Повідомлення в iOS заговорять голосами ваших друзів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Сайт Patently Apple виявив патентну заявку Apple, де описуються нові можливості iMessage. Користувач iPhone зможе слухати надіслані йому повідомлення – вони будуть зачитані помічником Siri або голосами відправників.

Реклама

Щоб голос користувача з’явився в базі iMessage, необхідно надати додатку кілька фраз, що вимовляються, для аналізу та подальшої трансформації. Навіть невеликого прикладу, за задумом Apple, буде достатньо для того, щоб надалі точно імітувати голос тієї чи іншої людини.

Запит на прикріплення голосового прикладу відображатиметься під час надсилання повідомлення. Можна буде відмовитись, тоді отримувати отримає лише текстове повідомлення без можливості прослухати його так, ніби воно вимовлено відправником.

В даний час у месенджерах і соцмережах популярна зворотна операція – коли нейромережа аналізує голосове повідомлення і трансформує його в текст. Це позбавляє необхідності слухати «голосовуху», адже можна прочитати її транскрипцію (щоправда, вона далеко не завжди точна). Така можливість є у Telegram.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ