Останні моделі iPhone подешевшали на 28%: названо причину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні моделі iPhone продовжують дешевшати у КНР. За даними Bloomberg, кількість роздрібних продавців, що пропонують їх зі знижкою понад 100 USD, збільшується з кожним днем. Зниження цін виглядає надзвичайно. Пристрої з лінійки iPhone 14 були представлені купертинською корпорацією восени минулого року. На даний момент вони вважаються новітніми моделями.

Згідно з оцінкою Jefferies протягом 38 днів після початку продажів iPhone 14 в Китаї середня вартість пристроїв, що входять до складу сімейства, знизилася на 28% в порівнянні з лінійкою iPhone 13. Слідом за роздрібними торговцями ціни на iPhone 14 були знижені державним оператором China Mobile і одним з найбільших у країні маркетплейсів JD.com. На офіційному сайті Apple ціни залишилися незмінними.

Аналітики Jefferies зазначають, що зниження цін властиве застарілим моделям. Вони починають дешевшати після виведення Apple на ринок нових смартфонів. У самій корпорації вважають, що причиною такого стану справ є посткоподібне падіння економіки. У споживачів відсутні стимули для оновлення своїх смартфонів. Простіше кажучи, вони не мають для цього зайвих грошей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.