Смартфони

Чи варто купувати iPhone 11 чи iPhone 12 у 2023 році

Share
Час читання: 2 хв.

Є у смартфонів Apple така фішка: нові моделі виходять щороку, але й “старі” апарати зберігають актуальність ще дуже довго. Сьогодні найновішою моделлю є iPhone 14, але ви досі можете зустріти людину, яка користується iPhone 8-го покоління і цілком задоволена.

Справа в тому, що Apple довго підтримує свої смартфони і продовжує випускати оновлення навіть для моделей, яких давно немає у продажу. Тому і iPhone 11, і iPhone 12 можна купувати зі спокійним серцем: ці смартфони будуть стабільно функціонувати ще років 5, а то й усі 7. iPhone 11 працює на чіпі A13, який досі здатний конкурувати із сучасними флагманськими процесорами від китайських та корейських виробників, а iPhone 12 взагалі здатний змагатися в потужності з новішими iPhone 13 і iPhone 14.

Кому підійде iPhone 11?

iPhone 11, як і раніше, дуже швидкий, у смартфона гідна подвійна камера, а батарея відмінно тримає заряд. При цьому за вартістю модель зрівнялася із середньо бюджетними смартфонами на Android. Звичайно, якщо вам хочеться робити фото в зручному форматі RAW або записувати відео в Dolby Vision, краще придивитися до нових моделей. Але для базового використання iPhone 11 все ще дуже непоганий. Так що якщо ви шукаєте надійний смартфон на кожен день, iPhone 11 точно заслуговує на вашу увагу.

Чому варто вибрати iPhone 12?

iPhone 12 з чіпом A14 Bionic справляється навіть зі складними завданнями: ця модель актуальна для сучасних ігор, роботи з графічними редакторами та багатозадачності. iPhone 12 підтримує технологію бездротової магнітної зарядки MagSafe, має якісну подвійну камеру та акумулятор, заряду якого вистачає на цілий день. Та й по дизайну iPhone 12 дуже схожий на смартфони 13-ї та 14-ї лінійки. Якщо вам потрібен сучасний iPhone з більшістю актуальних фішок, але хочеться заощадити, 12 модель – ваш варіант.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Telegram розкрив інформацію про сотні користувачів на вимогу правоохоронців

    У третьому кварталі 2024 року месенджер Telegram надав дані про 632 користувачів у рамках розслідувань,…

    04.10.2024

    Кілька важливих кроків для безпеки вашого смартфона

    Захист персональних даних на смартфоні — це важливе питання для багатьох користувачів. Хоча вимкнення Wi-Fi…

    04.10.2024

    Скільки смартфон має тримати заряд?

    Різні моделі смартфонів мають різні за обсягом батареї, що впливає на їхню автономність. Розглянемо різні…

    03.10.2024

    Перше зображення Xiaomi 15 Ultra з’явилося в Мережі

    У Мережі з'явилися схематичні зображення, що демонструють той самий дизайн з великим круглим модулем камери.…

    03.10.2024

    У Counter Strike 2 з’явилися брелоки для зброї і новий кейс

    Counter-Strike 2 випустила оновлення The Armory, яке привнесло довгоочікуване нововведення - брелоки для зброї. Тепер…

    03.10.2024

    З Windows 11 було видалено текстовий редактор WordPad

    З операційної системи Windows 11 було видалено текстовий редактор WordPad. Причиною цього рішення стало старіння…

    03.10.2024