Названо 4 круті фішки Samsung Galaxy S23, яких немає у iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На Samsung Unpacked було представлено нові смартфони компанії 2023 року. Звичайно, вся увага прикута до характеристик Galaxy S23, наприклад, до 200-мегапіксельної камери смартфона. Прийнято вважати, що Samsung завжди знаходиться в ролі відстаючого, через що смартфони Galaxy багато хто не вважає конкурентом iPhone. 2023 року південнокорейський бренд представив лінійку пристроїв з дуже крутими фішками — такі можуть тільки снитися iPhone. Розповідаємо, за рахунок чого новий Samsung кращий за iPhone прямо зараз.

Захист від спаму на Samsung

Прийнято вважати, що Siri і навіть Гугл Асистент є досить марними голосовими помічниками. Навіть в інших країнах користувачі до них не надто лояльні — що вже казати про фірмовий Bixby! Але тепер він стане трохи кращим: Samsung впровадила в нього фільтр дзвінків, який повинен захистити вас від спаму. Правда, якщо помічник Google відповідає на нього за вас за власним сценарієм, який вже є в системі, то в Bixby є можливість ввести власний текст.

Голосовий помічник Bixby зможе відповісти на дзвінок за вас

Крім того, Bixby Text Call запише все, що сказав той, хто телефонує, і переведе це в текст, щоб ви нічого не пропустили. Це не тільки зручно, тому що можна не відповідати на небажаний дзвінок, а й корисно. Фактично Bixby Text Call — ще й функція для тих, хто погано чує. Вона вже доступна в One UI 5.1 англійською, а поява багатьох очікується у майбутньому. На жаль, нічого подібного iPhone не має.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обробка фотографій на Samsung

У iOS 16 Apple представила вбудовану функцію вирізки об’єкта з фотографії – погодьтеся, досить зручно, тому що для цього не потрібно сторонній софт. Samsung Galaxy S23 став першим смартфоном південнокорейської компанії, який придбав подібну фішку на системному рівні. Вирізати фон зі знімка, перетягнувши об’єкт в іншу програму, можна так само жестом як і на iPhone. Щоправда, робиться це помітно зручніше, оскільки смартфони Samsung підтримують поділ екрана.

Adobe Lightroom вбудований у Galaxy S23 – є навіть пробна передплата на нього!

Крім того, Samsung Galaxy S23 інтегрували Adobe Lightroom в рамках партнерства двох компаній. Тому популярний фоторедактор тепер працює у смартфоні за умовчанням: враховуючи те, що смартфони регулярно отримують все більш потужні камери, засоби для обробки їм потрібні відповідні.

Так у Samsung вбили відразу двох зайців: користувачам дали можливість обробляти знімки прямо на телефоні, не підключаючи його до ПК, а компанії не довелося покращувати власне ПЗ, додавши і так професійний софт. Варто згадати: на додаток є пробна преміум-підписка, але всі основні функції доступні безкоштовно. Apple має непоганий вбудований фоторедактор, але до рішення Samsung купертинівці поки не додумалися!

Відбиток пальця на Samsung

Користувачі не часто замислюються про те, наскільки гарне розблокування смартфона за відбитком. Але власники Galaxy S23 не мають права проґавити нововведення: у їхніх смартфонах з’явився новий 3D-датчик відбитка пальців від Qualcomm. Він називається Sonic Sensor Gen 2 і забезпечує більш швидке та точне розблокування телефону порівняно зі смартфоном минулого року.

Багато фанатів iPhone скучили за Touch ID. У Galaxy S23 розблокування навіть стало швидше!

Крім швидкості він ще й став більшим: сенсорна область збільшилася з 4*9 мм до 8*8 мм, тому тицьнути в нього пальцем і промахнутися стало помітно складніше. Новий датчик зчитує та зберігає в 1,7 рази більше даних, ніж його попередник. Розблокування смартфона відбитком — народний метод, але в Apple його вирішили залишити тільки в iPad і iPhone SE. Сам же сканер Touch ID давно не оновлювали.

Оперативна пам’ять у Samsung Galaxy S23

У 2023 році Samsung відмовилася від власного процесора Exynos, обладнавши нові смартфони спеціальною версією Snapdragon 8 Gen 2. Заодно покращено обробку зображень, а також встановлено спеціальний нейронний співпроцесор Hexagon, що забезпечує більш високу продуктивність при використанні штучного інтелекту. Все це нагадує Plus-версію чіпа Snapdragon, оскільки вона має схожі покращення. Однак набагато цікавішим є те, яка оперативна пам’ять встановлена ​​в новому Samsung Galaxy.

За рахунок стандарту зберігання даних і UFS 4.0 (замість UFS 3.1) та оперативної пам’яті LPDDR5X новий смартфон став набагато швидшим і чуйнішим. Теоретично S23 Ultra може відкривати великі файли в два рази швидше за попередника, витрачаючи на це менше енергії. LPDDR5X працює на швидкості майже 8,5 Гбіт/с, тоді як попередній стандарт – лише 6,4 Гбіт/с. Так що, скільки б не було оперативної пам’яті у вашому смартфоні, важлива не тільки її кількість, а й стандарт.

   Новий Galaxy S23 має найшвидшу оперативність на ринку!
Новий Galaxy S23 має найшвидшу оперативність на ринку!
До речі, в iPhone 14 Pro Max встановлена ​​стара версія LPDDR5, тому за швидкістю роботи новий Samsung повинен перевершити смартфон від Apple. До того ж, новий процесор від Qualcomm практично наздогнав A16 Bionic, тому саме топове залізо зіграє на руку Samsung, зробивши смартфони крутішими!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.