Apple «прив’яже» iPhone 15 до оригінальних кабелів Type-C

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кабелях Lightning є спеціальний чіп, за допомогою якого iPhone визначає аксесуар як оригінальний. Судячи з нового витоку, кабелі Type-C для iPhone 15 отримають схожу систему захисту. Інсайдер розповів, чим це може призвести до майбутніх власників нового iPhone.

Відомостями поділився один із китайських техноблогерів. За його словами, кабель зарядки з конектором Type-C також оснастять спеціальним електронним автентифікатором. Це означає, що Apple, як і раніше, дотримуватиметься програми MFi, і виробникам кабелів для iPhone 15 доведеться сертифікувати свою продукцію.

На думку інсайдера, компанія може використовувати чіп для підтримки власного протоколу швидкої зарядки. Наприклад, сертифікований конектор дозволить iPhone приймати повну потужність 30-ватного блоку живлення, а при використанні альтернативних кабелів цей показник знизиться до 5 Вт. Можливий і варіант, коли Apple повністю заборонить зарядку смартфона за допомогою несертифікованих аксесуарів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 15 буде вже не першим пристроєм бренду з роз’ємом USB Type-C – раніше його отримав планшет iPad 10-го покоління. Втім, на той раз компанія не стала оснащувати пристрій системою «свій-чужий».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.