HUAWEI Mate 50 Pro обійшов Galaxy S22 Ultra та Pixel 7 Pro у тесті автономності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Майже півроку після релізу HUAWEI Mate 50 Pro «дістався» до лабораторії DxOMark. Експерти протестували його автономність та швидкість зарядки. Смартфон не показав приголомшливих результатів, але спромігся скласти гідну конкуренцію флагманам 2022 року.

Mate 50 Pro отримав акумулятор ємністю 4700 мАг та комплектний блок живлення потужністю 66 Вт. Головні споживачі заряду – 120-герцевий OLED-дисплей діагоналлю 6,74 дюйми з роздільною здатністю 1212×2616 пікселів і 4-нм процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4G). Тестування пристрій відбувалося у конфігурації 8/256 ГБ.

Погодинний графік витрати енергії

За сукупністю показників смартфон отримав середню оцінку. Сама автономність не вразила експертів: при помірному використанні Mate 50 Pro пропрацював трохи більше півтора дня. З іншого боку, в іграх він показав результати вище за середнє. До мінусів випробувачі віднесли витрату близько 4% ємності за ніч і вимкнення телефону після досягнення позначки 3% заряду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За підсумками випробувань HUAWEI Mate 50 Pro помітно поступився iPhone 14 Pro Max, але нав’язав конкуренцію Samsung Galaxy S22 Ultra. Наприклад, щодо автономності при використанні клієнтів соцмереж гаджет HUAWEI обійшов суперника на 1 годину 36 хвилин, а в ролі цифрової камери протримався всього на 6 хвилин менше. Найслабші сторони смартфона – режим навігатора (6 годин 52 хвилини) та «дзвонилки» (18 годин 27 хвилин).

Швидкість заряджання виявилася високою: з нуля до 100% Mate 50 Pro за допомогою оригінального БП заряджається за 46 хвилин. Він також підтримує швидку бездротову зарядку потужністю 50 Вт. – Вона впоралася з тим же завданням за 1 годину 26 хвилин.

У преміальному ціновому сегменті HUAWEI Mate 50 Pro став шістнадцятим, обійшовши Samsung Galaxy S22 Ultra (Snapdragon) та Google Pixel 7 Pro. У зведеному рейтингу автономності апарат зайняв 84-й рядок, поступившись одним балом OnnePlus 9 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.