Топ-3 найкращі функції MIUI 14, які сподобаються всім

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський бренд Xiaomi вже офіційно представив світові свою серію смартфонів Xiaomi 13, а також нову оболонку Android під назвою MIUI 14. За логікою речей, нова серія Xiaomi 13 стане першим флагманським телефоном із системою MIUI 14. Хоча ця нова система містить кілька оновлень, деякі з них них сильно виділяються на тлі інших, і про них просто не можна не поговорити. Вони будуть лежати в основі телефонів, що набули широкого поширення. У цій статті ми зібрали 3 найкращі функції, які принесе система MIUI 14. Про них і поговоримо.

Збільшення швидкості роботи Xiaomi

Xiaomi представила двигун для прискорення роботи сторонніх додатків. Будь-яка програма, яку ви завантажуєте з будь-якого джерела, може бути набагато швидше з новою системою MIUI 14. Двигун глибоко оптимізує ядро ​​Linux і забезпечує високу плавність роботи для користувачів MIUI.

Офіційний постер, що розкриває фотонний двигун MIUI 14, показує, що швидкість роботи сторонніх програм може збільшитися на 88%. Крім того, ця функція також знизить енергоспоживання додатків на 16%. Буде приємно відчути зміни, які дасть ця нова функція. Хоча, звичайно, це буде проявлятися не з усіма додатками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Майже голий Android на Xiaomi

Дуже гідна і, мабуть, найпривабливіша особливість MIUI 14 – нова надчиста система. Xiaomi вважає цю систему “надчистою”, тому що вона поставляється з мінімальною кількістю надбудов. Вона також використовує невеликий обсяг пам’яті і в ній немає великого перевантаження встановленими додатками.

Відповідно до звітів, користувачі можуть видалити всі внутрішні програми, крім восьми ключових. Тільки дуже важливі програми, такі як телефонні дзвінки, текстові повідомлення, годинник і магазин програм, повинні залишатися на телефоні. Це може зробити телефон дійсно дуже спритним.

Протягом останніх 12 років MIUI оновлювала систему Android і прошивка зростала. На цей раз компанія порушує природний процес розширення системи. Чим більше система отримує функцій, тим важче вона стає. Але що робити користувачам, які не потребують деяких функцій? Саме таким питанням поставилися розробники компанії та вирішили звільнити систему. У результаті її вага була зменшена на 23% порівняно з попередньою версією.

Визволення системи також означає зниження вимог до пам’яті. Користувачі можуть суворо контролювати використання пам’яті системними програмами та службами. За словами Лей Цзюня, генерального директора Xiaomi, тепер користувачі мають право вибирати, які програми залишаться на їхніх пристроях.

Як змінити значки на Xiaomi

Ще одна дуже хороша особливість системи MIUI 14 – підтримка змінних великих значків. Значки на робочому столі, з якими ви найбільше знайомі, можуть бути більшими і кращими. Новий розмір робить макет робочого столу барвистішим. Є повідомлення, що MIUI 14 підтримує нові значки, що настроюються і віджети. Система також принесе великі папки.

Таким чином, користувачі, які завжди хотіли менше за кількістю, але більше за розміром на робочих столах, тепер можуть їх отримати. Простіше кажучи, MIUI 14 надає користувачам безліч можливостей кастомізації.

Чи є реклама в MIUI 14

Згідно з звітом MyDrivers MIUI 14 може не включати рекламу. Компанія хоче зробити систему привабливою для користувачів. Чому така раптова клієнтоорієнтованість виявилася саме зараз, скачати складно, але, як кажуть, краще пізно, ніж ніколи.

Джерело також стверджує, що в MIUI 14 особливу увагу буде приділено звільнення від шкідливих програм та встановлених програм. Xiaomi вже проробила велику роботу в цьому відношенні в MIUI 13, але крок, зроблений в MIUI 14, все одно набагато значніший. Нам доведеться почекати та подивитися, що запропонує ця нова система. Однак на даний момент справи у MIUI 14 виглядають добре .

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.