iPhone 14 Pro подешевшав у Китаї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple знизила ціни на свої останні моделі iPhone преміум класу в Китаї, намагаючись компенсувати падіння попиту в країні.

JD.com, друга за величиною платформа електронної комерції у Китаї, входить до числа рітейлерів, які за останні кілька днів скинули 800 юанів ($118) на моделі iPhone 14 Pro та Pro Max. Державний оператор China Mobile також знизив ціни на ці смартфони.

Роздрібні мережі у Шеньчжені також запропонували зниження цін від 600 до 800 юанів. Тим часом, на місцевому сайті Apple пристрої, як і раніше, пропонуються за звичайними цінами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Знижки з’явилися наприкінці сезону місячного Нового року, коли рітейлери зазвичай очікують на збільшення кількості покупців перед відновленням роботи шкіл. За повідомленнями, запаси моделей iPhone 14 Pro у деяких магазинах уже розпродано.

Як зазначає агентство Bloomberg, знижки на iPhone 14 Pro у розмірі від 7% до 9% збіглися з пропозиціями на моделі нижнього цінового діапазону, які зазвичай знижуються першими, що дозволяє припустити, що Apple реагує на слабкий попит на найбільшому у світі ринку смартфонів.

У четвер компанія Apple опублікувала фінансові результати за квартал, що закінчився у грудні, повідомивши про зниження доходів приблизно на 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Компанія послалася на складні умови, які включали проблеми з постачанням iPhone через COVID у Китаї, що перешкоджало можливості відвантаження пристроїв клієнтам.

Під час свого звернення до інвесторів генеральний директор Тім Кук відзначив пожвавлення в економіці Китаю після послаблення обмежень, але припустив, що показники Apple у поточному кварталі будуть дзеркальними до грудневого періоду, що передбачає зниження доходів на 5% у річному обчисленні. Очікується, що в березневому кварталі прибутки від продажів iPhone збільшаться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.