В iOS 16.4 додали функцію, яку в Україні чекали майже три роки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple випустила нові бета-версії всіх операційних систем, включаючи iOS 16.4 beta 1 і iPadOS 16.4 beta 1. Вони приносять кілька значущих нововведень. Так, на появу однієї з функцій україномовні користувачі чекали майже три роки.

Функція набору тексту свайпом стала доступною на «яблучних» гаджетах у 2020 році разом із релізом iOS 13, але досі вона працювала з обмеженим набором мов. З виходом iOS 16.4 випробувати такий метод введення можна буде українською мовою. Увімкнути цю функцію під назвою «Ковзання по клавіатурі для введення» можна в налаштуваннях клавіатури.

Інше важливе нововведення полягає в покращенні веб-движка WebKit, який відповідає за роботу веб-додатків. Якщо додати таку програму на робочий стіл, вона зможе надсилати повідомлення, а на іконці з’являтимуться відповідні індикатори, як у випадку зі звичайними програмами з App Store. Крім того, користувачі зможуть налаштувати роботу повідомлень веб-застосунків на свій розсуд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З інших нововведень — в Apple Music трохи переробили інтерфейс, з’явилися нові емозі відповідно до стандарту Unicode 15.0, додали відображення витрати енергії в режимі Always On Display, додаток «Дім» перевели на нову архітектуру для покращення роботи пристроїв розумного будинку, а в стільникових налаштуваннях. зв’язку тепер можна примусово переключитися лише на 5G, що підвищує швидкість передачі до 3 Гбіт/с.

А ось любителів встановлювати нові прошивки найшвидше чекає розчарування. Тепер встановити бета-версію для розробників можна буде лише на обліковий запис, зареєстрований у Apple Developer Program. Профіль розробника більше не допоможе. Публічні бета-версії при цьому нікуди не подінуться.

Попереду ще кілька бета-версій, перш ніж вийде стійка версія iOS 16.4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.