Який iPhone купити в 2023 році: вибираємо оптимальну та доступну модель

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гаджети від Apple продовжують користуватися популярністю вже понад 15 років. І не дивно: iPhone  – це найнадійніші та найдовговічніші пристрої. Компанія продовжує випускати нові серії смартфонів. Деякі старі старіють і перестають оновлюватись. Який Айфон купити у 2023 році, щоб отримати «шустрий» та довговічний пристрій? Давайте розумітися.

Актуальні моделі iРhone

Перед тим, як вибирати конкретний пристрій, варто ознайомитися зі списком актуальних моделей на офіційному сайті компанії. Серед них:

  • iPhone SE;
  • iPhone 12;
  • iPhone 13;
  • iPhone 14 та 14 Pro.

Це безпрограшні варіанти, оскільки фірма Apple сама просуває їх. Отже, операційна система залишається актуальною, на неї будуть випускатися оновлення, і ви зможете спокійно використовувати смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також ми хочемо виділити кілька пристроїв, яких на сайті Apple вже немає, але вони залишаються дуже популярними і продаються по всій Україні іноді в новому, але частіше в б/в стані. І якщо ви вибираєте, який купити iPhone у 2023 році, обов’язково зверніть увагу на ці моделі.

iPhone Xr

З моменту випуску цього смартфона минуло майже 5 років. Знайти новий пристрій досить складно, а ось вживаних або відновлених варіантів у відмінному стані багато.

Серед переваг пристрою – доступна ціна (порівняно з флагманськими моделями), система Face ID, а також IP67 – «яблучна» технологія захисту від води та пилу. Екран смартфону складає всього 6,1 дюйми, обсяг пам’яті – від 64 ГБ.

iPhone 11

Мабуть, на даний момент це одна з найпопулярніших моделей iPhone на ринку вживаних пристроїв. Без зусиль можна знайти відновлений пристрій. Нове – трохи складніше, але все ж таки більш реально, ніж телефони з минулих серій. І це при тому, що презентація моделі відбулася ще в 2019 році.

Якщо порівнювати його з Xr, в наявності безліч переваг: наявність здвоєної камери, покращена якість знімків, у тому числі, і ширококутних. Також цей телефон має більш високий клас захисту від води – IP68 та збільшену потужність батареї. Зважаючи на те, що різниця в ціні з Xr у нього мінімальна, вибір очевидний. Хоча минуле пристрій теж має своїх вірних шанувальників.

IPhone 13 mini

Це варіант для тих, хто шукає невеликий девайс. Його розмір і вага приблизно дорівнюють моделі iPhone 7, тобто ви легко зможете керувати пристроєм однією рукою.

Цю модель цінують за відмінний акумулятор: пристрій без підзарядки можна використовувати більше 12 годин. Також ми виділимо потужність та здвоєну камеру зі штучним інтелектом та нічним режимом зйомки.

Яку модель ми не радимо

Це iPhone SE, а точніше його оновлена ​​версія 2022 року. З одного боку, девайс має кілька переваг, серед яких і адекватна ціна та підтримка від Apple. Але одинарна камера та дисплей всього 4,7 дюйма залишають бажати кращого. Тому якщо ви віддаєте перевагу мініатюрним телефонам, краще розглянути той же IPhone 13 mini.

Невеликий висновок

Серед пристроїв Apple і в 2023 можна знайти відмінні моделі: доступні за ціною з оптимальними параметрами. Не варто боятися брати пристрій б/в, тому що дуже багато девайсів здають у відмінному стані, наприклад, через покупку нового пристрою. Головне, ретельно вибирайте пристрій перед покупкою. Або довірте перевірку професіоналам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.