Топ недорогих китайських смартфонів із потужними процесорами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 7 хв.

Китайські виробники смартфонів у гонитві за топовими брендами Apple і Samsung встановлюють у свої пристрої просунуті камери, найкращі AMOLED-матриці та, звичайно ж, найпродуктивніші процесори. Всі ці технічні рішення у поєднанні з більш доступною ціною дозволяють таким компаніям, як Xiaomi та OnePlus, успішно конкурувати з iPhone та флагманськими моделями Samsung. У сьогоднішньому рейтингу ми зібрали найкращі китайські смартфони з продуктивними процесорами у ціновому сегменті до 25 000 гривень.

Реклама

Для визначення потужності пристроїв використовували результати тестування AnTuTu. Це відома програма, яка перевіряє продуктивність процесора, графічного ядра, оперативної та внутрішньої пам’яті. Іншими словами, показник тесту AnTuTu – це загальна оцінка потужності смартфона.

Black Shark 5 Pro

Ціна: 25 000 грн
Результати AnTuTu: 1 076 884 балів

Всім геймерам відомий бренд Black Shark, якому належать топові ігрові смартфони. З зрозумілих причин у них встановлюють найсучасніше залізо. Black Shark 5 Pro – остання на даний момент модель.

На борту потужний чіп Snapdragon 8 Gen 1, який впевнено витягує ігри та програми, включаючи найвибагливіші. Навіть під максимальним навантаженням при нагріванні чіпа продуктивність майже не знижується. Це зумовлено гарною системою охолодження. Наприклад, після години гри в PUBG з максимальними налаштуваннями графіки корпус телефону стає лише теплим.

Ігровий смартфон наповнений безліччю цікавих функцій, які приваблюють покупців:

  • Тригерні кнопки, що висуваються з корпусу. Там призначаються різні дії в іграх, наприклад, стрілянина. Або можна призначити будь-які функції в будь-яких інших програмах.
  • Система охолодження з подвійною випарною камерою;
  • Частота кадрів до 144 Гц;
  • Швидка зарядка на 120 Вт. Вона дозволяє від 0 до 100% відновити батарею всього за 15 хвилин, але телефон досить сильно нагрівається;
  • Головна камера на 108 Мп – Samsung HM2. Така ж встановлена ​​в Xiaomi 11T Pro, який у 2022 році став одним із топових фотофлагманів;
  • Можливість живлення смартфона від розетки без заряджання акумулятора.

Під час живлення смартфона від розетки без заряджання батарея не зношується. Справа в тому, що процес заряджання сам по собі нагріває акумулятор. Якщо в цей час користувач ще гратиме, навантажуючи процесор, температура батареї підніметься ще вище. Сильний нагрів шкодить будь-яким елементам живлення. Творці Black Shark 5 Pro це передбачили та впровадили функцію живлення смартфона від мережі без зарядки – на випадок, коли користувач активно використовує свій гаджет.

У телефоні великий та якісний AMOLED-екран на 6,67” з рекордною частотою оновлення кадрів – 144 Гц. Пікова яскравість досягає 1300 нит. Цього достатньо для використання телефону навіть на вулиці у літній сонячний день.

Також у продажу досі залишається попередня модель ігрового смартфона Black Shark 4 Pro. Вона коштує на 5 000 гривень дешевше і теж показує непогані результати в тесті AnTuTu – 786443 балів.

OnePlus Nord 2T 5G

Ціна: 18 000 грн
Результати AnTuTu: 699 576 балів

OnePlus Nord 2T 5G – один з найкращих та продуктивних смартфонів у своєму класі. Компанії вдалося поєднати потужну технічну начинку, гарну камеру та доступну вартість. 

У пристрій встановили чіп Dimensity 1300 від MediaTek та доповнили його графікою Mali-G77. У сукупності з 8 або 12 Гб оперативної пам’яті така технічна начинка дозволяє запускати будь-які сучасні ігри та ресурсомісткі програми, наприклад, для відеомонтажу. У тесті AnTuTu смартфон видає 699576 балів. Це приблизно на 30% менше, ніж у Black Shark 5 Pro із топовим чіпом Snapdragon 8 Gen 1, але й у ціні між смартфонами різниця понад 40%.

Окрім потужного процесора OnePlus Nord 2T 5G має непогані серед конкурентів фотоможливості. Як головний модуль вибраний Sony IMX766 на 50 Мп з оптичним стабілізатором. Також є ультраширококутний об’єктив на 8 Мп та сенсор глибини на 2 Мп для портретної зйомки з розмитим фоном.

В OnePlus Nord 2T 5G встановили 6,43-дюймову AMOLED-матрицю із частотою 90 Гц. Це достатньо для плавних анімацій в іграх або при прокручуванні стрічки в соцмережах. Автономність залежить від батареї на 4500 мА·год, що заряджається за 25 хвилин за допомогою комплектного блоку живлення на 80 Вт.

Poco F4 GT

Ціна: 22 000 грн
Результати AnTuTu: 959 727 балів

Це середньобюджетний ігровий смартфон з топовим чіпом Snapdragon 8 Gen 1, висувними тригерами, потужною зарядкою та яскравим дисплеєм. За результатами тесту AnTuTu він трохи відстає від Black Shark 5 Pro.

Зазвичай не очікуєш побачити у смартфоні у такому ціновому сегменті повноцінні геймерські функції типу тригерів на бічній межі корпусу. З їхньою допомогою зручно грати шутери і не тільки, призначаючи на додаткові кнопки стрілянину, стрибок, прискорення або інші дії в залежності від геймплею.

Тригери розташовані на правому торці. У звичайному стані вони приховані, але за допомогою спеціальних важелів трохи висуваються, височіючи над поверхнею корпусу. Виступають вони трохи, тому можна їх взагалі не ховати.

Потужність заліза Poco F4 GT достатньо для запуску топових ігор на максимальних налаштуваннях графіки, таких як Call of Duty, PUBG або Asphalt 9. Як процесор вибраний Snapdragon 8 Gen 1. Його доповнює графіка Adreno 730 і 8 Гб ОЗУ. Смартфону тільки не вистачає такої ж потужної системи охолодження, як Black Shark 5 Pro. Під максимальним навантаженням продуктивність знижується на 10-15%, але її однаково вистачає для ігор.

У смартфоні насичений дисплей з матрицею AMOLED на 6,67” та з роздільною здатністю 2400х1080 пікселів. Максимальна частота оновлення кадрів – 120 Гц. Вона особливо відчувається у динамічних іграх.

За фотоможливості смартфона відповідає камера з основним модулем на 64 Мп, надширококутним сенсором та макрооб’єктивом. На звання топового камерофона Poco F4 GT не претендує, але знімки з нього виходять якісні, особливо при хорошому освітленні.

Автономність смартфона залежить від батареї на 4700 мА·год, яка штатним блоком живлення на 120 Вт заряджається приблизно за 20 хвилин.

OnePlus 10 Pro

Ціна: 25 000 грн
Результати AnTuTu: 897 828 балів

Ще один доступний китайський смартфон з топовим процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. У модифікації 12/256 Гб він коштує близько 27 000 гривень, а версія 8/128 Гб коштує дешевше. Це хороший універсальний смартфон преміального класу з барвистим дисплеєм, потужним залізом та швидкою зарядкою.

Продуктивний гаджет впевнено справляється з усіма іграми та ресурсомісткими додатками. На ньому можна з максимальними налаштуваннями графіки грати в Apex Legends, PUBG або Asphalt 9. У тесті AnTuTu смартфон видає 897828 балів. У смартфона немає бічних додаткових тригерів, як Poco F4 GT або Black Shark 5 Pro , але він чудово підходить для ігор.

З цікавих особливостей OnePlus 10 Pro можна виділити розміщення кнопки живлення та гойдалки регулювання гучності на різних бічних гранях – як iPhone. Ще одна спільна риса з Apple-пристроями – важіль перемикання режимів: зі звуком, беззвучний, вібрація. До речі, в iPhone лише два варіанти: зі звуком чи без.

У смартфоні насичений AMOLED-екран на 3216×1440 пікселів з піковою яскравістю 1300 ніт. Розмір дисплея становить 6,7”. Є адаптивне регулювання частоти оновлення кадрів – від 1 до 120 Гц. Максимальний показник може знадобитися в іграх з динамічними сценами, а також забезпечує плавне прокручування стрічки в соцмережах. У налаштуваннях можна перейти в режим 60 Гц, в якому смартфон витрачатиме менше енергії.

Головний модуль камери – Sony IMX789 на 48 Мп з оптичним стабілізатором. Є також 50 Мп ультраширик та телевізор з 3,3-кратним оптичним зумом на 8 Мп. Знімає OnePlus 10 Pro добре і за денного освітлення, і в сутінках.

У телефоні акумулятор на 4700 мА · год. Його заряду вистачає на цілий день активного використання пристрою із дзвінками, соцмережами та переглядом відео. У комплекті є блок живлення на 80 Вт, який за 30 хвилин повністю заряджає батарею.

Xiaomi 12

Ціна: 22 000 грн
Результати AnTuTu: 875 988 балів

Xiaomi 12 – один із топових китайських компактних флагманів 2022 року, який залишається актуальним і зараз. У лінійці є й інші моделі:

  • Xiaomi 12Х – майже ідентичний звичайному Xiaomi 12;
  • Xiaomi 12 Lite – наймолодший у серії із процесором середньої потужності Snapdragon 778G;
  • Xiaomi 12 Pro – виділяється на тлі звичайного Xiaomi 12 збільшеним дисплеєм, блоком живлення на 120 Вт та акумулятором підвищеної ємності;
  • Xiaomi 12T Pro – має більш ємну батарею, ніж Xiaomi 12 Pro, але поступається у продуктивності через процесор MediaTek Dimensity 8100 Ultra.

Серед усіх моделей серії Xiaomi 12 – це золота середина, що поєднує продуктивність та прийнятну вартість у 22 000 гривень.

Компанія встановила в цей смартфон процесор Snapdragon 8 Gen 1 – потужний і енергоефективний чіп, що справляється з усіма іграми та додатками. Виробник подбав і про гарне охолодження, тому навіть при максимальному навантаженні не проявляється тротлінг (пригальмовування в динамічних сценах в іграх).

Xiaomi 12 не позиціонують як ігровий смартфон, але за своїми можливостями він таким цілком є. Потужне залізо, швидка зарядка, великий та якісний дисплей – все це забезпечує комфорт у будь-яких іграх: PUBG, Call of Duty, Asphalt 9, Apex Legends тощо.

У смартфон встановили OLED-екран на 6,28” з піковою яскравістю 1100 ніт. Роздільна здатність дисплея — 2400х1080 пікселів. Максимальна частота оновлення складає 120 Гц, але можна в налаштуваннях перейти на режим 60 Гц для економії заряду.

Xiaomi 12 має добрий основний модуль камери Sony IMX766 на 50 Мп. Його доповнює ультраширококутник на 13 Мп та телевізор на 5 Мп, який також відпрацьовує як макро. Смартфон створює якісні знімки вдень. Увечері деталізація трохи знижується, але залишається на прийнятному рівні для телефону за 22 000 гривень.

У гаджет вставили батарею на 4500 мА · год, яка за допомогою блоку на 67 Вт заряджається за 40-45 хвилин. Навіть при частоті 120 Гц акумулятора цілком вистачає на цілий день, якщо не грати у вибагливі ігри.

Підсумки

До рейтингу потрапили смартфони із цінової категорії від 25 до 25 тис. гривень, які актуальні у 2023 році. Всі пристрої дозволяють запускати сучасні ігри та вимогливі програми.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ