Порт USB-C в iPhone 15 може бути несумісний з аналогічним інтерфейсом Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сумісність перспективних iPhone, обладнаних портом USB-C, з Android залишається незрозумілою, стверджує редакція Mobile China News.

Переклад «яблучних» пристроїв з фірмового порту Lightning на більш поширений інтерфейс USB-C обумовлений тиском з боку ЄС, керівництво якого зобов’язало всіх виробників електронних гаджетів, що продаються на території спільноти, використовувати порт Type-C. Перехід на новий стандарт має бути здійснений до 2024 року. У разі відмови продаж продукції Apple в регіоні буде заборонено.

При цьому перехід на USB-C не гарантує сумісності айфонів з андроїд-пристроями через бажання Apple зберегти унікальність своєї продукції та не дати їй розчинитись у загальній масі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

— Якщо в iPhone 15 використовуватиметься інтерфейс USB-C, не сумісний з Android, це може створити бар’єр для передачі даних для користувачів, що перемикаються між пристроями, — зазначається у публікації.

Відсутність універсальної сумісності може стати проблемою з погляду на довкілля. З поширенням електронних пристроїв зростає потреба у зменшенні кількості електронних відходів за рахунок використання більш екологічних стандартів заряджання. Застосування OEM-розробниками фірмових зарядних портів критикується за те, що вони сприяють утворенню електронних відходів та ускладнюють переробку пристроїв.

Перехід на USB-C та сумісність iPhone з Android полегшить користувачам перехід з одного пристрою на інший, допоможе скоротити кількість електронних відходів та сприятиме стійкішому розвитку технологічної галузі. Проте бажання Apple зберегти відособленість і якусь «елітарність» може спонукати «яблучників» вибрати інший шлях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.