Смартфони

Ось чому найкращим ігровим смартфоном буде Samsung Galaxy S23

Share

Серйозні мобільні геймери можуть знайти у продажу спеціалізовані телефони Android від ASUS ROG, Redmagic, Xiaomi Black Shark та інших ігрових брендів, призначені саме для ігор. Їм потрібні дисплеї з частотою 144 Гц або навіть 165 Гц з більш швидким сенсором, ніж у звичайних моделей, потужними системами охолодження, вбудованими тригерами і ігровими інструментами. Такі бренди, як Samsung і Apple, не можуть надати все це в масовому телефоні, адже він випускається для простих користувачів, для яких все це сильно подорожчатиме і так не дешеву конструкцію. Чи в цій міркуванні щось не так?

Чи варто купувати Samsung для ігор

Серія Samsung Galaxy S23 повинна бути кращою за попередників і конкурентів у деяких областях. Але вони будуть і кращі за деякі ігрові телефони на ринку. Це стосується, наприклад, камери. У цьому напрямку ігрові смартфони дуже поступаються звичайним смартфонам.

Серія Galaxy S22 мала деякі проблеми з продуктивністю . Він просто не міг приборкати перегрів Snapdragon 8 Gen 1, не урізаючи важливіші для звичайних користувачів речі. Щоб він добре охолоджувався, його треба було робити ще товстішим, більшим, відмовлятися від деяких компонентів і вставляти в нього потужну систему охолодження. Все це негативно вплинуло б на продаж, а компанія просто не могла собі цього дозволити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер, завдяки новому розігнаному процесору Snapdragon 8 Gen 2, телефони Galaxy S23 – особливо S23 Ultra – доводять, що вам більше не обов’язково потрібний окремий «ігровий телефон». Навіть якщо ASUS ROG Phone 6 Pro трохи краще підходить для захоплених геймерів, S23 все одно зможе забезпечити першокласний ігровий процес. І частоти кадрів, і плавності, і тросування променів вистачить для переважної більшості геймерів. Але крім цього, вони отримають не гіковський пристрій, а повноцінний флагман із гарною камерою та преміальним дизайном.

Який телефон найкраще підходить для ігор

Хоча ми ще не робили оглядів новинок, вже зараз немає сумнівів, що вони чудово покажуть себе у популярних іграх, таких як Fortnite та Genshin Impact. А перші відгуки журналістів, які були на глобальній презентації і змогли хоч би швидко спробувати можливості нового телефону, лише підкріплюють це твердження.

Під час заходу Galaxy Unpacked Samsung приділяла більше уваги камерам, ніж ще, але все ж таки заявила, що в серії Galaxy S23 центральний процесор став продуктивнішим на 34%, а графічний процесор — на 41% у порівнянні з попереднім поколінням. У нас був окремий матеріал, в якому ми поговорили про п’ять речей, про які Samsung замовчала на презентації. Але що означає збільшення продуктивності процесора в реальному житті?

Збільшення потужності телефону

Питання залишається, чи зможе Samsung піти далі простих цифр і чи буде збільшення продуктивності використовувати весь потенціал Snapdragon 8 Gen 2 чи це збільшення в основному зроблено для того, щоб красиво розповісти про це зі сцени?

Тут, як завжди, істина десь посередині. Snapdragon 8 Gen 2 не тільки ефективніший загалом, але й самі нові Samsung мають набагато краще розсіювання тепла. Тому залишається тільки оптимізувати програмне забезпечення для кращої підтримки ігор, і все має заграти новими фарбами. Представники Samsung говорили про те, що вони про це подбали, а отже, ігровий потенціал не повинен зникнути.

Телефон, який не грітиметься

Відмінною рисою ігрових телефонів є активне охолодження. Нова система, застосована в Galaxy S23, має сприяти більш ефективному розсіюванню тепла під час тривалих ігрових сесій. У свій час Galaxy S22 Ultra спочатку пропонував справді високу продуктивність, яка через 20-30 хвилин різко падала до 30-35 кадрів на секунду в іграх. Мабуть, компанія задумалася, як вирішити цю проблему, та вирішила її у новому смартфоні.

Ще більше посприяло рішенню продуктивності використання у всіх моделях, крім S23, на 128 ГБ сховища UFS 4.0. Більшість людей не звертає уваги на швидкість читання/запису даних, але її дворазове збільшення поряд із підвищенням обчислювальної ефективності на 46% означає, що навантаження на пристрій суттєво знижується. А це також сприяє зниженню температури всередині корпусу.

Snapdragon 8 Gen 2, зроблений для Galaxy, має ті ж ядра, що і звичайні чіпи, але його основне ядро ​​Cortex розігнане з 3,2 до 3,36 ГГц, а його графічний процесор Adreno 740 працює на частоті 719 МГц замість 68 . Зважаючи на все, Samsung розраховує на підвищену ефективність і швидкість роботи штучного інтелекту, щоб врівноважити розгін для ігор і уникнути перегріву.

Чи відрізняється звичайний Snapdragon від того, що в Galaxy S23

Різниця між ексклюзивним і стандартним Snapdragon 8 Gen 2, швидше за все, не буде суттєвою, але й звичайний 8 Gen 2 видає в іграх дуже круті результати. І все це при відносно холодному корпусі. Це вже робить флагмани 2023 чудовим рішенням для ігор, а додаткові можливості Galaxy S23 зроблять його кращим на тлі рівних.

Телефони для ігор можуть забезпечувати більшу частоту кадрів у певних іграх, але розробники повинні підтримувати це. Тому, наприклад, можливості дисплеїв із частотою 165 Гц реалізуються далеко не завжди. У тому числі через те, що таких моделей дуже мало. Тому на перший план виходить масовість Galaxy S23, який, як і попередні покоління, продаватиметься краще за інших флагманів разом узятих.

Можна не сумніватися, що телефони з процесором Snapdragon 8 Gen 2+ пізніше цього року працюватимуть ще краще та швидше. Але це вже інша історія і про це ми поговоримо згодом. А поки що саме не ігровий Samsung серії Galaxy S23 можна вважати найкращим ігровим смартфоном на найближчий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Samsung
  • Останні записи

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024