Samsung Galaxy S23 або Google Pixel 7: чий компактний флагман кращий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вивчаючи список компактних Android-флагманів, можна помітити, що їх не так вже й багато. 1 лютого у рамках заходу Galaxy Unpacked компанія Samsung представила свій варіант компактного флагмана – Galaxy S23. Пристрій має покращений процесор і непоганий модуль камери, але як він співвідноситься з іншими компактними флагманами, в першу чергу з Pixel 7? Давайте розберемося у цьому питанні.

Ціна

Насамперед, це вартість. Google Pixel 7, вартість якого починається від 27 000 гривень, найкраще вписується у співвідношення ціна/якість.

Для порівняння, Galaxy S23 продається за ціною 39 999 гривень. Тому для бажаючих отримати найбільш бюджетний варіант компактного флагмана варто звернути увагу саме на Pixel 7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн

Подивившись на два пристрої і запитавши: який з них виглядає краще? приходиш до висновку, що у Galaxy S23 та Pixel 7 є свої сильні сторони. Для апарату Samsung – це приваблива лицьова панель з однаковими, крихітними рамками. А для Pixel – вид задньої панелі.

Завдяки матовому покриттю, на тильній стороні Galaxy S23 не будуть помітні відбитки пальців або будь-які плями, що не можна сказати про поліровану бічну рамку. У випадку з Pixel задня скляна панель через глянсове покриття найбільше схильна до збору відбитків пальців.

Обидва пристрої мають корпус зі скла та алюмінію. Galaxy S23 перевершує за якістю Pixel, оскільки використовує Gorilla Glass Victus 2 на відміну від Gorilla Glass Victus в Pixel 7. Хоча, по суті, відмінність між моделями захисних стекол навряд чи помітить простий обиватель. Крім того, обидва пристрої сертифіковані за однаковим стандартом захисту IP68 від впливу води та пилу.

Що стосується кольорових варіантів, Galaxy S23 доступний у шести: чотирьох стандартних – графітовому, зеленому, кремовому та лавандовому – і двох ексклюзивних варіантах – графітовому та лаймовому. Pixel 7 пропонує три варіанти оформлення: Obsidian (чорний), Snow (білий) та Lemongrass.

Дисплей

Смартфон S23 має 6,1-дюймову панель Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю FHD+ (2340х1080 пікселів) з адаптивною частотою оновлення 48~120 Гц та піковою яскравістю 1750 ніт.

Pixel 7 використовує 6,3-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2400х1080 пікселів, адаптивною частотою оновлення 90 Гц і піковою яскравістю 1400 ніт.

Незважаючи на менші розміри, Galaxy S23 має очевидні переваги перед Pixel. Його дисплей має вищу частоту оновлення 120 Гц і вищу пікову яскравість — 1200 ніт для HDR-контенту і 1750 ніт в режимі вулиці. Дисплей Pixel 7 оновлюється з повільнішою частотою 90 Гц і розрахований на яскравість до 1400 ніт при використанні на вулиці.

Знову ж таки, для ока звичайного користувача обидва дисплеї виглядатимуть чудово, але якщо виходити строго з технічних характеристик, то Galaxy S23 тут виглядає краще.

Апаратна частина

Майстерність обробки не завжди була сильною стороною смартфонів Google Pixel. Безумовно, Google постаралася і розробила власний процесор, який повинен мати ідеальне поєднання з її ОС Android. Якщо ж вести мову з позиції чистої обчислювальної потужності, то Galaxy S23, який використовує Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, може похвалитися підвищенням продуктивності процесора на 30% та підвищенням продуктивності графічного процесора на 41%, порівняно з торішньою моделлю. Для підтримки стабільної роботи процесора у пристрої Samsung реалізовано систему охолодження на основі випарної камери.

Що стосується Pixel 7, то у пристрої використовується чіпсет Tensor G2, архітектура якого обіцяє рівень продуктивності, який можна порівняти з чіпсетом Snapdragon 888. Разом з тим, на своєму процесорі Google вибудовує алгоритми машинного навчання та ІІ, що допомагає з програмними додатками Google, такими як Magic Eraser, Assistant та розпізнавання мови.

Варіанти об’ємів ОЗП та ПЗП для обох пристроїв однакові: 8 ГБ ОЗП та 128/256 ГБ вбудованої пам’яті.

Камери

Модуль основної камери Galaxy S23 включає три сенсори: 50-мегапіксельний ширококутний з кутом огляду 85 градусів, f/1.8, 12-мегапіксельний надширокий з кутом огляду 120 градусів, f/2.2 і 10-мегапіксельним телеоб кутом огляду 36 градусів, f/2,4. Як фронтальна камера використовується 12 МП датчик.

Модуль камери Pixel 7 використовує всього два сенсори: широкий на 50 мегапікселів, f/1.85, LDAF, OIS, EIS та надширокий на 12 мегапікселів, кут огляду 114 градусів, f/2.2. Фронтальну камеру становить 10,8 МП датчик, кут огляду 92,8 градуса, f/2.2.

Камери обох пристроїв, як відомо, дозволяють створювати відмінні зображення, але якщо потрібна універсальність, Galaxy S23 має перевагу перед Pixel 7. Разом з тим, у плані обчислювальної фотографії та функцій програмного забезпечення, Google демонструє переваги, пропонуючи такі функції, як Real Tone та Magic Eraser.

Акумулятор

Місткість акумулятора, що використовується в Galaxy S23 становить 3900 мАг. За твердженням Samsung, такої ємності цілком достатньо при використанні енергоефективного процесора Snapdragon 8 Gen 2. Компанія Google, навпаки, інтегрувала у свій гаджет акумулятор більшої ємності – 4355 мАг.

Потужний показник зарядних пристроїв обох смартфонів не відповідає абсурдно високим цифрам, які можна спостерігати у інших виробників гаджетів. Galaxy S23 використовує провідну зарядку потужністю 25 Вт, а Pixel 6 – до 21 Вт. Незважаючи на невелику різницю, відповідні виробники стверджують, що смартфони заряджаються до 50% ємності протягом 30 хвилин. Пристрої також підтримують швидку бездротову зарядку (максимум 15 Вт на Galaxy S23 і максимум 20 Вт на Pixel 7) і бездротову зворотну зарядку.

Підсумок.

То який смартфон краще?

З точки зору апаратного забезпечення Galaxy S23 виглядає краще за свого опонента, але суттєво програє йому в ціні. Для охочих заощадити – Google Pixel 7 стане гарним вибором. Він охоплює всі базові функції, властиві флагманському пристрою, але за ціною знаходиться ближче до середнього сегменту.

Незалежно від того, на який смартфон паде вибір, обидва гарантують високу продуктивність у вирішенні будь-яких завдань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.