинуло на габарити смартфона: товщина корпусу POCO X5 Pro 5G складає всього 7,9 мм.

Залежно від конфігурації, апарат оснащується 6 ГБ або 8 ГБ оперативної пам’яті. Щоб прискорити швидкість, можна додатково зарезервувати ще 5 ГБ на вбудованому накопичувачі. Файл підкачки розвантажить основний модуль ОЗП, покращуючи швидкодію як у окремо взятих додатках, і у режимі многозадачности. Іншими словами, навіть при великій кількості запущених програм або вкладок у браузері смартфон працюватиме без затримки введення та підвисання.

Більш доступний POCO X5 5G, у свою чергу, оснащений процесором Snapdragon 695 з відеоядром Adreno 619. В іграх він поступається більш просунутою моделлю. Але якщо поступитися якістю текстур, все ще можна зарубатися в сучасні хіти з адекватною частотою кадрів. З повсякденними завданнями його SoC впорається без проблем.

Професійний монітор на долоні

Дисплей POCO X5 Pro 5G, як і хороший монітор, підходить для різних завдань. 6,67-дюймова AMOLED-панель з роздільною здатністю 2400×1080 пікселів може похвалитися високою чіткістю картинки. Мобільні ігри, фільми чи документи – будь-який контент виглядає чудово за рахунок високої щільності пікселів. Використання гнучкої матриці дозволило зменшити товщину рамок навколо екрана. Такий підхід вбив відразу двох зайців: дизайн став преміальнішим, а заразом звільнилося більше місця для корисної інформації.

Не розчарує смартфон та поціновувачів плавності. Частота оновлення 120 Гц робить прокручування веб-сторінок та меню комфортною, а динамічні ігри позбавляються від розриву кадрів. У робочий день або при перегляді відео на YouTube можна перейти в стандартний 60-герцевий режим, щоб заощадити заряд батареї. Або вибрати пресет «Авто»: тоді в потрібному сценарії «розгін» включається автоматично, а решту часу активний енергозберігаючий режим.

Геймери, своєю чергою, оцінять високу швидкість відгуку сенсора. Частота його дискретизації становить 240 Гц. Інакше кажучи, він миттєво реагує на торкання, забезпечуючи перевагу у матчі та точно розпізнаючи положення пальця під час роботи з інтерфейсом. Не доставить проблем і запуск гри на вулиці: пікової яскравості в 900 нит вистачить для відображення соковитої картинки за будь-якого освітлення.

Вирішив виробник і характерну для AMOLED проблему з мерехтінням підсвічування за низької яскравості. За рахунок частоти ШІМ в 1920 Гц навіть читання електронної книги або перегляд кіно не втомлюватиме очі. Приємний бонус дисплея – підтримка HDR 10+. З широким динамічним діапазоном темні сцени стають контрастнішими, а тіні не перетворюються на сіру кашу з пікселів.

Екран базової моделі POCO X5 5G має майже аналогічні характеристики, але з невеликими відмінностями. У смартфона трохи ширші бічні рамки, зате вища пікова яскравість — до 1200 ниток. В іншому він забезпечує ті ж яскраві враження від перегляду контенту, що й Pro-версія.

Фото та відео Pro-рівня

Щодо зйомки смартфони вже давно наблизилися до цифрових камер. При цьому вони навіть мають низку переваг перед традиційними рішеннями. На зміну розсипу змінних об’єктивів прийшли модулі камер із кількома датчиками. А важелі та коліщатка налаштування змінили ІІ-алгоритми, які на льоту витягують навіть не надто вдалі кадри.

POCO X5 Pro 5G оснащений головною 108-мегапіксельною камерою. Зняті в такій роздільній здатності фотографії можна обрізати та обробляти практично без втрат якості завдяки високій деталізації. У складних умовах (наприклад, при поганому освітленні) виручить функція бінінгу. Смартфон може програмно групувати пікселі по 9, збільшуючи світлочутливість рахунок дозволу. В результаті нічні знімки залишаються чіткими і не страждають від цифрового шуму.

Другий датчик на 8 Мп доповнений ширококутною оптикою. З оглядом у 120 ° він захоплює у кадр великі групи людей, автомобілів та інших об’єктів, практично не спотворюючи картинку. Доповнює набір макрооб’єктивів. Роздільна здатність у його сенсора поменше (2 Мп), зате він здатний знімати з дуже близької відстані, акуратно виділяючи об’єкт зйомки на передньому плані. Про селфі виробник теж не забув – фронталка на 16 Мп порадує завсідників блогів та соцмереж.

На основний модуль можна записувати відео з роздільною здатністю 4K або 1080p, а також уповільнені ролики на 960 fps. Крім стандартних налаштувань, передбачено і режим відеоблогу. Він дозволяє редагувати відео перед публікацією: накладати фільтри, обрізати та монтувати кінематографічний ролик для більшої видовищності. Робочий матеріал неважко зберегти в чернетки, щоб повернутися до нього пізніше.

До складу камери Poco X5 5G входить 48-мегапіксельний датчик. Максимальна роздільна здатність запису відео у смартфона менше – 1080p.

При цьому з повсякденним зніманням він справляється без труднощів, а доповнюють його аналогічні Pro-версії надширик і макромодуль.

Від світанку до заходу сонця без підзарядки

Обидва смартфони оснащені акумуляторами ємністю 5000 мАг, якої вистачає на весь день, навіть якщо активно зависати у соцмережах та дивитися відеоролики. Одного заряду POCO X5 Pro 5G достатньо для 28 годин телефонних розмов або для 21 годин читання книг. А адаптер потужністю 67 Вт заповнить майже половину енергії лише за 15 хвилин.

Базовий POCO X5 5G комплектується 33-ватним блоком живлення, але щодо автономності може потягатися зі своєю Pro-версією. Його автономність становить до 192 годин у режимі аудіоплеєра, а відео може відтворювати до 21 години. При помірній активності заряджати смартфон знадобиться приблизно раз на пару днів.

Нові смартфони POCO пропонують яскраві дисплеї, продуктивне залізо та просунуті камери для вирішення будь-яких повсякденних завдань. Вони забезпечать цілий день активної роботи далеко від розетки і не рятують перед вимогливими програмами. А їхня ціна порадує користувачів, які хочуть отримати максимум функцій без переплати за тренди. POCO X5 Pro 5G коштує від 13 999 грн, а POCO X5 5G обійдеться в суму від 10 000 грн.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.